Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egy idősebb férfi beletud szeretni egy fiatalabb lányba?
A kérdés szimplán elméleti, a minap gondolkodtam azon hogy egy apám korabeli férfi (50-53) hogy nézhet egy 23-28 éves nőre? Mint nő, vagy mint kislány?
Egyrészt abból indulok ki, hogy sok ilyen korú nőnek már gyereke van, családja, jobb esetben egzisztenciája, tehát mindenképp felnőttnek tekinthető. Másik részről ott van az hogy pl. én 23 éves lány létemre képtelen lennék egy 20-23 éves fiúval összejönni, mert már az is fiatal számomra, és a 18 éveseket meg teljesen gyereknek tartom, pedig nem vagyok öreg :) Tehát a lényeg h minél inkább "öregszem" annál inkább fiatalabbnak tartom a múltbeli korosztályom.
Írok példát is, pl a régi klasszikus romantikus filmekben a főszereplő nőnek aki akkor volt 18-30 között, a filmbeli partnere mindig 50-60 éves férfi volt, és egyrészt nem tűnt fel a korkül. másrészt meg az ilyen filmek azt sugallták hogy ez a normális. Pl. Audrey Hepburnos filmekre gondolok.
Szóval, ti erről mit gondoltok? Egy középkorú férfi tud egy huszonéves lánykára nőként nézni és beletud szeretni, vagy "kis pisisnek" tartja meg? :) (most tegyük félre azt az opciót h csak meg akarná d.gni)
#20, ez a világ legrosszabb sztereotípiáinak egyike, van ilyen is, de egyáltalán nem jellemző... nekem, amikor összejöttem a párommal, egy csődbe ment cégtől utcára kerülő munkanélküliként se pénzem, se sikerem, se státuszom, se egzisztenciám nem volt... és akiket ismerek, hogy nagyobb korkülönbséggel kezdtek kapcsolatban, az se a rózsadombi villás SUV-os réteg, tök átlag emberek.
Ezt a szöveget inkább a huszonéves férfiak kudarcos része terjeszti, önigazolásként és önfelmentésként a saját kudarcaira. Mert ugye nem kényelmes belátniuk, hogy a sikerhez nem a mercislusszkulcs hiányzik nekik, hanem mondjuk az empátia, érzelmi intelligencia (meg néha az értelmi is)
Az érdeklődési kör felnőtt korban nem elsősorban az életkortól függ.
Miért ne szerethetné ugyanazt csinálni egy 30 és egy 50 éves?
Én szeretek színházba járni és a párom is, pedig nem vagyunk egy idősek. Vagy egy barátnőm, akinek 1 évvel idősebb csak a férje, ő szeret színházba járni, a férje pedig nem.
Az hogy ki hogyan vélekedik az élet nagy dolgairól szintén nem életkor kérdése. Azért mert valakik hasonló korúak még egyáltalán nem biztos, hogy azonosa gondolkodásuk is.
És még van ezer példa . . .
Persze nem kell mindenkinek idősebb párt választania, de nem kell rögtön mindenféle rosszat bele látni, ha valakik nem egykorúak (és tök mindegy, hogy a férfi vagy a nő idősebb).
#8: egy dologba nem gondol bele senki: hogy a lánynak mi okoz boldogságot. Nevelési hiba lenne, ha szerelmes lesz? Persze, jöjjön inkább össze egy 18 éves suttyóval, aki egykétszer megdugja, kihasználja, majd lelép. Az biztos, hogy jobb.
"A szülők próbáltak a hatósághoz fordulni" miért is? Hogy a felnőtt lányuk nem abba szeretett bele, akit apuci-anyuci szeretett volna? Gondolom, a rendőrségnél pofánröhögték őket. A beleegyezési korhatár fölött már azzal szexel, akivel akar.
"a leányzó kitűnő tanuló volt, kapott ösztöndíjat, kerületi és országos elismertséget is átvehette. Most pedig az egyetemet is kitűnően végezte el." Igen. És? Ez előrevetíti, hogy akkor nem lehet szerelmes, vagy csak anyuci kiszemeltjébe? Ugyan már!
Jó, az a 32 év tényleg extrém... de azért elgondolkodtató, hogy sokak számára ez az egyetlen paraméter, és minden más másodlagos.
De akkor mesélek én is. Adott egy 16 éves lány, aki sok csalódás után szerelmes lesz egy 32 éves férfibe. Minden tökéletes köztük, a pasi figyelmes, odaadó, hűséges, értelmes, és valóban szeretik egymást. Igen ám, de amikor ez kiderült, óriási balhé kerekedett, a pasi még életveszélyes fenyegetést is kapott a lány szüleitől, a lányt meg nemes egyszerűséggel eltiltották tőle, és drasztikus módon megbüntették. (Másnap verésnyomokkal jött suliba, a hivatalos verzió szerint leesett a lépcsőn.)
Múltak a hónapok, a lány nagy nehezen túltette magát a szerelmi bánaton, és összejött egy akkor 18 éves fiúval. Persze, a fiú fiatal, helyes, nyilván a szülőknek ez már tetszett. Aztán amikor a srác a drogügyeibe belekeverte a csajt, amiből rendőrségi ügy is lett, majd pedig az is kiderült, hogy van mellette más barátnője is, az már annyira nem volt öröm és boldogság. Ráadásul szakítani sem engedte a lányt, mert megfenyegette, hogy akkor őt is bajba keveri. Kihasználta a lányt alaposan. Aztán ez így ment 2 évig, majd dobta. Pedig ő volt a fiatal, jóképű srác...
én még színházba nemvoltam
de egy pénzes csávó jó volna, lehetne 70 is, legalább hamarabb dobja fe a mamuszt
azt ne higgye már senki hogy elmegyek utcát seperni
mikor annyi gazdag csávó van, aki csak a friss husira vár!
Naná!!! A szerelem nem kor kérdése, legalábbis szerintem. Én soha nem értettem ezt a nagy hűhót, amit a nagy korkülönbség köré rendeznek. Lássuk csak:
- hamarabb elveszítheti az idősebbet - a halál bármikor bekövetkezhet, akár 30 évesen is!
- egy 50 évest vén trottynak hívnak - te jó ég! Sokszor van, hogy egy húszéves megirigyelhetné az ötvenéves hapsi külsejét...
- minden egyén más és más életkorban érik meg. Valaki már 25 évesen megérik a megállapodásra, valaki csak 50 évesen. Nincs ebben semmi különös.
Jó olvasni ennyi választ, köszönöm nektek! :)
Egyébként "defektemre" nekem is az idősebb férfiak tetszenek, mert intelligensek, műveltek, tanultak, és sokkal több közös témám akad velük mint a korombeliekkel. Míg tini koromban azt hittem hogy egy huszonéves hű de érett, hát nem. A többség bulizik, iszik- tisztelet a kivételnek. A múltkor felhoztam csoporttársaim előtt hogy szeretek színházba járni, és kiröhögtek :)) Hát na.
Emellett részemről ott a másik oldal, hogy picit talán "betegnek" tartom hogy egy negyvenes-ötvenes férfi ránézhet úgy egy korombelire mint nőre, szóval az érzéseim ezzel kapcsolatban ellentétesek. Néha pedig betegesnek tartom azt is hogy képes vagyok vonzódni egy 45 éves férfihez. Fura ez számomra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!