Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a Szerelem? Mindenkinek más? Vagy ugyan olyan? Ki hogy és milyenek látja és érzi?
Több féle véleményekre lennék kíváncsi. Ki hogyan látja éli meg ezt a dolgot. Mennyire jó és rossz.
A válaszokat várom :)
Szerelem az, amikor nem tudod elképzelni nélküle az életed. Nem az, hogy eltudnád képzelni vele, hanem az, hogy nem tudod elképzelni nélküle.
Én egyszer voltam igazán szerelmes...Azóta kiakaszt minden nyáladzó tinédzser. Egymáshoz bújnak, csókolóznak, leszarnak mindenki más... Hányok tőle. No persze nem mondom, hogy nem szeretnék szerelmes lenni. Nekem is van pár "szerelmespár példakép"-em. De egy olyan szerelmet megtalálni, ami tökéletes.. Na sok szerencsét ;)
felébredsz hajnalban, mert a kezeid ösztönösen keresnek a párnák közt egy puha karért vagy nyakért; azért az emberért, akiért még akkor is felkelsz, amikor 40 fokos lázad van és fáj mindened; azért az emberért, akihez az éjszaka közepén átmész, pedig reggel suli van, de hiányzik és nélküle nem megy semmi, még az alvás sem. nem bírod ki, ha egy napig nem láthatod (nekem ne mondja senki, hogy az szerelem, ha hetente vagy kéthetente találkoznak egyszer...), nélküle nem vagy egy egész, csak vele érzed jól magad, csak rá van szükséged... az összes barátodat elhanyagolod miatta, a családodat félreteszed és csak neki élsz. miatta olyan napos az ég és miatta édes a reggeli kávé, miatta kerek az élet. mindenről ő jut eszedbe és minden gondolatmeneted végén azon kapod magad, hogy már megint rá gondolsz. mindenre hajlandó leszel érte, miatta. egy idő után elkezdesz gondolni a jövőre, eltervezed az esküvőt, aztán a gyerekeket, a családot... ott van a jövőképedben, ott van az álmaidban, a gondolataidban, ott van mindenhol. képes leszel feladni érte mindent; családot, barátokat, álmokat, álomszakmát, álomlakhelyet, csak azért, hogy vele lehess, hogy a jövőtök egymás mellé passzoljon és ne kelljen otthagyni egy külföldi munka vagy akármi miatt azt a személyt, akit mindennél jobban szeretsz. a szerelem az, amikor a saját önzőséged elé helyezed egy másik ember feltétlen boldogságát és feltétel nélkül szereted, tolerálod, mindent megteszel érte... képes lennél szenvedni a boldogságáért és az utolsó falat ételedet is neki adnád, ha arról lenne szó. feláldoznád az életed azért, hogy ő élhessen. földöntúli érzés, nagyon meg tudja változtatni az embert külsőleg, belsőleg.
hűség, bizalom, tolerancia, törődés, kötődés, megértés, támogatás, gondoskodás, feltétel nélküli szeretet, őszinteség, igaz és meggondolt szavak, külső tényezők befolyásosságának megszűnése - szerintem ezek együttvéve egy kapcsolat alapjai. és ha ezek közül valamelyik hiányzik, abban az esetben az nem szerelem.
szorít a mellkasom, és csak úgy sírok néha, meg ha Rágondolok, akkor egyszer csak észreveszem, hogy már félórája vigyorgok mint az úritök a napon. és néha szeretem az össze bunkó paraszt embert is, csak azért mert Ő van.
és igen, a legtöbb romantikus számon elérzékenyülök, hogy igen, milyen igaz :D
és szeretem minden apró kis mozdulatát, és olyan dolgokat, amiket másban észre sem vennék.
ha valami tetszik, rögtön arra gondolok, hogy vajon Neki tetszene-e?
és nagyon fáj, hogy egyenlőre reménytelen, és hogy olyan messze van, és bárki bánthatja, vagy mondhat rá bármi rosszat, és nem tudom azt mondani neki, hogy ne foglalkozzon másokkal, mert nem érdekes, hogy mit mondanak. utálom, hogy nem tudom megmondani Neki, hogy kibszottul szeretem.
Köszönöm a válaszokat. :)
Sztem egész jól le írták persze azok akik arról írtak ami a kérdésben is szó volt. Nekem azok nagyon tetszetek. :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!