Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit szólnál hozzá, ha a gyereked elmondaná, hogy meleg?
Arra lennék kíváncsi, hogy ki hogyan reagálna arra, hogy a fia/lánya elmondaná azt, hogy homoszexuális? És arra is kíváncsi lennék, hogy ezt hogyan élnétek meg és, hogy utána a továbbiakban mit tennétek?
Mindenki véleményére kíváncsi vagyok, első sorban szülőkére, de persze azokéra is, akinek nincs vagy még nincs gyereke, csak annyit szeretnék kérni, hogy a korotokat és a nemeteket írjátok le:) A válaszokat előre is köszönöm!:)
„ Lehet, hogy az egyik lát az utcán egy csókolózó meleg párt, a másik meg nem. „
Régen nem láttak csókolózó melegeket az utcán mégis voltak melegek. Mellesleg ma sem látni melegeket csókolózni az utcán. Olyan heterót meg igencsak látni, aki hirdeti a szexualitását. Ha így nézzük, akkor nem is kellene melegeknek lenniük, mert mindenhol a heterót propagálják! A reklámokban, a plakátokon, a tv-ben.
23 F.
"Pont arról is szól az egész RÉSZBEN, amit nem akarsz elfogadni, hogy a hormonális és genetikai hatásokon túl más is befolyásolja, hogy egy gyerekből milyen felnőtt lesz"
ilyet soha senki sem állított.. ami viszont tény, a szexuális orientációt nem magunk választjuk. továbbá káros, ha azt erőszakkal meg akarjuk változtatni.
az elmélet, mely szerint a szexuális preferencia tanult magatartás, már régen megdőlt...max a bigott keresztény egyházaknál nem...
ma tudományosan a vita el van döntve, és bizonyított tény, hogy a homoszexualitás veleszületett tulajdonság...a tudományos vita tárgya az max annyi, hogy genetikai eredetű-e vagy genetikai ÉS méhen belüli hormonális hatások okozzák-e
mivel nyilván nem dominánsan öröklődik (mivel, hogy akkor már az emberiség többsége lenne meleg) és nyilvánvalóan nem csak egy génpár határozza meg a szexualítást ( ha így lenne, akkor már azonosítani lehetett volna), ezért simán lehet, hogy ugyan hordozza a megfelelő génállományt valaki, de nem lesz meleg...nem mellesleg egypetéjű ikreket, azonos genetikai állomány, szinte azonos méhen belüli hormonális hatások és azonos nevelés ér, ennek ellenére tényleg nem minden esetben azonos a szexuális preferenciájuk...még hetero ikrek esetén is lehet, hogy az egyik a szőke cicababákat, a másik meg a vörös, sportos nőket kedveli...amiből is látszik, hogy Kinsey kapiskált valamit, amikor azt állította, hogy a szexualítás nem igen/nem eldöntendő kérdés
mellesleg ha az állítvilágot nézzük, ahol szintén van homoszexualítás, akkor akár következtethetnénk arra is, hogy tanult viselkedésforma, de ez emberek esetén nem játszik, mivel elvileg tudatos, szociális gondolkodásunk van, ha tanult viselkedésforma lenne, akkor választás kérdése lenne a dolog és amikor az egyház a középkorban üldözte a homoszexuálisokat, vagy amikor rózsaszín háromszögeket kaptak 70 éve, akkor megtanulták volna, hogyan legyenek heterok...
szóval lehet elméleteket gyártani, de amellett, hogy elismeri mindenki, hogy nincs végleges tudományos válasz, azt már minden legitim tudós elismeri, hogy születés előtt kialakult tulajdonságról beszélünk
nem mellesleg, ha két felnőtt, cselekvőképes ember eldönti, hogy szexuálisan mit akar egymástól és ez saját döntésük és mindketten elégedettek vele, akkor senkinek semmi joga kritizálni őket, mivel addig, amíg közösen döntenek, és élvezik, amit csinálnak, addig normális dolog bármi is az, amit szexuálisan élveznek... ;)
23:
A tudatos gondolkodást nem értem. Még hogy az embereknek tudatos a gondolkodása? Főleg szexuális téren?
Szexuálisan még mindig az ösztönök vezérelnek minket (elvonatkoztatva most a hetero-homo vonaltól). Ezért van az, hogy egy férfi vagy nő sem tud valakit tudatosan kívánni szexuálisan, mert a szexuális vágyat az ösztönök indítják be és irányítják, nem a tudatos gondolkodás.
Aki ismeri saját maga és a másik nem ösztönvilágát, az ezt az előnyére fordíthatja és sikeresebb lehet a kapcsolatokban, akár rövid, akár hosszútávra tervezne.
"még hetero ikrek esetén is lehet, hogy az egyik a szőke cicababákat, a másik meg a vörös, sportos nőket kedveli...amiből is látszik, hogy Kinsey kapiskált valamit, amikor azt állította, hogy a szexualítás nem igen/nem eldöntendő kérdés "
De a határok nem ilyen szűken értendőek. Nem ott van a különbség, hogy az egyik a szőkéket, a másik a barnákat kívánja, hanem hogy mindkettő a másik nem egészséges, szaporodóképesnek látszó egyedeire indul be szexuálisan, nem pedig nagyszülő korúakra, vagy rokkantakra, vagy kisgyerekekre.
"nem mellesleg, ha két felnőtt, cselekvőképes ember eldönti, hogy szexuálisan mit akar egymástól és ez saját döntésük és mindketten elégedettek vele, akkor senkinek semmi joga kritizálni őket, mivel addig, amíg közösen döntenek, és élvezik, amit csinálnak, addig normális dolog bármi is az, amit szexuálisan élveznek... ;)"
Senki nem mondta, hogy nem az.
Azért nem tudom elfogadni az egész elméletet, hogy a gyerekkor nem befolyásolja, mert az életem példái nem ezt támasztják alá, ez remélem érthető. Mindenhol azt látom a tág környezetemben, hogy akik melegek, azoknak az apja vagy kis tutyi-mutyi, nem túl férfias emberke volt, vagy egyáltalán nem volt apjuk, vagy volt, de nem foglalkozott velük eleget, ezen kívül semmilyen más állandó apakép sem volt az életében. (De látod, nem azt mondom hogy mindenki meleg lesz, akinek ilyen a szülője.)
Akinek pedig szerető, törődő, apja (és persze anyja) van (aki a fiából férfit nevelt), abból nemcsak heteroszexuális, de mentálisan is egészséges ember lett (FIGYELEM, NEM azt mondom, hogy a homo betegség, tessék nem félreérteni).
én egy teljesen normális családból származom, nem váltak el a szüleim, teljes családban éltünk
anyu tanár/tanító, apu végzettségét tekintve vegyész, de nem sok köze volt a munkájának a végzettségéhez, egyikük sem túl nyitott más emberek felé, full hetero mindkettő, sőt apám homofób
húgom kissé extrovertált, barátkozó, sznob, merev gondolkodású, családcentikus, önző, türelmetlen az emberekhez minden téren, pepecseléshez viszont van türelme, bölcsész beállítottságú, megfontolt, erős személyiség, tisztaságmániás, full hetero...
én introvertált típus vagyok, sőt kissé szociopata, kreatív a gondolkodásom, viszont nincs türelmem pepecselni (pl dekupázs), inkább műszaki beállítottságom van, nem jövök jól ki az emberekkel, mégis egy bizonyos pontig elég trelmes tudok velük lenni, elég hirtelen tudok dönteni, ritkán gondolok át dolgokat, én is elég önző vagyok, fura a gondolkodásmódom is, elég erős a személyiségem, rendetlen disznó vagyok, és bi vagyok
1,5 év van köztünk, teljesen ugyanazt a nevelést kaptuk, kb annyiban hasonlítunk egymásra, hogy önzőek vagyunk, semmilyen egyébben nem, főleg nem szexuális preferenciában, sem a nemeket tekintve, sem a típusunkat tekintve az ellenkező nem esetén...szóval magyarázd meg nekem, hogy miért is pont csak az én szexuális preferenciámat befolyásolta a tök azonos neveltetésünk és miért is vagyunk homlokegyenest ellentétei egymásnak?
a te tapasztalataidra visszatérve, lehet utólag magyarázni, hogy ki, milyen környezeti hatásra lett meleg, de valószínűleg az illető akkor is meleg lenne, ha anyuka lett volna a papucs a családban, nem az apuka
Miért ne gondolhatnám ezt? Nem egymás meggyőzése a cél, hanem még több infó begyűjtése a másik oldaltól.
Ez nem egy olyan kérdés, mint hogy a Föld kerek-e és aki szerint nem, az hülye. Mivel még a tudomány sem talált erre egyértelmű választ. Lehet keresnünk önigazolásokat (én is megtettem a cikkekkel, ahogy ti is), de nem hiszem hogy a végső választ ezzel kapcsolatban megtudnánk.
Igaz az, hogy rossz volt elmenni a személyes tapasztalatok irányába, mert most, ha mindenki (velem együtt) felsorolja a gyakorlati tapasztalatait az életből, az nyilván sosem lesz perdöntő (senkinél), csak hozzájárul az egyén véleményének kialakulásához, de értelmes vitát másokkal ilyenből nem lehet csinálni. Szóval már sajnálom hogy felhoztam a saját példákat az életemből. Csak azt akartam mondani, hogy jó okom van arra emiatt, hogy azt mondjam a nevelésnek is van szerepe.
Ezt a cikket most találtam. Nagyon érdekes, jó írás, az index.hu-n. Különösen azért tetszik, mert megmarad a tudományos vonalnál (ahogy mindenki szerint helyes) és mégis közöl egy ilyen megállapítást:
"...A nevelés is fontosnak tűnik, hiszen az édestestvérek és nevelt testvérek közel egyformán – több mint dupla eséllyel – lesznek homoszexuálisok, mint azt a populációs gyakoriság diktálná..."
Nem Magyar Kurír, nem Kuruc.info, hanem Index.hu.
27:
Hoppá, b@ssza meg, a cikket nem linkeltem be, amit találtam.
28:
Így válaszolj, hogy ez az indexes cikk is azt mondja, hogy a neveltetésnek is van köze a szexuális beállítottsághoz.
Nem azt mondom, hogy a szexualitás választás kérdése vagy sem, hanem hogy ugyanúgy emberen felülálló, túlmutató dolgok miatt alakul ki, csak nem teljesen az anyaméhben, ahogy azt sokan képzelik, hanem bizony részben gyerekkori élmények hatására.
Szóval itt a cikk, amiről a 27-es válaszomban beszéltem, de elfelejtettem belinkelni. Index.hu
Idézet belőle mégegyszer:
"...A nevelés is fontosnak tűnik, hiszen az édestestvérek és nevelt testvérek közel egyformán – több mint dupla eséllyel – lesznek homoszexuálisok, mint azt a populációs gyakoriság diktálná..."
Mégegyszer, amit a cikk mond: A nevelés fontosnak tűnik.
jajj Babám:D
"A szerző egyetemi tanár, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara Orvosi Biológiai Intézetének intézetvezető igazgatója."
attól, h az Index ezt lehozta, ugyan úgy ezt az elméletet egy ember mondja, és nem egy több tudósból és bizonyítékból álló társaság:) és köszii, h belinkelted a cikket, mert már a címe is ez: "Homoszexualitás – gének vagy nevelés?" mégegyszer h nyomatékosítsam, kérdőjel van a cím végén!:) amíg nem linkelted be, addig úgy írtál róla, legalábbis nekem úgy jött le, h Te szerinted az Index azt mondja, h meleg az akit "úgy" nevelnek, és akit "olyan" környezeti hatások érnek.. de így, h van link, ezt igazából ellened is fellehet használni:D
és mégegyszer.. a cikket egy ember írta, akié minden tiszteletem, de attól ez még csak egy vélemény, nem használható tényként, úgy ahogyan Te is felhasználtad, csak azért mert Index lehozta:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!