Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha képes normálisan megindokolni, hogy miért, van kialakult világnézete, akkor nem baj. Úgy egyetértek vele.
Viszont ha csak odáig jut, hogy "mert hinni hülyeség", az semmivel se jobb, mint az a vallásos, aki csak azért "hisz", mert a szülei azt mondták neki, de azt se tudja, miről is van szó.
Nem baj, én sem vagyok hívő és az egész vallásos dolgot elítélem, mert semmi jó nem származott belőle még.
Persze én is tanultam hittant pár évig, na de mikor a pap mondja meg neked, h "kőtelező" ekkor meg ekkor mindig templomba járnod, akkor úgy elküldtem őt egy melegebb éghajlatra mint a fene, ne hogy már ő mondja meg nekem, h mit csináljak a szabad időmben...
Inkább pozitív
Felvilágosultabb, kevésbé manipulálható személyiségre vall.
Én is ateista vagyok, és volt már ebből problémám, volt egy nagyon vallásos barátom, aki nem tudta elviselni, hogy nekem más a véleményem. Kb azon az értelmi szinten állt, mint a hatos válaszoló.
Vele is közöltem, most a 6-ossal is: lehet, hogy többet tudok a vallástörténetről és a teológiáról, mint akármelyik bigott a templomokban, mert tanultam, kutattam a témát. És így jutottam arra, hogy isten nincs, a Biblia pedig ugyanolyan szép mese, mint a többi vallási irat, ami ugyanabból a pogány-mitikus kultúrkörből vett toposzból épül fel. Hogy ne menjünk messzire, özönvíz története szinte minden vallásnak van. Vajon miért?
Visszatérve arra, hogy baj-e: nekem az sem baj, ha valaki vallásos, az sem, ha ateista. Elmondhatja a véleményét, meghallgatom. De ne akarjon megtéríteni, mert köszönöm, van saját véleményem, nincs szükségem arra, hogy gondolkodás nélkül átvegyem másokét. Cserébe én sem győzködöm a vallásosakat, hogy nincs isten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!