Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Akik fiatalon elköltöznek a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Akik fiatalon elköltöznek a szüleiktől, azok hogyan csinálják és miért szekálják azokat, akiknek nincs rá lehetőségük?

Figyelt kérdés

24 vagyok fiú vagyok, idén kaptam meg a diplomámat, azóta is próbálok elhelyezkedni, de még nem találtam munkát, így a szüleimmel lakom együtt.

Beleolvastam a kérdésekre és megdöbbenve tapasztalom, hogy mennyire lenézik azokat, akik 20 év felett még otthon laknak.

A fanyalgók 16-18 évesen már külön éltek. Oké, de hogyan?

ad1) Még érettségije sincs az embernek ennyi idősen, hogy tudná kitermelni az önálló életrevalót? Ha pedig a kollégiumra gondolt, az rohadtul nem önálló élet, mert így is a szüleik támogatják és még többe is kerül, mintha otthon maradna.

ad2) A lányok verik a mellüket, hogy ők már 20 évesen elköltöztek a párjukhoz és nem a szülőket zsigerlik ki. Az biztos sokkal jobb, ha a párjuknak nevezett valakin élősködnek és nem azon, aki felnevelte őket.

ad3) A szülőkön NEM élősködik a gyermek. Legalábbis az én nézetemben. Ha vállalok gyereket, akkor nem íratok vele alá egy szerződést, hogy "ugyan fiam, 20 éves korod után takarodj itthonról", hanem segítem, míg tudom. És a saját gyerekem nem egy szarkolonc, aki hátráltasson.

ad4) Mivel jobb külön lakásban nyomorogni, mint otthon kényelmesen élni? Egyedül marha nehéz egy albérletet kifizetni és fenntartani. Komoly kapcsolata sincs mindenkinek, hogy meg tudná osztani a kiadásokat és a házimunkát.

Én nem tudom, hogy hol és miből élnek ezek a válaszolók, de az én környezetemben mindenki otthon lakik ennyi idősen, max. 100-ból 1 ember teheti meg a különélést, az is szülői támogatással. Ráadásul elég, ha az 50 feletti szüleimből indulok ki, ne felejtsük, akkor még teljesen más világ volt, és ők is csak 30 évesen tudtak külön lakásba költözni, egy 50nm2-es lyukba, amibe 22 éve laknak. Szóval abszolút nem értem ezeket az embereket...

2013. nov. 14. 16:55
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
Én 18 évesen érettségi után rögtön külföldre mentem dolgozni. Eleinte a munkáltatóm adott szállást, később egyedül kerestem albérletet. Azóta is itt vagyok. (5 éve)
2013. nov. 14. 17:52
 12/32 anonim ***** válasza:
Hallottál már a hétvégékről? Nem mindenki azzal tölti, hogy ordítva okádjon seggig bebaszva az utcán, mert az olyan irtó menő.
2013. nov. 14. 17:55
 13/32 A kérdező kommentje:
Most be akarod nekem adni, hogy hétvégi munkából te lakást bérelsz és magadnak intézed a kajálást, tisztálkodást, ruházkodást, stb...? Te mindenkit ennyire hülyének nézel?
2013. nov. 14. 18:01
 14/32 anonim ***** válasza:
58%

Te most komolyan ennyire nem értetted amit írtam? Kezdjük előröl. 15 éves koromtól már dolgoztam, igen, hétvégente, illetve az iskolai szünetekben. 19 évesen költöztem el, az három évvel ezelőtt volt. Megvan? Sikerült eddig feldolgozni az információt? És azóta is egyedül élek, állandó munkahellyel, világos, ugye?

Na, most menj szépen és verd ki a diplomádra.

2013. nov. 14. 18:09
 15/32 anonim ***** válasza:
Akarom írni elölről.
2013. nov. 14. 18:11
 16/32 A kérdező kommentje:
Én is dolgozom nyaranta 14 éves korom óta, mégsem tudok abból a bérből külön költözni.
2013. nov. 14. 18:13
 17/32 anonim ***** válasza:
58%
Ez nem az én problémám. Feltettél egy kérdést, válaszoltam, a többi már csak felesleges szájtépés.
2013. nov. 14. 18:29
 18/32 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Közgázt tanultam egyetemen. Először 19 éves koromban léptem le egy évre külföldre, önerőből. 20 évesen végleg elköltöztem otthonról. Egyetem mellett. Hobbi szinten elkezdtem weblapokat fejleszteni, photoshop-ozni, és CAD-modelleket késziteni. Ebből havi szinten átlagosan 400 nettó körül kerestem, és adóztam is utána.

Egyetem után egyből jöttem külföldre. 3 idegen nyelvvel nem volt nehéz.

Ezeket mind szabadidőmben, passzivan, hobbiként tanultam meg. Az, hogy te elszúrtad az életedet, és 24 évesen is anyuci-apuci tart el... hát, hogy is mondjam, eléggé gáz.

"... idén kaptam meg a diplomámat..." A diplomaosztók már elég régen voltak. Milyen szakon végeztél te, hogy azóta se lett munkád?

2013. nov. 14. 20:09
 19/32 A kérdező kommentje:

Nem tudom milyen zsenik járnak ide, de 90%-ban ez a jellemző manapság, nem ritka az én esetem.

"Az, hogy te elszúrtad az életedet, és 24 évesen is anyuci-apuci tart el... hát, hogy is mondjam, eléggé gáz."

Szóval én vagyok a gáz a többi sorstársammal együtt, mert egy dilettáns kormányunk van, és nem kellenek a diplomások sehova? 30-an végeztünk és 2-3 embernek van munkája, ők sem a szakmájukban tudtak elhelyezkedni. Hadd ne érezzem már magam gáznak.

Az meg külön röhejes, hogy az egyikőtök hétvégi diákmunkából tartja el magát, te meg külföldön élsz saját tőkéből.

Oké, hogy vannak álmaitok, de nem itt kéne a másikat hülyének nézni.

2013. nov. 14. 20:30
 20/32 anonim ***** válasza:

nem álmaim vannak, hanem életképes szakmám, nyelvtudásom, és képességeim. Külföldön élek, és dolgozom, és saját tőkéből kezdtem mindent. Nem értem, hogy ezen mi olyan nagy szó. Több barátom is hétvégi munkákból tartja el magát. Szombat reggel nekiáll egy weboldalnak, és kellemes tempóban haladva vasárnap estére kész. Nettó 100-140 ezer/weblap.

De vegyünk mást. Van ismerősöm, aki pultoskodik egy szórakozóhelyen, csak péntek-szombat este, vidéken. Ebből is megvan neki a havi 90, ami arra épp elég, hogy egy barátnőjével ketten fenntartsanak egy lakást. Na bumm... se szakma, se diploma, se nyelvtudás nem kell hozzá.

A baj veled az, mint a legtöbb ismerősömmel, volt osztálytársammal, volt évfolyamtársammal, stb... nyafogtok éjjel-nappal, mutogattok össze-vissza mindenkire, és ültök otthon a kényelmes, meleg lakásban, a gép előtt, és kiváncsian várjátok, hogy anyu mit főz vacsorára... mert kényelmesebb, mint 12 órán át gürcölni melóban, utána még bevásárolni, és megcsinálni a kaját.

Amúgy arra még mindig nem válaszoltál, hogy mi is a szakmád...

2013. nov. 14. 20:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!