Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Srácok, ti összejönnétek egy olyan lánnyal aki teljesen elhanyagolja magát, zsíros a haja, büdös, szakadt ruhákban jár?
Ez egy fordított pszichológiai kérdés volt, ugyanis én hosszú ideje gondolkodom, hogy egyes srácok miért hanyagolják el úgy magukat aztán pedig fel vannak háborodva és el vannak keseredve, hogy nem akar egyik lány se járni velük?!
Előrebocsátom, hogy nem olyan testi-lelki hibákra gondolok most, amiről az illető nem tehet pl. egyik lába hosszabb, mint a másik vagy kancsal, beszédhibás, nagy a füle és hasonlók, hanem olyan dolgokra, amiket 5 perc alatt el lehetne végezni. 2-3 huszonéves srácot is ismerek személyesen, akik totálisan elhanyagolják magukat, büdösek és rinyálnak, hogy nincsen barátnőjük és a lányok a szemetek. Én se vagyok tökéletes, nekem is vannak hibáim, nem sminkelem magam és főként turiból vagy piacról vett ruhákat hordok (hogy lássátok nem egy sznob pi..a vagyok, aki csak a külsőségekre hajt.), de most egy fogmosás, hajmosás (esetleg normális fodrász & nem otthon anyuci által levágott haj), fürdés(!) és néhány normális pár száz, esetleg ezer forintos ruha megvétele miért olyan nehéz?
Nem akarok senkit bántani, csak meg szeretném érteni, hogy az ilyen srácok nem néznek soha tükörbe, nincs önkritikájuk vagy esetleg nem tudják hogyan kezdjenek neki a dolognak? Sajnos nem vagyok egyik ismerősömmel sem olyan nagyon közeli kapcsolatban, hogy ezeket személyesen elmondjam nekik, pedig tudnék segíteni és örömmel is tenném, de bunkó sem akarok lenni, de így sehol nem fognak előrelépni az életben.. Hogy adjam a tudtukra a gondolataimat?
Nektek mi a véleményetek az ilyenekről? Biztos azért más is ismer olyan embert, aki elhanyagolja magát, kíváncsi vagyok mások véleményére, történeteire, ötletére. Remélem nem voltam túl durva, mert tényleg csak segíteni szeretnék, megérteni az ő oldalukat.
23/N
Számomra olyan hajat csináltat amilyet akar, ha mossa rendesen, olyan ruhákat vesz fel amilyen akar amíg a ruha tiszta, legfeljebb nem nyeri el a tetszésem de ettől még nem válik igénytelenné.
Sokan (hozzád hasonlóan is) igénytelenségnek tartják, ha valaki nem jár fodrászhoz, manikűröshöz, nem öltözködik divatosan és még sorolhatnám. Ennek semmi köze az igénytelenséghez, ez pusztán felszínesség ami manapság annyira elterjedt, hogy mindent ettől tesznek függővé.
Igénytelen az az ember aki mocskos, büdös ruhákban jár mosdatlanul, nem pedig az aki mondjuk nem borotválja le a lábáról a szőrt vagy otthon vágja a haját.
Továbbá, számomra az is igénytelenség, ha valaki képtelen helyesen írni és tagolni egy szöveget vagy nem használ írásjeleket csak odahány egy "wall of text" szöveget teletűzdelve smiley-val majd az egészet a telefonjára fogja.
Ha valamiért ilyen lányba szeretnék bele, megszépíteném :)
Egyébként a kérdést egy picit magamra vettem. Nem azért mert zsíros lenne a hajam vagy nem mosnék fogat, vagy büdös lennék... nem, mert azért ilyenek nincsenek. Viszont sokszor szakadt ruhában ugrok el a boltba, vagy abban megyek el az utcán valahova ha úgy van mert csak valamiért valakihez elmegyek akkor nem fogok naponta 50x átöltözni mert munka közben kiszakadt a ruhám. Vagy összeolajozom magam szerelés közben és nem jön le, nem akarom erős lúggal maratni a bőröm ha nem muszáj, mert mocskosul kiszárítja és kisebesíti a bőrt. Ami beleivódik annak kell 1-2 nap, hogy a hámcsere miatt lekopjon. Sokszor szerelek motort, néha autót vagy bármilyen komolyabb munkát csinálok, megtörténhetnek ilyenek. Ez az élet része, nem fogok egyik ruhából a másikba ugrálni emiatt, mert az utcán divatmajmok járkálnak akik egész életükben nem fogják tudni mi az a munka. Ha tervezett programon veszek részt társasággal, barátokkal, lányokkal beülünk valahova akkor rendes ruhában megyek. Ha rendezvényen veszek részt akkor is oda illőben. De hétköznap délután amikor a munka kellős közepén kell valamit gyorsan intéznem (tankolás, bolt gyógyszertár, alkatrész, stb..) nem húzok magamra álruhákat. Ilyen vagyok, épp azt csinálom ami látszik rajtam, dolgozom. Csak épp pihenek egy 5 percet vagy rohanok valahova és nem azzal töltöm az időm hogy még a szempillám is igazítsam.
Másrészt viszont teljesen érthető és jogos a kérdés, csak ha már így kisarkítottad, akkor egy picit én is a választ. Remélem nincs sértődés és bízom benne, hogy normális emberek között hétköznapi életben ilyen belefér, legyen az illető akár nő vagy férfi.
A zsíros hajat én sem bírom. Másnak nem érdekel, hogy milyen a haja, ha őt nem zavarja,de én nő vagyok,tehát rövidhajú férfiak tetszenek(akiknek olyan rövid a haja,hogy nem látszik,ha nem mosta meg!).
Viszont nőként nekem borzalmas a hajam.2napot sem bírok ki, hogy ne mossam meg,mert egyszerűen érzem, hogy koszos lesz.
Szóval úgy gondolom, hogy egy alapvető igényességnek kell lenni.Hajmosás,fürdés,tiszta,vasalt ruha,és ápolt fogak.Nem számít, ha nem szabályos a fogsor,de ne is legyen rohadó,meg büdös lehelletű az ember szája :D
Én úgy gondolom, hogy nem is a pénz az,ami ezeknek az akadálya sok embernél, hanem belső problémák vannak. Vagy olyan szinten boldogtalan, hogy már az sem érdekli, hogy néz ki,nem törődik inkább magával sem, vagy pedig olyan környezetben van, hogy nem szokta meg ezt.
(Direkt írok egy valós dolgot,ahol tényleg a pénz volt az igénytelenség oka. Kiskoromban volt egy osztálytársam,aki sajnos tényleg büdös volt és nem voltak tiszta ruhái sem mindig. Náluk elzárták sajnos a melegvizet,így nem tudtak fürdeni és tisztálkodószerre sem volt pénz.Aztán később kaptak segítséget,tisztálkodószereket és rendbejöttek)
Sok férfin látok nap,mint nap koszos cipőt.Igaz nem is a legújabb divatszerinti cipőről van szó...de már ha vasalt lenne az inge és tiszta a cipője,normálisan nézhetne ki.Szóval annyi illúzióromboló tényező van.Megjegyzem nőknél is!!!
én speciel megértem, ha valakinek sáros lesz a cipője ha odakint éppen sár van
nem mindenki tud átlebegni a tócsákon
Egy-két válaszadó eléggé félreértett.
Én se a legújabb divat szerint öltözködöm, sőt vannak több éves ruháim is.. sajnos nem engedhetem meg magamnak, hogy minden héten vegyek új ruhákat, fodrászhoz is pár havonta járok csak, nem cicomázom magamat, de az alapvető tisztaság, napi 1-2 zuhanyzás, pár naponta hajmosás, borotválkozás stb. megvan nekem is, mert szerintem ez minimum!
Én inkább az ápolatlanságra akartam célozni. Azt kiemeltem rögtön, hogy nem a testi-lelki hibákra gondolok, amikről nem tehet az illető, hanem arra ha valaki elhanyagolja magát és nem fürdik egy hétig, nem mos hajat, csúnya 6 kiló retek van a fogain, és a ruhái 1. szakadtak 2. nem rá illő méret 3. piszkos.
és itt most ne menjünk bele anyagi dolgokba, mert én akikre most gondolok mindnek lenne pénze vásárolni ruhákat, sampont, tusfürdőt, és van meleg vizük is otthon. Az természetesen más kategória, ha valaki szegény és ezért nem ápolt!!
Szóval ápolatlan és aztán sír a szája, hogy nincsen lány, aki szóba állna vele. 1 max. 2 randinál tovább nem jutottak még, vajon miért? És aztán nekem mondják, hogy ilyen szemetek a lányok meg olyan szemetek... és ilyenkor úgy elmondanám a véleményemet, de ez azért akárhogy vesszük is, de kényes téma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!