Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti éreztétek már úgy, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti éreztétek már úgy, hogy egy idegen emberrel a neten, chaten való ismerkedéskor, sokkal közvetlenebben, nyíltabban tudtok beszélni bármiről? Miért van ez?

Figyelt kérdés
2013. szept. 18. 09:27
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Én ezt eddig még nem tapasztaltam magamról(20L). Szerintem én ugyanolyan vagyok chaten mint élőben. De azt tudom, hogy nagyon sokan csak így tudnak beszélgetni mással épp ezért nem is ismerkedek ott, csak beszélgetek. (Volt hogy találkoztam élőben, akivel neten ismerkedtem meg, de szinte csak én beszéltem és csomószor volt kínos csend, miután kérdeztem valamit, szinte udvarolnom kellett a srácnak!. Nagyon rosszul éreztem magam. )

Szóval, aki ilyennek ismeri magát, csak tanácsolom, hogy próbáljon ugyanúgy beszélni mint ahogy elkezdtek levelezni, ha végül találkoznak. :)

(bocsi az offért)

2013. szept. 18. 12:23
 12/20 anonim ***** válasza:
Ez azért van, mert a bizalmat élőben is fel kell építeni. Nem várhatod el a másiktól, hogy élőben is ugyanúgy viselkedjen. Türelmesnek kell lenni a másikkal. Sokan ott követik el a hibát, hogy találkozáskor úgy érzik mással találkoznak mint akivel írásban megismerkedett és ezért csalódottak lesznek. Pedig az, akivel megismerkedett, az ott van, csak el van zárva.
2013. szept. 18. 12:32
 13/20 anonim ***** válasza:
Nem is az, hogy el van zárva. Vissza van tartva. Nagyon hamar be tudnak ütni a korábbi fiziakai gátlások és így természetesen nem fog úgy beszélni, úgy viselkedni ahogy várnád.
2013. szept. 18. 12:33
 14/20 anonim ***** válasza:

Soulmojo : én próbálkoztam! mindent megtettem. ahogy leírtam kérdezgettem, de alig mert válaszolni! :DD pedig semmi rosszat nem kérdeztem csak a véleményét. vagy ha nagy ritkán válaszolt ezek voltak: "először mondd meg te" "szerintem is" "igen"-"nem"- semmi kifejtés nélkül. Miközben teljesen mást mutatott neten...

Nem akarok gonosznak tűnni. Nem is hiszem hogy az lennék, de nekem nagyon fontos, hogy a páromnak legyen önbizalma és tudjon beszélni, főleg mert én nem vagyok az a kifejezetten nagyszájú. Én is nagyon gátlásos voltam régebben, de leküzdöttem egymagam és ezt elvárom mástól is hogy ne tőlem várják az önbizalom növelést.

2013. szept. 18. 12:47
 15/20 anonim ***** válasza:
Jó hát lehet nem volt türelmed hozzá. Megesik. :)
2013. szept. 18. 13:20
 16/20 anonim ***** válasza:

"Minek kell ezt így túlkomplikálni? Az internet is teljesen jól működő ismerkedési forma, csak az idősebbek néznek rá olyan szemmel mint a földönkívüliekre."

Nem komplikálok túl semmit sem, ellenben tudom, miről beszélek. Én egy percig sem vitattam, hogy jól működő ismerkedési forma lenne, épp ellenkezőleg! Pont ez is a baj vele.

Az ember ösztönösen kényelemre törekszik, és mindig a rövid távon kényelmesebb utat keresi. Ha valakinek az a problémája, hogy fél emberekkel beszélni, akkor már nem kell magát ennek megoldására kényszerítenie, helyette ismerkedik a neten. Ez még önmagában nem vészes dolog, csakhogy így nem tanul meg emberek között feloldódni, így a probléma végig ott marad.

Semmi gondom azzal, ha az ember ismerkedik neten, mert az internet a lehetőségek tárházát biztosítja, így hülye, aki nem használja. A gondom az, hogy sokaknak ez menekülési útvonal, és a virtualitás maszkja mögé bújva tudják csak magukat tálalni, ahelyett, hogy kezelnék a problémájukat.

Ja, és nem nézek én erre földönkívüli eredetű dologként, elvégre huszonéves programozó vagyok. Pont ez a lényeg: az informatika eszköz, és nem létforma!

2013. szept. 18. 14:03
 17/20 anonim ***** válasza:
Nem létformát, életformát akartam írni, bocs...
2013. szept. 18. 14:04
 18/20 anonim ***** válasza:
10 évvel ezelött még létformát mondtak volna... :) Még jó hogy azért valamelyest fejlődik a társadalom :D
2013. szept. 18. 14:09
 19/20 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy a probléma ott marad, de legalább a lehetőség biztosítva van azáltal az embereknek, hogy leküzdjék a problémájukat. Meg azt is vedd vigyelembe, hogy egyeseknek eléggé kötött az életmódjuk, tehát egy mezei ismerkedési alkalom is szervezést igényelhet. Ha fel tudod venni a kapcsolatot online xy-al, - főleg a mobilnet korában - azért nagyban megkönnyíti az ismerkedést.
2013. szept. 18. 14:13
 20/20 anonim ***** válasza:

"Lehet, hogy a probléma ott marad, de legalább a lehetőség biztosítva van azáltal az embereknek, hogy leküzdjék a problémájukat."

Általában ez pont nem igaz. A probléma ugyanis nem az, hogy a komplexusuk miatt nem tudnak ismerkedni, hanem maga a komplexus. Ha adott a lehetőség így is ismerkedni, akkor kisebb a motiváció leküzdeni magát a problémát.

"Meg azt is vedd vigyelembe, hogy egyeseknek eléggé kötött az életmódjuk, tehát egy mezei ismerkedési alkalom is szervezést igényelhet."

Én még mindig nem erről beszélek, olvasd el, mit írtam! Én egyetlen szóval sem mondtam, hogy interneten ismerkedni rossz dolog lenne! Annyit mondtam, hogy sokan azért ismerkednek így, mert a saját komplexusaik miatt máshogy nem tudnak, és EZ probléma. Az interneten ismerkedéssel továbbra sincs semmi gondom, amíg az egy eszköz, és nem egy lelki probléma szőnyeg alá söprésére használt eszköz.

2013. szept. 18. 14:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!