Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Folyton "belezúgok" sztárokba....

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Folyton "belezúgok" sztárokba. Ez lehet a borderline-om miatt?

Figyelt kérdés
Már egy ideje túl vagyok azon a koron, hogy "beleszerelmesedjek" egy hírességbe, de én mégis ezt csinálom, ráadásul állandóan jönnek újabb 'lovagok'. Még nem vagyok 19, de azért már rendesen ki kellett volna nőjek abból az időből, amikor álmaim pasija egy elérhetetlen színész vagy énekes... kb 1,5 éve tart egy "nagy szerelem" és azóta úgy 5 másik hírességre is szemet vetettem. Elég furcsa és ijesztő volt, mert nem úgy jött a dolog, mint pl meglátom egy filmben és leesik a bugyim, hanem mint egy rendes kapcsolatban, hogy meglátod, megkedveled, meg akarod ismerni, nekem is először szimpatikus lett, rákerestem a filmjeire, vagy ha zenei pályán mozgott az illető, akkor a dalaira, az életrajzát átolvastam kapcsolatai stb, kvázi "megismertem" -már amennyire meg lehet ismerni valakit pár oldalnyi adatból, de gondolom értitek hogy mire gondolok... mivel beláttam, hogy nem normális hogy mások életébe képzelem bele magam, meg minden úgy döntöttem hogy szakítok a marhaságommal és kihasználva hogy szeretek írogatni, lekaparok egy pár oldalas fanfictiönt és akkor hátha elég lesz a nagy szerelem és mehet tovább az életem, de nem. amikor először megpróbáltam, rosszabb lett, persze mert én eszetlen egy tökéletes pasit írtam le (...) aztán kezdtem beletörődni, hogy én már csak ilyen menthetetlenül álmodozó vagyok és csak ilyen elérhetetlen pasik kellenek, amikor borderline személyiségzavart diagnosztizáltak nálam.ez többek között magába foglalja hogy kapcsolat függő vagyok és hogy 1000%os figyelmet igénylek a kapcsolataimban stb. ebből gondoltam, hogy talán ezért vagyok oda a úgymond "poszterpasikért", mert ők messze vannak, valószínűleg sohasem találkozunk, így nem törik össze a kis álmaimat, és még egyszer sem küldtek el a fenébe, plusz kedvemre képzelhetem őket olyan tökéletesnek amilyennek én akarom. Lehet hogy a betegségem összefügg ezzel? annyira kellemetlennek érzem a témát, hogy nem merem felhozni a pszichológusomnak... ti mit javasoltok? :/ a válaszokat előre is köszönöm!
2013. máj. 6. 19:01
 1/3 anonim ***** válasza:
Mintha engem írtál volna le, csak nem ilyen éles volt a helyzetem. Én is szerelmes lettem anno az árva angyal Marichuyába. Viccen kívül. Nagyon kész voltam tőle. Utána olvastam, midnent tudni akartam, el akartam menni Mexikóvárosba. Basszus, ez ijesztő, mert vannak velem is gondok. De még nem voltam szakorvosnál. Mondjukl már kinőttem ezt, utóbbi években nem volt ilyen de 2009-ig kb igen. Huszonévesen én is borderlineos lennék?
2013. máj. 6. 19:08
 2/3 anonim válasza:
Az orvosod azért van, hogy megbeszéljed vele a gondjaiddal, nem?. Ha vele nem megy, keress mást, aki tudna segíteni. Szerintem nyugodtan mond el neki!
2013. máj. 6. 19:10
 3/3 anonim ***** válasza:

A borderline nem betegség, hanem személyiségzavar. Amúgy persze, mondd el a pszichológusnak, hallott ő már ennél jóval cifrábbakat is, hidd el, nem fog semmin meglepődni!

A borderline súlyos kötődési problémákkal jár (ezt nyilván te is tudod, tapasztalod), és iszonyú érzelmi hullámzással a partnerrel kapcsolatban - tehát egy valós, hús-vér partnerhez nem tudsz kötődni, vagy ha kötődsz, akkor ambivalensen (tehát közben minden erőddel taszítod is el magadtól), ezért teljesen logikusan következik ebből az idealizálás. Jól látod. De tényleg beszéld meg a pszichológusoddal, hiszen azért van! Még fiatal vagy, ha az életedben valaha is akarsz működőképes kapcsolatot, akkor ezen dolgozni kell - és igen, ez az idealizálós dolog is része a kötődési problémáknak. Remélem, jó pszichológusod van!

2013. máj. 6. 19:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!