Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek létezik olyan nő,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek létezik olyan nő, aki teljesen elfogad?

Figyelt kérdés

Megpróbálom röviden, tömören belezsúfolni néhány mondatba az interperszonális kapcsolatok (jelen esetben értsd férfi-nő közötti főbb problémaforrásokat) rendszerét. Sokáig kerestem, kutattam jártam az utamat várva arra, hogy valaki befogadjon. Hosszú hosszú időn után (most a koromat inkább nem szeretném felvállalni) ismerkedtem meg a beteljesült szerelemmel. Eleinte úgy látszott minden működőképes lesz és megtalálom a társam, hű partnerem, akivel akár hosszabb távra is tervezhetek. Több mint egy évig sem vita, szóváltás, veszekedés, konfrontáció nem volt közöttünk. Amikor kezdtek markánsabban megmutatkozni az én gyenge pontjaim, amelyek csak hosszas együttlétek, egymással töltött napok, hónapok, nyaralások folyamán jöttek csak ki. Ekkortól kezdve nagyon fáj ezt most leírni, de mélypontra jutott a kapcsolatunk. Pont azok a dolgok tűntek fel negatívnak, amelyek régebben pozitívnak hatottak (például nem járok el szórakozni, kocsmába, mert annyira utálom a részeg embereket és a nagy tömeget, a dübörgő őrületet. Mivel nem vagyok a társaság középpontja, így ez is nehezítette, hogy nagyobb társasággal együtt vele is legyek. Viszont ilyen voltam a kezdetekkor is, ezért nem értem miért lettek ezek akadályozó tényezők az idő múlásával. Sajnos a dologba belejátszhat az a tény is (Popper Péterrel nem egyetértve), miszerint a lányok még kicsivel húsz fölött nem tudnak felnőni egy kapcsolathoz. Nem viselkednek még elég éretten. Ha valaki bevallja nekem, hogy X.Y férfiért csorgatja a nyálát akkor szerintem még nem való komoly kapcsolatra. Továbbá valaki a szeszélyes viselkedésével is ronthat a dolgokon. Ezzel korántsem magamat fényezem csupán csak tényfeltárás. Nekem sokkal több hibám van, volt és lesz is, mégis tudtam működtetni egy kapcsolatot. Igen valóban nehezebb annak ma párra találnia, aki nem iszik, nem discozik, nem vadállat és veri a nőket, nem milliomos, nem határozott és kemény mint a kő. Az ellágyult, érzelemgazdag, időnként törékeny férfiakat senki sem szereti, hiszen a nők tőlünk várnák a támogatást.

Visszakanyarodva a kiinduló mondataimhoz feltenném a kérdést van-e olyan köztetek, aki tapasztalta bármilyen hosszútávú kapcsolatban a nő tiszteletét a férfi iránt. Bárki tapasztalta-e, hogy a nő nem változik és nem kezdi el kifordítani a másikat önmagából? Egy idő után nem minden baj-e? Vannak-e még elfogadó nők, érdemes-e még bízni?

2014. máj. 26. 23:56
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Helyesbítek, adott szituációban TE nem tudtál felnőni a kapcsolathoz, azért mentetek szét.

Plusz: kezdetben nem látod a másik hibáit, mert elvakít a szerelem, de ahogy múlik, csitul ez az állapot észreveszed, és ha nem tudod elfogadni őket (vagy nem vagytok képesek mindketten idomulni a másikhoz), akkor szétválás lesz a vége - ami teljesen természetes dolog. Miért élnék olyannal, akinek sok dolga zavar?

Egy év pedig semmi, mi másfél éve vagyunk együtt lassan, és most kezdünk igazán összecsiszolódni. Plusz: amíg együtt nem élsz tartósan valakivel, addig kár bármiről is beszélni, mert lehet, hogy évekig minden fa.sza, de összeköltözés után x hónappal szétmentek, mert az ilyen fokú alkalmazkodás már nem megy.

2014. máj. 27. 07:19
 22/23 anonim ***** válasza:

"Az ellágyult, érzelemgazdag, időnként törékeny férfiakat senki sem szereti, hiszen a nők tőlünk várnák a támogatást."

Jól mondod. Bár azért ez a "senki sem szereti", barokkos túlzás... Amúgy az sem vonzó, ha egy férfi non-stop gondolkodik. Mármint filozofál, elemez...és mindent túlspiráz, túlmagyaráz, túlgondol...mint ahogy te is tetted ennél a kérdésednél is...meg az összes párkapcsolatodban....... Nagyon nehéz az ilyen jellemű férfiak mellett...még rövidtávon is...nemhogy hosszún. Vannak-e még elfogadó nők? Persze. De olyan nincs, hogy minden létező dolgot teljesen elfogadjon a másik benned...mármint ami "hiba"...az "hiba". Miért kéne elfogadni? Pont az lenne egy JÓ társnak a dolga, hogy tükröt tartson eléd! Hogy felhívja a jellembéli és életbéli hibákra IS a figyelmed...aztán segítsen egyre jobbá tenni mindent...téged...az életed...a közös életeteket... És ugyanezt kéne fordítva is. Csak sajnos sokan azt képzelik, hogy a párjuknak még akkor is mellettük kell állni, ha marhaságot tesznek, mondanak...vagy éppen a negatív tulajdonságait, frusztrációikat, lelki sérüléseiket kéne kötelezően elnézniük, elfogadniuk azzal a felkiáltással, hogy hiszen a párom!.. Nem! Ami rossz...ami bezár...ami nem működik, azt soha nem szabad elfogadni! Erősíteni, felemelni kell(ene) egymást! Ez lenne a lényeg...szerintem.

2014. máj. 27. 07:37
 23/23 anonim ***** válasza:

El kell és lehet fogadni a másikat olyannak amilyen. Változtatni nem szabad (csak jó irányba finoman) mert az a jó ha ő akar változni, változtatni kettőtök miatt. Azaz. Ha te olyan vagy amilyen, de szereted a nőt, nézed őt az érddeklődését stb valamire, azaz fontos neked úgy ahogy van, amilyen, akkor igenis alakulj te is. Nem parázni xarságon, mint egy disco, vagy buli. Elmész, buliztok. Ennyi. Jól is lehet érezni magad ilyen helyen... Ha te nem vagy erre képes a párod miatt, akkor nem várhatsz a semmiért cserébe hosszútávon részéről lemondásokat. Nekem pl kb csak hosszú kapcsolataim voltak. a leghosszabb 6 év. Én is tudok érzékeny lenni, aki romantikus blabla... De mindennek meg van a helye. Van amikor nem ez kell. Ez ilyen...mindenkinek van egy alap természete, egy kialakult énje, de ezen lehet változtatni annyit, amennyi kell ahhoz hogy boldog legyél/legyetek. Tehát ha te tudod azt, hogy ezek a bajaid, emiatt nem tud működni, s így boldogtalan leszel akkor mi a helyes? Ezt folytatni, vagy felkelni és magadon alakítani?

Am vannak rosszabb helyzetű emberek is és van párjuk (pl testi fogyatékosság stb) Ez csak kifogáskeresés részedről. Miért, mert valahol neked tetszik az áldozatszerep, az elesett... Nos addig hagyd ezt amíg tudod. Ha másnem keress fel egy szakorvost. Nem kell gyógyszer nyugi. Kb pár óra beszélgetés csak. Vagy pedig embereld meg magad, amikor olyan a helyzet. Ennyi. Idővel megtapasztalod azt, hogy az sikerre visz. Boldogá tesz, s akarod is.

Dr. Xy

2014. máj. 27. 08:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!