Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért kell egyből elítélni?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért kell egyből elítélni?

Figyelt kérdés

Jó párszor olvastam itt oltogatásokat azokkal kapcsolatban akiknek rossz a foguk. Mert hogy igénytelenség, mint pár perce olvastam egy olyan kép kapcsán amin egyetlen kisebb lyuk volt látható.

A rossz fogak nem feltétlen az igénytelenség jelei. Van hogy lyukad akár mit csinálsz. Betömeted és fél év, egy év és mellé lyukad, kiesik a tömés, letörik mellőle stb. mert egyszerűen gyenge.

Az meg külön szívás ha nincs pénzed/tb-d megcsináltatni és még ilyen olyan okból látható helyre is szürke tömés kerül.

2014. ápr. 7. 22:51
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

a gyümölcssav az károsíthatja a fogzománcot, és az ecetes csalamádé is.

a savanyú káposztát azért írtam, mert abban az erjedés miatt sok a k2 vitamin. de amúgy az ecetes cuccok, a savanyúságok azok ölik a fogat. a gyümölcs után is mindig ki kéne öblíteni a szájat. plusz általánosságban érdemes kiöblíteni a szájat, és nem szabad sosem (!!) étkezés után rögtön fogat mosni. min. fél óra elteltével szabad csak.

nem tudom, milyen zománchibával születni, mert a kisbabáknak tudtommal nincs foguk, de biztos lehet valakinek alkatilag gyengébb foga, mondjuk az állatvilágban nem nagyon fordul elő szerintem, szóval ez egy kicsit olyan, mint az, amikor minden egyes elhízott ember hormonzavaros.

szerintem kicsit szét kell nézni, és meg lesz az oka a zománcgyengeségnek.

2014. ápr. 7. 23:48
 12/20 anonim ***** válasza:

A zománchiba genetikai úton öröklődik. Attól, mert a csecsemőnek nincs foga, a hiba még kódolva van a génjeiben, ami meg is mutatkozik fenotípusosan, amikor kinőnek a fogai. Értem, hogy nagyon szeretnéd bizonyítani, hogy sok múlik az étkezésen és a fogmosási szokásokon (ami igaz is, és nem cáfolom), de ne légy elvakult.

Attól, mert zománchibásak a fogaim, nem fogom megvonni magamtól az ecetes salátákat, a csalamádét, a gyümölcsöket, és nincs az az ember, aki minden étkezést követően, fél óra elteltével rohan fogat mosni, vagy közvetlenül utána szájzuhannyal öblögetni (max iszik rá egy pohár vizet). Megjegyzem, a túl sok fogmosás sem tesz feltétlenül jót a fogaknak.

Végeredményben attól, mert valaki nem görcsöl rá a fogaira olyan módon, hogy külön életstílust alakít ki magának a tökéletes mosoly érdekében, még nem lesz igénytelen.

2014. ápr. 8. 11:00
 13/20 anonim ***** válasza:

Rendben, persze, a te fogaid, a te tested, a te életed. Ha téged vigasztal a kényelmes genetikai magyarázat, az a te döntésed.

Én mindenesetre maradok az ecetmentes, foszforsavmentes, cukormentes ételeknél. Bizonyos áldozatokkal jár, de a fogacskáim legalább megmaradnak, és a csontjaim is erősek maradnak :)

2014. ápr. 8. 11:56
 14/20 anonim ***** válasza:

A fogmosással kapcsolatban egyetértünk, szerintem elég napi kétszer, és étkezés után minimum egy fél óra elteltével szabad. A fogselyem sem árt, napi kétszer.

A szájöblítéshez nem kell szájzhany, elég gyümölcsevés után kézmosáskor egy szájöblítés és kész. Pár másodperc az egész.

2014. ápr. 8. 11:59
 15/20 anonim ***** válasza:

Szerintem genetika kérdése is a dolog. A két tesómé, főleg a bátyámé állandóan lyukad kisgyerek kora óta. Most 30 éves, de jó pár foga hiányzik már. Az öcsém foga is lyukas, bár jóvel kevesebb, mint a bátyánknak, az enyém meg 26 esztendeje lyukmentes. Ugyanazt ettük gyerekként, ugyanúgy ápoltuk a fogainkat, ők rendszeresen jártak tömetni, nekem meg csak azért kellett elmenni, hogy ellenőrizzék. Mostanában a kávéval van bajom, mióta rászoktam elkezdett elszíneződni, de ez orvosolható white szájvízzel:)

Azért ítélkeznek az emberek, mert ilyenek, előítéletesek és ezen változtatni nem tudsz. Sajnos a lyukas fog, ha bele gebed is az ember más szagot ad a szájnak, de én ezt is tudtam kezelni pl párom kapcsán. Eleinte zavart, de már nem érdekel, ő meg külön figyel a szájhigiéniára.

2014. ápr. 8. 13:21
 16/20 anonim ***** válasza:

A kényelmes genetikai magyarázat sajnos nagyon is igaz drága, akármennyire próbálod megmagyarázni, hogy nincs semmi jelentősége. :) Van. Te pedig sajnos tényleg csőlátásban szenvedsz, ami pedig olybá tűnik, előítéletekhez vezet. Végeredményben így meg is magyaráztuk a kérdezőnek, hogy egyes emberek miért előítéletesek. Jók vagyunk.

Tisztázzuk:

Aki jó génállománnyal született, annak is oda kell figyelnie a fogaira, aki kevésbé jókkal, annak méginkább.

Te hajlandó vagy lemondani néhány ételről és belevetni magadat a szigorúan egészséges táplálkozás ördögi körébe, én viszont úgy vagyok vele, hogy míg nagyapáim és nagyanyáim ételeit eszem,italait iszom, addig ugyanolyan jól leszek, mint eddig. A csalamádé finom, a gyümölcs finom, az ecetes saláták finomak. Hiányukban nem a fogaid, hanem másod megy tönkre, így a fogaidat nem azok megvonásával, hanem a szükséges vitaminokat tartalmazó ételek fogyasztásával óvhatod meg. A pótolás mindig eredményesebb, mint a megvonás.

Nagyanyámnak ugyan korán tönkrementek a fogai, ám ő nem végezte el rendesen azokat az alapvető ápolásokat, amik szükségesek, és ha volt rossz foga, nem fáradt el a fogászhoz. Én ezzel szemben mindezt megteszem.

Nincs szájszagom, a lyukas fogakat kezelem, a lyukadás megelőzése érdekében a normális életritmus keretein belül megteszem a szükséges lépéseket (fogmosás, fogselyem 2x).Így még sokáig megőrizhetem a fogaimat zománchibával is, legfeljebb nem lesz olyan ragyogó a mosolyom, mint egy showmannek, de azt hiszem ezt el fogom tudni viselni :).

Nem azt mondom, hogy a te elméleted rossz, de nagyon kérlek, ha kell, olvass utána, hogy nem csak attól függ az egészséges fog, hogy mit eszel és hányszor mosod (ahogy ezt egyel fölöttem is leírták). Ha erre rájössz, esetleg egy előítéletektől terhes emberrel kevesebb volna.

Félreértés ne essék, arról az emberről nekem is megvan a véleményem, aki tömi magát csokival, issza rá a kólát, gyümölcsöt-zöldséget csak akkor látok nála, ha valamilyen véletlen folytán belekeveredett a gyorskajájába, és emellett még a fogmosáshoz is lusta. Az ilyen embernél mindegy, hogy zománchibás vagy egészséges, gusztustalan lesz a szájbéli állapota. Ezek miatt az emberek miatt alakulhatnak ki olyan előítéletek, mint ami pl nálad is jelen van, csak ez sajnos azon kevesek rovására megy, akik igyekeznek a maguk igényéhez mérten egészségesek maradni, csak éppen elértek abba a stádiumba, ahol már nem sokat tehetnek a fogaikért sem étkezéssel, sem fogmosással -> ilyenkor jön a drága fogorvosi kezelés, vagy a néma szégyenkezés és pénzkuporgatás, amíg el nem juthatnak a drága fogorvosi kezeléshez.

De igazából zárom soraim, mert ha nem akarsz toleráns lenni, akkor nem leszel az és nem gondolsz bele az egésznek a genetikai hátterébe, ha meg igen, akkor túl van tárgyalva. :)

2014. ápr. 8. 14:24
 17/20 anonim ***** válasza:

Igazad lehet, valóban csőlátásom van, olyan téren, hogy én nem szoktam elfogadni azt, hogy nem változtathatok valamin, amin pedig lehet. Nem gondolom, hogy az a megoldás, hogy elfogadjuk a dolgokat megváltoztathatatlannak, és közben azon sopánkodunk, hogy a TÖBBI ember bezzeg nem képes megérteni, elfogadni, hogy mi tehetetlenek vagyunk... blablabla... Az egyénnek a hatalma a saját életmódja fölött megvan, mások véleménye, ítélete stb. fölött viszont nincsen. Ostobaságnak tartom, ha valaki a más véleménye fölött sopánkodik, ahelyett, hogy saját magán változtatna, ha egyszer szükséges a változtatás. Azon meg külön borzasztó sopánkodni, hogy valakinek nincs pénze megcsináltatnia a fogát, mert a pénzt még könnyebb megszerezni, ha valaki akarja, mint az egészséget. Ezt a tehetetlenséget én nem tudom tolerálni, valóban. Én megoldásokat keresek, és nem kifogásokat.

Olyan országban nem biztos, hogy érdemes a nagyanyáink ételeit eszegetni, amelyik vezető helyen áll a rák, szív- és érrendszeri megbetegedések stb stb statisztikákban, plusz az euban az elhízási statisztikát is vezeti... szóval én valóban, nem vagyok hajlandó az ilyen dolgokat késznek elfogadni. Igenis kísérletezem a táplálkozással, és elég szép eredménnyel.

A genetikai magyarázat azért sántít, mert mindenre rá lehet húzni. a genetika hajlamosíthat dolgokra, de ez nem azt jelenti, hogy az életmódunknak ne lenne befolyása arra, hogy hogy nézünk ki, és milyen állapotban vagyunk.

Egy saját példát fel tudok hozni így hirtelen: széles csípőt örököltem. Mindenki azt mondta, és azt is olvastam mindenhol, hogy nem lehet csípőről, helyileg fogyni, olyan nincs, biológiai lehetetlenség. Namost nekem jelenleg 90-es a csípőméretem, ami az ideális méretnek számít. Dacolva a genetikával meg a satöbbi hülye kényelmes magyarázattal, megcsináltam magamnak a 90-es csípőt.

Mindazonáltal megértem, hogy van, aki képtelen változtatni az életén, ehhez nyilván kell egy jó adag önfegyelem, amit nehéz, és fáradságos kifejleszteni. Neked külön gratulálok ahhoz, hogy legalább egy viszonylag egészséges életmódot sikerült megtalálnod, és odafigyelsz a fogaidra.

Én úgy látom a te írásodból, hogy te nagyon is igényes ember vagy, és odafigyelsz, ha nem is maximálisan, de odafigyelsz. A kérdezőnél viszont a kifogáskeresést, a környezet hibáztatását lehet elég erőteljesen érezni, és úgy gondolom, a te írásod csak megerősíti őt ebben a tehetetlen állapotban. Ami nem hasznos senkinek.

2014. ápr. 8. 19:42
 18/20 A kérdező kommentje:

Azért pénzt sem olyan egyszerű manapság szerezni, pláne fogra nem.

Amúgy nekem is azt mondta a doki hogy piszok gyenge a fogzománcom.

2014. ápr. 8. 19:49
 19/20 anonim ***** válasza:

:DDDD Najó tulajdonképpen ugyanazt mondogatjuk mind a ketten, csak pepitában, meg mást hangsúlyozva.

Mert bár én elismerem, hogy a genetika cseszettül megnehezítheti valaki életét, attól még az illető küzdhet a jólétéért. Az a különbség köztünk, hogy te teljesen megveted a genetikát és fejest ugrottál a harcba a tökéletes életmódért. Sok sikert hozzá, komolyan, van, akinek még jól is áll ez a stílus, ha természetesen csinálja és nem azon görcsöl a nap 24 órájában, hogy "jajj mit ehetek" (nem hinném, hogy ebbe a hibába estél), de azért vigyázz, mert nagyon könnyű így csapdába esni.

A mai világ pontosan az olyan embereket próbálja kihasználni, akik félnek nagyanyáink ételeitől (mert rák, meg koleszterin, meg úristen, levegőt se végy! - ez ömlik a médiából), és naaagyon kifinomult sunyisággal tudnak pénzt kicsikarni az emberből. Minden esetre, hajrá neked, én elégedett vagyok a mostani helyzetemmel, te meg a tiéddel, vagy ha nem vagy, akkor változtatsz rajta.

Összességében: igen, kedves kérdező, a vitapartnerem meglehet kicsit jobb helyzetben van, ha csak úgy elő tudja rittyenteni a pénzt, jó neki, szerencsés.

Én is vért izzadok a pénzemért, el kéne mennem fogászhoz a gyökértömésemmel (hjaha- ez egy más történet, nem a zománchiba :D), de fogalmam sincs, mikor tudom összekuporgatni rá a 12ezret, szóval megértem azokat, akiknek drága a fogászat.

De! Addig is végeredményben kapd össze magad, légy magadra és a fogaidra igényes, mert ha ilyen módon tiszta a lelkiismereted, mert megtettél mindent annak érdekében, hogy hozzád mérten a lehető legjobb állapotban maradjanak a fogaid, akkor marhára lepereghet rólad, hogy ki hogyan meregeti rád a szemét azért, mert esetleg matt csontszínű (_nem_ sárga), és nem hófehér a szádból előbukkanó fogsor. Kaptál itt most egy csomó tippet, hajrá.

2014. ápr. 8. 20:09
 20/20 A kérdező kommentje:

:D Az a szomorú hogy szép fehérek a fogaim mert rendesen mosom meg minden, volt hogy csak simán egy ételmaradékot akartam kipiszkálni a jónak tűnő fogam mellől és ahogy hozzáért a fogpiszkáló egyszerűen beszakadt egy darabon.

De ez most nem lényeg, tényleg jó annak aki így meg tudja határozni magának mikor mit miért eszik. Én ha éhes vagyok és odajutok hogy van időm kajálni, eszem ami laktat és elmulassza az éhségem.

2014. ápr. 8. 20:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!