Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit szólnál hozzá, ha a gyereked elmondaná, hogy meleg?
Arra lennék kíváncsi, hogy ki hogyan reagálna arra, hogy a fia/lánya elmondaná azt, hogy homoszexuális? És arra is kíváncsi lennék, hogy ezt hogyan élnétek meg és, hogy utána a továbbiakban mit tennétek?
Mindenki véleményére kíváncsi vagyok, első sorban szülőkére, de persze azokéra is, akinek nincs vagy még nincs gyereke, csak annyit szeretnék kérni, hogy a korotokat és a nemeteket írjátok le:) A válaszokat előre is köszönöm!:)
aligha hiszem, hogy az én gyerekemnek ilyet nagy bejelentéssel kellene közölnie esetleg, mivel én sem csinálok belőle titkot, hogy bi vagyok (nyilván nem is reklámozom, mivel nem tartozik másra)...szóval max hazahozza a gyerek a párját, azt megtudom
36/N és nem vagyok még anyuka
Én nem vagyok szülő, csak gyerek.
De az egy régen megdőlt elmélet, ami 5-ös írt, hogy a neveléstől függ! Ha valóban a neveléstől függ, akkor hogyan lehet, hogy egypetéjű ikrek egyike meleg lesz a másik nem? És nagyon sok olyan meleg van, aki a klasszikus családmodellben élt, a klasszikus férfia apával...
A szülőnek egy dolga van, elfogadni a gyerekét és mindenbe támogatni!
Elfogadnám, nincs semmi bajom a melegekkel! Megkérném, hogy ha szeretne beszélni a témáról vagy problámája van stb forduljon hozzám nyugodtan, rám mindig számíthat!
Annyiból sajnálnám, hogy emiatt sok bántást fog kapni!
23 L még nincs gyerekem
12:
Pont ez a lényeg, amit mondtál, csak teljesen kifordítottad.
Az egypetéjű ikreknek a génállománya teljesen megegyezik. Vagyis elvileg, ha a melegség genetikai, velük született lenne, akkor mindkét ikergyerek az egypetéjű ikerpárból melegnek kellene, hogy legyen.
Lehet, hogy együtt nőnek fel, de hacsak nincsenek összenőve, akkor nem ugyanazokat a dolgokat tapasztalják fiatalkoruk során. És mivel mást tapasztalnak, ezért ettől függ, hogy melegek lesznek-e vagy sem.
Ez a cikk pont arról szól, amit TE IS mondtál:
" Vagyis elvileg, ha a melegség genetikai, velük született lenne, akkor mindkét ikergyerek az egypetéjű ikerpárból melegnek kellene, hogy legyen"
ha pedig a heteroszexualitás genetikai, akkor mindkettőnek heteronak.. lol. ezek szerint a heteroszexualitás választás kérdése?
Nem teljesen értem amit mondanál, de figyelj.
Minden alapvető szexuális beállítottság jórészt a gyermeket érő fiatalkori (0-15 éves) élményeken alapszik.
Ha ezeket a genetika befolyásolná, az azt jelentené, hogy minden egypetéjű ikerpár mindkét tagja vagy csak heteró, vagy csak homo lenne. Azért, mert az ikerpár génállománya teljesen megegyezik, tehát vagy mindkettő homo, vagy mindkettő heteró.
De ez mégsincsen így, ahogy az általam linkelt cikkben lévő tanulmány is ezt mondja.
Tehát mivel az egypetéjű ikerpárok nem csak heterók vagy csak homók, ezért arra a megállapításra lehet jutni, hogy a szexuális beállítottság nem genetikai eredetű, hanem fiatalkori behatások következménye.
És nem mondtam, hogy választás kérdése, ilyet ne adj a számba kérlek. Csak hogy az is egy téves gondolat, hogy mindenki olyannak születik. (Most mondtam el, hogy miért az, illetve egy tanulmány is van hozzá.)
"Tehát mivel az egypetéjű ikerpárok nem csak heterók vagy csak homók, ezért arra a megállapításra lehet jutni, hogy a szexuális beállítottság nem genetikai eredetű, hanem fiatalkori behatások következménye. "
duplán tévedés.
először azért, mert az ikerpárok ugynaannak a környezeti hatásnak vannak kitéve. tehát ha környezeti hatás, akkor mindkettőnek ugyanolyannak kellene lennie
másodszor azért, mert adott genotípusnak nem feleltethető meg ugyanaz a fenotípus. a genetikai információ expresszivitását számos dolog befolyásolja, és nem is kell, hogy az adott allél kifejeződjön konkrét tulajdonságban. ugyanis a gének nem tulajdonságokat, hanem fehérjéket kódolnak. ráadásul, a nem-genetikai, de hormonális hatás, ami az egypetéjű ikreket az anyaméhben különbözően(!) éri, mivel csak egy méhlepényük van, és az nem egyformán adja a tápanyagokat és hormonokat, óriási méreteket ölthet. ha már találkozták ikrekkel, tudod, hogy a testük nem, de a személyiségük nagyban eltér, amik az epigenetikai hatásoknak köszönhető.
2:
A kettőhöz nem értek. A cikkben szereplő valódi tudósok és genetikusok és te is elég meggyőzően képviseltek két ellentétes álláspontot.
1:
Nem, nem éri őket ugyanaz a hatás. Pont ezt akartam az előbb is mondani, de akkor nem sikerült kifejezni érthetően. Lehet, hogy az egyikkel kivételeznek a szülei, lehet hogy a másikkal nem. Vagy a nagyszülei. Lehet, hogy az egyik lát az utcán egy csókolózó meleg párt, a másik meg nem. Lehet hogy az egyiket bántják az iskolában, a másikat nem. Lehet hogy az egyiket megerőszakolják, a másikat nem. Satöbbi, satöbbi, satöbbi. Az biztos hogy egy testvérpár mindkét tagját sem érik teljesen ugyanazok a környezeti hatások.
Azt mondtam nem értek a genetikához. Miért értenék? Régen tanultam gimiben és ennyi.
Pont arról is szól az egész RÉSZBEN, amit nem akarsz elfogadni, hogy a hormonális és genetikai hatásokon túl más is befolyásolja, hogy egy gyerekből milyen felnőtt lesz. Nem csak szexuális értelemben, de abban IS. Azok a dolgok és még mások is, amiket elmondtam (kapcsolata más családtagjaival, milyen egyszeri trauma éri, stb.)
Pártatlan? Semmi nem pártatlan.
Mintha a fő hírportálok, az index, az origó és társai pártatlanok lennének. Állandóan a melegekkel kapcsolatban is csak egydimenziós tájékoztatást folytatnak. Különben hoztak volna le hírt erről a tanulmányról is. Szóval egyik oldal sem pártatlan.
Pont azért kell olvasni mindkét oldalt, hogy tutira tájékozottak legyünk.
Aki MSZP-s, az olvasson Magyar Nemzetet is, aki Fideszes, az olvasson Népszabadságot is.
Aki liberális, az olvasson kuruc.infót, aki nemzeti, az olvasson indexet.hu-t is (a sajátja mellett).
Különben hülyék maradnak mind és csak egysíkúan látják majd a dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!