Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fiú-lány "barátság"? Meddig lehet engedni és mi fér bele? Mi az a pont, ami után már érdemes aggódni?
Kavalier, akkor ebben nem értünk egyet, nem baj, nem kell mindenkinek mindenben egyetérteni. Nálam az még nem barátság, amit körülírtál (néha beszélünk, tanácsot kérünk egymástól). A barátaimmal így vagy úgy de napi kapcsolatban vagyunk, rendszeresen találkozunk, mindent megbeszélünk. És spec lányként a két legjobb barátom fiú, sosem történt egyikőjükkel sem semmi köztünk, nagy valószínűséggel nem is fog.
Exszekkel nem tudok és nem is akarok ilyen jó és szoros kapcsolatot fenntartani. Volt, akivel próbálkoztunk, három és fél évig voltunk együtt, utána még kb egy évig tartottuk a kapcsolatot, játszottuk, hogy barátok vagyunk. Talán tényleg azok is voltunk, amíg tartott a kapcsolat. De azóta én másik városban élek, két különböző világban vagyunk, mindketten nagyon megváltoztunk. Ha nagyritkán összefutunk, a hogyvagyon túl tartalmasan nem tudunk beszélgetni. Ez nem barátság. Volt, hogy a legjobb barátaimmal különböző okokból nem tudtunk találkozni évekig - amikor újra összefutottunk, olyan volt, mintha el sem váltunk volna. Ez barátság. Azért írtam, hogy szex után nincs barátság, mert a kapcsolat egy másfajta érzelem, nem mennyiségileg több, minőségileg más, mint a barátság. De mondom, nem kell velem egyetérteni.
Azzal pláne nem értek egyet, hogy férfi és nő csak szingliként lehetnek barátok. A párom nem szabja meg, hogy kivel barátkozom, kikkel járok el bulizni, kivel beszélgetek. Ha mégis, akkor már nem is a párom. Ha valaki féltékeny a barátaimra, akkor az nem bízik bennem, nem ismer, úgy meg nincs értelme a kapcsolatnak.
Szerintem ez személyenként változó. Nekem például (fiú vagyok) szinte csak lány barátaim vannak, és tapasztalataim szerint az fér bele amit megbeszél a két fél. Kinél több, kinél kevesebb, mindenkinél máshol van a határ. Az én barátaim között van olyan akinél a kézen fogva sétálás is simán belefér, de olyan is akinél már egy szimpla ölelés sem (mondjuk köszönésnél).
Szerintem ha olyan helyzetben vagy amiben nem tudod eldönteni hogy a másik minek szánta, simán kérdezd meg. Ha letisztázzátok mi az ami megengedett akkor később nem lesz belőle probléma. Én mindig ezt szoktam.
Egy fiu és leány barátsága először is mindig korfüggő.
Te mennyi idős vagy és a választottad mennyi idős. ez azért fontos, mert lehet szó sima barátságról, lehet szó plátói szerelemről, de lehet komolyabb szerelmi kapcsolat is.
a barátság fogalma mindegyikben ott van.
Aggódni akkor kell ha nem tiszteli az egyik a másikat, vagy hazudik, vagy megbízhatatlan akire számítani nem lehet, vagy erőszakos, amit végképp nem szabad megengedni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!