Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek létezik olyan nő,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek létezik olyan nő, aki teljesen elfogad?

Figyelt kérdés

Megpróbálom röviden, tömören belezsúfolni néhány mondatba az interperszonális kapcsolatok (jelen esetben értsd férfi-nő közötti főbb problémaforrásokat) rendszerét. Sokáig kerestem, kutattam jártam az utamat várva arra, hogy valaki befogadjon. Hosszú hosszú időn után (most a koromat inkább nem szeretném felvállalni) ismerkedtem meg a beteljesült szerelemmel. Eleinte úgy látszott minden működőképes lesz és megtalálom a társam, hű partnerem, akivel akár hosszabb távra is tervezhetek. Több mint egy évig sem vita, szóváltás, veszekedés, konfrontáció nem volt közöttünk. Amikor kezdtek markánsabban megmutatkozni az én gyenge pontjaim, amelyek csak hosszas együttlétek, egymással töltött napok, hónapok, nyaralások folyamán jöttek csak ki. Ekkortól kezdve nagyon fáj ezt most leírni, de mélypontra jutott a kapcsolatunk. Pont azok a dolgok tűntek fel negatívnak, amelyek régebben pozitívnak hatottak (például nem járok el szórakozni, kocsmába, mert annyira utálom a részeg embereket és a nagy tömeget, a dübörgő őrületet. Mivel nem vagyok a társaság középpontja, így ez is nehezítette, hogy nagyobb társasággal együtt vele is legyek. Viszont ilyen voltam a kezdetekkor is, ezért nem értem miért lettek ezek akadályozó tényezők az idő múlásával. Sajnos a dologba belejátszhat az a tény is (Popper Péterrel nem egyetértve), miszerint a lányok még kicsivel húsz fölött nem tudnak felnőni egy kapcsolathoz. Nem viselkednek még elég éretten. Ha valaki bevallja nekem, hogy X.Y férfiért csorgatja a nyálát akkor szerintem még nem való komoly kapcsolatra. Továbbá valaki a szeszélyes viselkedésével is ronthat a dolgokon. Ezzel korántsem magamat fényezem csupán csak tényfeltárás. Nekem sokkal több hibám van, volt és lesz is, mégis tudtam működtetni egy kapcsolatot. Igen valóban nehezebb annak ma párra találnia, aki nem iszik, nem discozik, nem vadállat és veri a nőket, nem milliomos, nem határozott és kemény mint a kő. Az ellágyult, érzelemgazdag, időnként törékeny férfiakat senki sem szereti, hiszen a nők tőlünk várnák a támogatást.

Visszakanyarodva a kiinduló mondataimhoz feltenném a kérdést van-e olyan köztetek, aki tapasztalta bármilyen hosszútávú kapcsolatban a nő tiszteletét a férfi iránt. Bárki tapasztalta-e, hogy a nő nem változik és nem kezdi el kifordítani a másikat önmagából? Egy idő után nem minden baj-e? Vannak-e még elfogadó nők, érdemes-e még bízni?

2014. máj. 26. 23:56
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
87%

Szerintem Kedves Kérdező olyan dolgokat keversz össze, amelyek teljesen függetlenek egymástól.

Egy kapcsolat két fél kölcsönös tiszteletéről is kellene, hogy szóljon. A lényeg a kölcsönös szavon van.

Másik fontos dolog az alkalmazkodás. Aminek optimális esetben közel azonos mennyiségűnek kellene lenni. Tehát nem hiszem, hogy működő képes lehetne egy kapcsolat, amelyben csak a nő idomul a férfihoz. És igazából azt sem hiszem, hogy egy normális férfi ezt várná a párjától.

2014. máj. 27. 00:06
 2/23 anonim ***** válasza:
85%

Olyan nincsen, hogy az ember nem változik vagy nem kell változtatnia. Vagyis van, de akkor ne csodálkozzon, ha egyedül marad.

Egy kapcsolat eleve arról szól, hogy a két ember összecsiszolódik: ez csak úgy lehetséges, ha mindketten hajlandók engedni a berögzült dolgaikból. Az idő előrehaladtával pedig mind az emberek, mind a kapcsolat változik. Ha ennyire felnőttnek hiszed magad, ezt is megérthetnéd.

2014. máj. 27. 00:07
 3/23 anonim ***** válasza:
81%
Erre szokták azt mondani, hogy neked nem társ hanem kutya kell. Az fenntartás nélkül elfogad.
2014. máj. 27. 00:08
 4/23 anonim ***** válasza:
66%

Egyetértek az első hozzászólóval, a tiszteletnek, az alkalmazkodásnak, az elfogadásnak kölcsönösnek kell lennie. Emlékszem, a férjemmel is voltak és vannak is olyan dolgok, olyan jellemvonások, amikben nem vagyunk egyformák, mégis van bennünk annyi szeretet és tisztelet egymás iránt, hogy ezekben közös nevezőre tudunk jutni és egyikünk sem várja, hogy a másik teljes mértékben idomuljon hozzá.

Nincs két egyforma ember. Egy kapcsolat sokszor azon is múlik többek közt, hogy egyrészt mekkorák a különbségek köztünk és ezeket hogy tudjuk összhangba hozni.

2014. máj. 27. 00:12
 5/23 A kérdező kommentje:

Kedves Válaszolók!

Pont ebből adódtak a nézetkülönbségek. Én azt hiszem bátran kijelenthetem, hogy mindent elnéztem neki, ő viszont sajnos nem volt elfogadó. Alapvetően ő pörgősebb típus, én meg szeretek otthon ülni, gondolkodni, csöndben elmélázni. Egész egyszerűen itt pont az hiányzott, amiről írtok: a kölcsönös elfogadás. Szerintem részemről még jobban meg is volt, nyitottabbá váltam olyan dolgok iránt, amelyek nem voltak addig rám jellemzőek. Persze, hogy kompromisszumokat kell kötni anélkül nincs semmi, de ha a lány/nő részéről nincs elfogadás akkor elég nehéz működtetni egy kapcsolatot. Vagy ha ideig-óráig sikerül is zátonyra fut valamikor.

2014. máj. 27. 00:24
 6/23 anonim ***** válasza:
78%
Nekem ebből nem az jön le, hogy te elfogadó vagy, hanem hogy ahelyett, hogy vártál volna valakire, aki jobban illik hozzád, összejöttél az első lánnyal, aki igent mondott.
2014. máj. 27. 00:27
 7/23 A kérdező kommentje:
Az alkalmazkodás is kell, de barátnőm sokszor kifejtette, hogy minden eddigi barátjában volt valami hiba, amivel nem lehet együtt élni, viszont ezekből a férfiakból ki kellene venni tulajdonságokat és összegyúrni úgy lenne meg az igazi. Szerintem optimális esetben a másik félt a hibáival együtt fogadjuk el. Viszont beleérző képesség hiányában, a másik lelki folyamataiba való belelátás nélkül nem járhattok közös úton. Hosszú távon semmiképpen nem.
2014. máj. 27. 00:28
 8/23 anonim ***** válasza:
Ezért kell hasonló mentalitású, gondolkodású társat választani. Lehet, hogy az elején jól hangzik az ellentétek vonzás egymást szöveg, de hosszabb távon csak ritkán működik. Ez van nálad is.
2014. máj. 27. 00:35
 9/23 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó válaszoló!

Sajnos nem értek Veled egyet. Már az első találkozó alkalmával tudtunk azonos rezgéstartományban mozogni, sőt 7 órát beszélgettünk először és másodszor és ez egy évig működött is. Szinte teljesen meg mertünk nyílni mind a ketten, ami azelőtt velem sosem történt meg. Aztán egy év elteltével állandóan kereste bennem a hibát (ami nem tagadom nagyon sok van, sőt hatványozottan több mint jó tulajdonság), de valahogy pont ezek miatt én úgy éreztem állandóan valamilyenfajta elvárásoknak kell megfelelnem. Ha viszont ez így van csökken a szerelem érzése, intenzitása.

2014. máj. 27. 00:35
 10/23 A kérdező kommentje:
Én is azt hittem, hogy hasonló. Sőt most is van sok közös vonás. De szexualitás terén vagy szociabilitás szempontjából attól tartok most már mások vagyunk. Mindketten szeretjük a könyveket és a színházat filmeket? Ez jó. De elég-e egy kapcsolathoz? Mindketten törékenyek vagyunk? Hasonlóan rezegtünk bizonyos dolgokra, ugyanazt az emocionális hatást váltotta ki belőlünk a másik bántása. Az abszurditásig menően önmarcangoló alkatok vagyunk. Volt, hogy ugyanakkor, ugyanabban a percben teljességgel ugyanarra gondoltunk. Ez akár színházi műsor kiválasztásánál is előfordult, de más esetekben is. Tudtam támasz is lenni és ő is tudott az. Meg mertem vele tenni dolgokat, amelyeket azelőtt soha. Ám lehet mindez közhely és vajmi kevés még így is ahhoz, hogy hosszan tudjunk szárnyalni.
2014. máj. 27. 00:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!