Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Leszbikusság és vallás?!

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Leszbikusság és vallás?!

Figyelt kérdés
Véleményekre vagyok csupán kíváncsi. Ti komolyan úgy gondoljátok vagyis egypáran, hogy, aki leszbikus az már nem lehet vallásos mer bűnt követ el?? Mert valahogy az én véleményem az, hogy talán nem a Biblia határozza meg az érzéseinket, hanem az bennünk alakul ki függetlenül attól, hogy vallásosak vagyunk e vagy sem. Értelmes válaszokat szeretnék!!!

2013. aug. 15. 14:10
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

8-asnak válaszolva:

Tény, hogy sok keresztény buta, ám én nem tapasztaltam jelentős eltérést a vallástalan, vagy kifejezetten ateista emberekhez képest.

Engem pl. sokkal jobban zavarnak azok az ateisták, akik az egy szál érettségijük mellett kritizálják a vallást, annak "tudománytalansága" miatt, és az emberi elmét magasztalják fel, miközben ők maguk semmilyen tudományos ismerettel nem rendelkeznek.

Nem akarok rácáfolni a tapasztalataidra, az interneten keresztül úgyis nehéz lenne neked bizonygatnom a saját, vagy általam ismert hívő emberek értelmi képességeit.

Az egész témával kapcsolatban a véleményem annyi, hogy akik habzó szájjal mocskolódnak a melegek, vagy akárki mások ellen, azok a kereszténység legalapvetőbb elemét, a szeretetparancsot nem követik.

Jézusnak sok tanítása van, rengeteg példázata, de senki sem kerülheti ki az egyik legfontosabbat: szeresd a felebarátodat.

Aki pedig mások felett ítélkezik (ami szintúgy "tiltólistára" került, ha fogalmazhatok így :) ), az nem cselekszik helyesen, ergo ilyenkor nem a keresztény ember szól belőle, hanem az ostoba, önhitt tuskó.

-------

10-esnek is válaszolva röviden:

'Segíts magadon, Isten is megsegít'

Aki a való élet történései elől a vallásba "menekül", és ő maga semmit nem tesz a változtatásra, az véleményem szerint nem cselekszik helyesen.

Egy hívőnek bízni kell az Úrban, de ez nem azt jelenti, hogy várhatja a sült galambot!

2013. aug. 15. 15:17
 12/16 anonim ***** válasza:
11-es, köszönöm!
2013. aug. 15. 15:23
 13/16 anonim ***** válasza:

11#

Sajnos egyet kell, hogy értsek veled. És félreértés ne essék nekem nincs bajom a keresztényekkel, bár megérteni nem fogom őket még szerintem egy jó darabig. Viszont az ostobaság ugyan úgy jelen van a keresztények, ateisták és bármi más vallás követői között. Bár ez csak saját definíció, de én ateistának inkább nevezem azokat, akik a tudományban hisznek, egy istenkép helyett, mint azokat az egyszerű embereket, akik imádkoztak, de mégse nyertek a lottón és ezért megharagudtak az ő nagyságos Urukra.

2013. aug. 15. 15:32
 14/16 anonim ***** válasza:
Mindenki maga dönti el, melyik oldalhoz akar tartozni, szapulni viszont nincs értelme adddig, míg teljes egészében nem ismeri valaki a vallásokat. Az én részemről: nem neveltek bele, nem vetették fel velem a kereszténységet, de előttem állt a lehetőség, mert a családból többen keresztények. A saját életem miatt vettem fel x éves koromban és ez így meg is mentette azt... Akkor is tudtam, hogy leszbikus vagyok, próbáltam lezárni magamban, hát persze nem ment. Amikor ez az egész jeges víz rám borult, nem tagadom, hogy eltávolodtam a vallástól, mégpedig az öngyűlöletem miatt. Ez azóta valahogy kiegyenlítődött, mert nem a vallásom, hanem a személyes meggyőződéseim miatt nem tudtam elfogadni magam. A keresztények sokszor sokkal elfogadóbbak, mint az ateisták vagy a más vallást követők - éppen ezért kár egységesen lehomofóbozni őket.
2013. aug. 16. 09:42
 15/16 anonim ***** válasza:

Egy hívő családba születtem bele. A szeretteim egyházi tisztséget viselnek. Mégis velem is "előfordult" ez az apró "baki". Mivel nálunk a szeretet és a bizalom fontos, nem hogy nem fordultak el tőlem a szeretteim, hanem jobb lett a kapcsolatom velük. Amióta ráeszméltem a másságomra, azóta választom szét a vallást és a hitet. A vallás emberek által létrehozott - emiatt nem tökéletes -, míg a hit egy ettől tisztább, nem emberek által kreált dolog.

Ha valaki nem divatból homoszexuális, és nem egyik kapcsolatból a másikba ugrál, és még igyekszik is jó ember lenni, akkor nem hiszem, hogy kevesebbek lennénk Isten előtt.

2013. aug. 18. 06:12
 16/16 anonim válasza:

nem ítélem el a melegeket. sokan úgy vélik, betegség a homoszexualitás. Én nem ezen a véleményen vagyok. De ha te tudod, hogy igazad van, miért kérdezel ilyet? Vannak h.ülyék, akik betegek, mert betegnek láttyák a lezbikusokat.

De am isten nem mondta hogy fiú a lánnyal. csak hogy szaporodjunk, de ez más téma.

2013. aug. 19. 15:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!