Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mikor nem lehet teherbe esni?
Csak általánosságban kérdezem. Nem vagyok terhes, meg semmi, csak kíváncsi.
Szóval keresgéltem cikkeket, hogy mikor nem lehet terhes a nő, és az egyik nem volt pontosan világos. Ugye az egyik hogy ha védekeznek vagy óvszerrel vagy ha a nő fogamzásgátlót szed. A másik amit nem tudok pontosan, hogy a menstruáció előtt pár nappal (de pontosan hány nappal) kizárt dolog, hogy a nő teherbe essen?!
Fogalmazás 1-es.
Hallottál már arról, hogy 28 napos ciklus? Szüleid nem világosítottak fel, hogy a nő aztán bármikor menstruálhat, de teherbe tud esni. Relatív, hogy mikor kisebb az esélye (menstruáció alatt) és hogy mikor nagyobb (peteéréskor).
Vedd elő a biosz könyvet, tovább nem vagyok hajlandó felvilágosítani.
Ez a számolós és megszakításos módszer kész röhej. Mai világban a gumi sem életbiztosítás. Vettem pár hónapja egy csomag durexet amiben volt 3db óvszer. Odakerültem hogy kellett, szépen megvolt az előjáték, a csaj már tocsogott a szaftban, felhelyeztem a gumit ahogy kell, majd behatolás közben szépen szétment a gumi. Csere, majd 10 perc múlva megint éreztem hogy valami nem oké, kivettem, megnéztem és láss csodát az is defektes lett. A 3. gumi ugyanígy szétment. Ennyit a durexről és úgy általánosságban a gumikról. És nem, nem b@$ztam a csajt hanem szeretkeztünk, tehát indokolatlan volt az egymást követő 3 szakadás. Marad a fogamzásgátló, de mint tudjuk az sem 100%.
Egy mód van ami 100%-osan megvéd a terhességtől. Az, ha nem szexelsz.
Két esetben nem lehet teherbe esni.
Ha terhes vagy, vagy ha nem szexelsz.
Illetve valóban vannak a ciklusnak olyan napjai, amikor nem termékenyülhetsz meg. De ezt védekezésre használni több okból is veszélyes.
Egyrészt a spermiumok egész sokáig képesek életben maradni és akár később is megtermékenyíteni.
Másrészt az ember ciklusának a hossza nem mindig pontosan egyezik meg a korábbiakkal.
Harmadrészt van olyan, hogy az embernek extra peteérése van a ciklus bármely napján, és akkor megint borul a mutatvány.
Szóval valójában a ciklus egyik napján sem kizárt, hogy egy nő teherbe essen.
"A másik amit nem tudok pontosan, hogy a menstruáció előtt pár nappal (de pontosan hány nappal) kizárt dolog, hogy a nő teherbe essen?!"
Nincs ilyen nap. Menstruáció előtt, alatt, után is teherbe eshetsz, ha nem védekezel. A naptármódszert, amire szerintem te gondolsz, olyankor szokták alkalmazni az emberek, amikor már házasok jónéhány éve, van gyerek, de nem bánják, ha esetleg születik egy újabb. Jól kell hozzá ismerni a tested, a ciklusodnak szabályosnak kell lennie hozzá. Semmiképp sem ajánlom, kb. annyira biztonságos, mint a megszakításos módszer...
Olyan is előfordult már, hogy valaki gyógyszer mellett lett terhes. Az antibiotikumok pl. gyengítik a fogamzásgátló hatását. Az óvszer sem nyújt 100%-os védelmet: kiszakadhat, lecsúszhat.
Szóval vagy nem szexelsz, vagy megműtteted magad vagy a barátodat... Így biztosan nem lehetsz terhes.
(Azért azt megjegyzem, hogy helyes használat mellett többségében az óvszer mellett sem kell rettegni a babától. Szóval húzzatok gumit.)
100%-os módszert tényleg csak az jelent, ha nem szexelsz. Emiatt sem tanácsos már 11-13 évesen elkezdeni a nemi életet, a lelki tényezőkről nem is beszélve.
Ha valaki mégis fiatalon kezdi, érdemes óvszerrel indítani, minden egyes alkalom előtt és után tüzetesen átvizsgálva, hogy nincs-e sérülés rajta. Később jöhet a fogamzásgátló, de annál is figyelni kell egy-két dologra. Én ezt a két módszert tartom biztonságosnak, de ezeket is odafigyelve persze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!