Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » A párok tényleg képesek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A párok tényleg képesek egymást elhagyni azért, mert nem jó együtt a szex?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Ez tényleg ilyen fontos egy párkapcsolatban? És ha a fiú hosszú ideig udvarol a lánynak, szerelmes belé, aztán járnak, de nem érzik magukat olyan jól együtt ezen a téren, emiatt elhagynák egymást? Vagy egy fiú otthagyná a lány mert nem olyan jó az ágyban, vagy mondjuk nem tetszik neki odalent vagy ilyesmi? :D VAgy ha tényleg szeretik egymást ez nem számít? (Bocsi a hülye kérdésért, és nem az én esetemben kérdezem, nincs párom)
2013. aug. 24. 11:31
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:

Azzal nem értettél egyet?A mondatból kiemelve talán valóban nem tűnik igaznak,de ha azzal együtt olvasod amit még írtam belátnád hogy igaz.

Kérdező:

Igen,de te általánosítva kérdeztél.Az általánosítás alatt viszont mindig a többséget kell figyelembe venni.Nem azt mondom hogy nem lézetik a kettő egyszerre,azt mondom hogy a többségnél nem létezik.

2013. aug. 24. 13:48
 42/51 anonim ***** válasza:

"Csak meg kell hozzá találni a megfelelő személyt, akivel többet érzel mint hormonális vágyakat..."

Pontosan. Ha csak hormonális vágyakról szólna egy kapcsolat, elég instabil lenne.

Olyan embereket vegyél példának, akik évek óta boldog párkapcsolatban élnek és sok mindenen keresztülmentek együtt.

Nehéz igazán hozzánk illő partnert találni (nekem majdnem 30 évesen sikerült), de megéri várni rá. Utána pedig megéri vigyázni a kapcsolatra.

2013. aug. 24. 13:50
 43/51 anonim ***** válasza:

"ha nem szeretem a másikat emberileg is."

Miért a férjeden kívűl mást nem is szeretsz emberileg is?

2013. aug. 24. 13:52
 44/51 A kérdező kommentje:
37. Igen, az érzelmeket elég nehéz feismerni és "elvakított állapotban" tényleg hajlandó vagy többet belelátni a másikba. (Nekem is volt egy ilyen esetem.) De ezek szerintem teljesen emberi dolgok, mindenkivel előfurdult már hogy igazán szerelmes volt. Majd csak később, tiszta fejjel lehet átgondolni hogy ez valódi szeretet is-e, vagy csak fellángolás. Szerintem erre mondják hogy a szerelem vak...És én szívesen meghallgatom mindenki véleményét, de szerintem ez személy és párfüggő is...
2013. aug. 24. 13:53
 45/51 anonim ***** válasza:
43-as, de igen. De a férjemet is szeretem emberileg. Ő a szeretőm, a társam és barátom is egyben.
2013. aug. 24. 13:55
 46/51 A kérdező kommentje:
Szerintem ezen kár vitatkozni... Igen, általánosítva kérdeztem, habár én sem szeretem ha általánosítanak... Mindenki válaszában van valami elgondolkodtató és igazság is. És a szeretet és a szerelem hiába próbáljuk nem lexikoni pontosan meghatározott definíció. Mindenkinek megvan a saját véleménye, elképzelése és ezt nem hiszem hogy itt meg tudnánk változtatni. Én még mindig amellett érvelek, hogy mindenki meg fogja találni a saját párját és eldönti mi az és úgy szereti és annak hívja aminek szeretné. Én a szeretet-szerelem együtesében hiszek, de látok abban igazat amit mondtatok, lehet hogy még kicsit kicsinyes a gondolozásom. (És bocsi, egy óra mire leírok egy választ, közben pedig már érkezik 5 komment)
2013. aug. 24. 14:00
 47/51 anonim ***** válasza:

# 27: A kapcsolat olyan mint egy szék, aminek stabil lábakon kell állnia. A lábak közül az egyik a szex. Ha bármelyik láb is hiányzik, az egész billegni kezd. Kihat az összes többi a tényezőre. A szex ugyanolyan fontos, mint az, hogy tudjunk beszélgetni, meg tudjuk oldani a problémákat, legyen közös értékrendünk, életstílusunk, stb.

Ha eltérő a szexkultúránk, az egy probléma, és ha nem tudjuk megoldani, kezelni, akkor máris egy másik láb is megrogy, aztán a többi is szép lassan. Hangsúlyozni kívánom, hogy személyes tapasztalatról írok, és nem egy-két éves kapcsolatról. Lehet tolerálni ideig-óráig, de ha sok éven azt látod, hogy a másik nem partner a problémák megoldásában, akkor jön a frusztráció, a veszekedések, egymás hibáztatása, az elhidegülés, a társas magány.

Lehet így is élni, sokan élnek így - mondjuk szeretőt tartanak, vagy mindkettőjüknek megfelel a "baráti" kapcsolat. Nekem nem felelt meg, elég nagy szexuális igényekkel rendelkezem, a párom pedig nálam jóval kevesebbel (mind mennyiségben, mind minőségben). 11 évi kapcsolat után döntöttem úgy, hogy ez nekem nagyon kevés. Évekig próbáltam változást elérni, minden létező módon, de a párom közölte, hogy neki jó így, fogadjam el. Semmi együttműködés, kompromisszum... én fogadjam el és kész. És ez az egész kapcsolatra kihatott. Nagyon rossz irányba mentünk el, menthetetlenné vált a kapcsolat.

2013. aug. 24. 14:06
 48/51 anonim válasza:

Először megpróbálnám leírni a kérdésről a véleményemet: ahogy azt már írta/ták valakik/k, a hangsúly inkább azon van, hogy mennyire hajlamosak a személyek tenni a probléma ellen - de ez szerintem nem csak az intim témára vonatkozik, hanem minden másra. De nem szabad feladni senkinek a saját személyiségét, ízlését egy kapcsolatban, éppen csak addig szabad elmenni, amíg még mindkét fél a komfortzónán belül marad. Ha túl nagy a szakadék, akkor valószínűleg nem tartoznak össze. (Bár szerintem, ha csak egyetlen pontban van probléma, egyébként minden más gördülékenyen működik, akkor érdemes nagyobb erőfeszítést is beleölni a helyzetbe.

Ne haragudjatok, hogy "beleszólok", lehet, hogy fiatal vagyok még a szavak meghatározásában, de az én véleményem szerint szerelemmel kezdődik a legtöbb kapcsolat. Az az időszak, mikor forr a véred, mikor a másikkal akarsz lenni mindig, mikor talán felelőtlenül ígéritek egymásnak az életeteket. A szeretet akkor kezdődik, mikor esetleg együtt éltek, vagy egymást ápoljátok, mikor beteg, ott vagy vele, mikor veszteség éri - olyan helyzetekben, mikor nincs semmi erotikus vagy vonzó a pillanatnyi kinézetében, vagy viselkedésében, te mégis úgy érzed, hogy senki más mellett nem lennél szívesebben, mint vele. Ha rájössz, hogy igenis tud aljas lenni, vagy rosszul kezeli a problémákat, néha túl agresszív, vagy esetleg nagyon mulya, nem túl önálló. De ha ezeken a tényezőkön inkább segíteni szeretnél, vagy valami kompromisszumot létrehozni, és nem kiábrándulsz, én már azt is szeretetnek hívom. És szerintem egy ideig létezhet egymás mellett szeretet és szerelem. Az a feleken múlik, hogy milyen hosszú ideig.

Csak egy vélemény.

2013. aug. 24. 21:39
 49/51 anonim ***** válasza:

Te sem voltál még nővel... Vagy ha csaj vagy akkor..

Több olyan csajom is volt, akik még csókolni sem tudtak jól. Pedig ez ellen tudtak volna tenni, mégsem tettek. Akkor had ne folytassam...

2013. aug. 26. 23:04
 50/51 A kérdező kommentje:

Lány vagyok... És igaz, még nem volt komoly párkapcsolatom. Ez csak egy szimpla kérdés volt puszta kíváncsiságból, de ha elolvastad volna a válaszokat is, te is látnád hogy nem is olyan hülye kérdés, megoszlanak a vélemények.

A te kommented pedig egy kicsit érthetetlen számomra. Mármint nem igazán értem az üzenetét. Szóval te elhagytad a barátnőidet azért mert még csókolni sem tudtak jól és nem is tudtak rajta változtatni? Mondjuk részben megértelek, de ha így van, akkor nem lehet hogy neked vannak kicsit nagy igényeid, vagy türelmetlen voltál? Én pedig igazából örülök hogy nem tudok ilyen hozzászólást írni, hogy volt már sok pasim... igaz még nem is vagyok valami idős. Akkor te azt mondod hogy lényeges, főleg akkor ha a társad nem próbál változni. Egyébként köszi a választ és bocsi, ezt nem egy gonosz hozzászólásnak szántam...

2013. aug. 27. 11:23
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!