Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem idegesít titeket, ha ezeket a szavakat nagy betűvel írja valaki?
Te jó ég... ilyeneken fennakadni... -_-
Az az igazság, hogy nagy kezdőbetűvel írni ezeket valóban helytelen, viszont, ha a tiszteletet akarod megadni, akkor lehet, sőt, olykor kell is!
Pl.: ha egy férfi tanárnak írsz levelet, ott is nagy betűvel írod a megszólítást:
"Tisztelt Tanár Úr!
Ez egyszerűen csak a tiszteletről szól. És én csak a közeli barátaimnak, családtagjaimnak írok így. Másoknak kicsivel írom.
Tudod, ezt nevezik tiszteletadásnak.
Ja, Te nem tudod, bocsi.
Jól mondják páran, a tiszteletedet mutatod ki vele. Meg van a helye. Viszont engem is idegesít, mikor indokolatlanul nagybetűvel írják. Sokan azt hiszik, ez így kedves és figyelmes, holott ilyen szempontból nem sok szerepe van.
Az egyik válaszoló mondta, hogy tulajdonnevet helyettesít, ezért naggyal kell írni. Na, ő hülyeséget mondott.
(a Coelhos válaszolóval is egyetértek, általában a nyálas, semmitmondó, de érzelmes idézeteket írják így, ami iránt aztán nagyon sokan rajonganak. Holott mögöttes tartamuk nem sok van)
B@zmeg 5-ös... vagy grammar nazi, vagy nyelvtannáci, de ne keverjük a nyelveket! köszönöm
A kérdésre... Engem zavar!
*B@szd meg
(Csak azért, hogy tényleg ne kössön bele senki! :P )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!