Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek létezik teljesen...

Szerintetek létezik teljesen problémamentes házasság?

Figyelt kérdés
Arra gondolok,hogy teljesen viták, nézeteltérések nélküli házasság van-e. Baj-e, ha néha vannak viták vagy a kapcsolat előnyére válik, ha a másik figyelmét felhívjuk bizonyos hibákra, tévedésekre? Hisz így tud a másik fél személyisége fejlődni, nem?
2010. jan. 29. 17:28
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem létezik olyan tökéletes kapcsolat, amelyben ne volnának nézeteltérések. ha pedig vannak hülyeség a szőnyeg alá seperni csak azért, hoyg nehogy szóváltás, viza legyen. Jól látod, igenis meg kell beszélni és " fejlődni", ahogy írod.
2010. jan. 29. 17:34
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Nincs olyan,hogy kmét ember mindig mindenben tökéletesen egytért.Vannak viták,de ha a szerete,egymás iránti megbecsülés,bizalom meg van,akkor minden vitát meglehet beszélni,megoldani.Az sem tragédia,ha valamelyik fél enged a másiknak,ha ez kölcsönös.

30 éves jó házassággal a hátam mögött.

2010. jan. 29. 17:40
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha egy házasságban "nincsenek problémák" ott nagyon nagy baj van: mert akkor valaki teljesen feladja magát benne.

Már több, mint 20 éve vagyok ugyanazzal a partnerral összeházasodva, ezalatt voltak problémák, nézeteltérések, viták - viszont nem volt veszekedés! Ha nem értettünk egyet, akkor beszélgettünk róla, vitatkoztunk (érvekkel, NEM hangerövel - valahol olvastam, hogy ha valaki kiabál, az annak a jele, hogy kifogyott az érvekböl), a legtöbbször jutottunk valami közös eredményre, de olyan is van, amikor megegyeztünk, hogy ebben eltér a véleményünk - és mivel nem lényegbe vágó dolog, ezért tiszteletben tartjuk a másik véleményét.

2010. jan. 29. 17:44
 4/7 anonim ***** válasza:

Nincs tökéletes kapcsolat. Illetve én azt nevezem tökéletesnek,ha a párom elfogadja és tolerálja az én hibáimat, mint ahogy én is az övéit. Persze a mérleg nyelvei egyensúlyban kéne hogy legyenek. És mindekinek megvan a mérce.

Mivel nincs tökéletes ember, nincs tökéletes kapcsolat...

2010. jan. 29. 17:55
 5/7 anonim ***** válasza:

szia!

Az előttem szóló nagyon jól megfogalmazta a lényeget. A házasságban adódó viták két ember toleranciaküszöbétől függnek. Van, ahol még a tányér is repül, de nagyon szeretik egymást- az egyik elfogadta a másik habitusát; van olyan kapcsolat, ahol meg szépen leülnek és beszélgetnek róla, pedig tulajdonképpen érveket sorakoztatnak fel vmi ellen vagy mellett.Színes a skála, de egy a lényeg, sose feküdjön le a férj-feleség puszi nélkül, egymástól elfordulva!:)

2010. jan. 29. 18:02
 6/7 anonim ***** válasza:

18:02-es:a ma 17:44-es vagyok

a végén nagyon szépen fogalmaztad meg, hogy ne fejezödjön be puszi nélkül a nap, ez tényleg fontos. Mi a mai napig csak úgy tudunk elaludni, hogy összebújunk egymáshoz (nem szexröl van szó, csak szeretgetésröl)

2010. jan. 29. 20:14
 7/7 anonim ***** válasza:
Én mindig azt vallottam, hogy az a normális, ami nem tökéletes. Nagyon jó példa erre a sógornőm. Ő mindig tökéletesnek mondta a házasságát, mert, hogy ők sohasem veszekednek. Hozzáteszem, a férje annyire csöndes (mondjuk ki: papucs), hogy vele nehéz összeveszni. Ezt a sórornőm elkönyvelte úgy, hogy tökéletes a kapcsolatuk. Aztán kiborult a bili, de ennyi év felhalmozott dühöt már nem lehetett megbeszélni. Jött a válás. Erre mondtam én a férjemnek, hogy igaz, mi néha megmondjuk a magunkét egymásnak, és nem tökéletes a házasságunk, de én nem is bánom. Mi még mindig olyan "viharos" szerelemben élünk, mint az elején.
2010. jan. 29. 21:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!