Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha ciklus végén lefekszek a barátommal. és késik a menzeszem számítsak arra hogy terhes vagyok?
Értem, akkor a szokásos...
Igen, lehetsz terhes, persze kisebb eséllyel, mintha beléd ment volna. Az előváladék is tartalmaz spermiumokat, és ezt a barátod nem érzi, (tehát nem tudja "időben" megszakítani a dolgot) sőt, folyamatosan termeli már az előjáték során. A pearl-index szerint (100 nő alkalmazta ezt a "védekezési" módszert egy éven át) 100 nőből 40 esik teherbe ezzel a módszerrel.
Minél többet késik a menszeszed, annál kevésbé voltatok a ciklus végén az aktus napján...
Peteérés valószínűsíthető ideje: menstruáció első napjától VISSZAFELÉ számolva 2 hét.
Szóval érted?
Pont emiatt, azaz a kiszámíthatatlan hosszabb ciklusok miatt nem biztonságos még a ciklus (valószínűsíthető) vége sem.
Persze, lehetsz. Bárhogy is "nem történt semmi", évente 100 nőből kb. 40 esik teherbe ilyen "semmitől" (az előváladék is tartalmazhat elegendő spermiumot...).
2 hét kell a teszthez.
mennyire a ciklus végén, mielőtt megjönne, előtte pát nappal?
akkor már nem vagy fogamzóképes, hiszem a ciklus végén a petesejt elhal, ez jön ki belőled a vérrel,
nézd meg a neten, szóval tanulj!! N
6-os!
Előbb TE tanulj!
Ha ma védekezés nélkül szexelek úgy, hogy a menstruációmat 3-4 nap múlva (kb. hétfőre várom),
de hétfőn mégse jön meg,
sőt még augusztus elsején is csak "várom",
akkor utólag nézve, a ciklus végén szexeltem?
UGYE, hogy nem? Pedig akkor azt gondoltam. És azt, hogy emiatt nem gond.
Értem, de lényegtelen.
A lényeg az, hogy ha nem lehet atomórát igazítani a ciklusodhoz (=nem napra pontosan jön meg minden hónapban), akkor nem lehetsz biztos teljes egészében, hogy a ciklus legvégén, azaz a terméketlenebb szakaszban jársz.
Csak akkor tudod meg biztosan, ha végre megjön.
Ha pedig nem jön meg, akkor a hajadra kenheted a számításodat arról, hogy aznap a ciklus végén jártál...
Ha baj lenne egy gyerek, ne rizikózz!
(ugyanakkor természetesen továbbra se fix, hogy most terhes vagy)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!