Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Komoly kérdésem van a méhnyakrákkal kapcsolatban. Ha fiatal lány vagyok és lefekszem a barátommal ez mennyire befolyásolja azt a betegséget?
16 éves vagyok, másfél éve vagyunk együtt a barátommal és pár hónapja le is feküdtünk,gumival védekeztünk.
Az lenne a kérdésem,hogy ha ilyen fiatalon megvolt ez befolyásolja azt a betegséget? És ezt mindenképp a vírussal tudom elkapni,ha pl nem megfelelő a higiénia esetleg a barátom hordozó,vagy attól is kialakulhat,ha túl 'vad'az együttlét?
Nagyon megköszönném,ha értelmes válaszokat írnátok.Nemrég hallottam erről és megijesztett.
Köszi a válaszokat!
Azt tudtam eddig is, hogy melyik vírus terjeszti, partnercsere növeli az esélyeit stb.
Viszont eszembe jutott az is,hogy lehet-e baj ha ezt ilyen korán kezdtem megfelelő védekezés és partnercsere nélkül?Ez egyik oldalról sem derült ki,hogy az életkor befolyásolja-e pedig erre vagyok kíváncsi.
Mit befolyásol? Hogy elkapod-e? Nem, azt nem befolyásolja.
1: a higiénia nem befolyásolja
2: ha a barátod hordozó, akkor nyilván elkaphatod. Igen, óvszer mellett is sajnos.
3: nem mindenkinél alakul ki méhnyakrák azok közül, aki elkapja. Az esetek igen nagy százalékában az immunrendszer legyőzi a vírust 1-2 éven belül.
4: nem korfüggő, sajnos bármikor lehet méhnyakrákod
5: nem csak hpv okozhatja, anélkül is kialakulhat
6: menj el nőgyógyászhoz, nézesd meg elkaptad-e
6/1: ha nem, be is oltathatod magad a legveszélyesebb típusok ellen
6/2: ha igen, szedj C vitamint, fél évente rákszűrés a biztonság kedvéért.
7: semmi köze a dolognak az együttlét vadságához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!