Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egy nő hogyan lehet terhes 4-6-os gyerekkel vagy ikrekkel? F/23
Kíváncsiságból kérdem, érdekelne hogy pontosan hogyan is van ez.
Neten láttam képeket róla.
először is vannak az egypetéjű ikrek.
ezek úgy keletkeznek, hogy a megtermékenyítés után, valahol az első néhány osztódás során a petesejtből kifejlődő sejtcsomag kettéválik és a két darab külön fejtődik tovább, ez elvileg többször is megtörténhet, de háromnál több egypetéjű ikerről én még nem hallottam. (ha részlegesen válnak csak szét, akkor szoktak a trükkös dolgok történni, mint a sziámi ikrek, meg a kétfejű kislány, meg hasonlók)
aztán vannak a többpetéjű ikrek.
magában a természetben is előfordul olykor, hogy nem egy petesejt termelődik, hanem kettő, vagy több. ilyenkor könnyen előfordulhat az is, hogy a több petesejt egyszerre termékenyítődik meg és együtt fejlődnek. (ilyenkor az ikrek csak olyan kapcsolatban vannak egymással, mint a külön született testvérek)
viszont a leggyakoribb módja a sokszoros terhességeknek az a mesterséges megtermékenyítés. ilyenkor ugyanis viszonylag rossz az aránya a megtermékenyített petesejtek megmaradásának és azért eleve több petesejtet szoktak beültetni. aztán ha úgy alakul (ez baromi ritka) és mindegyik megmarad, akkor persze van nagy tömegnyomor odabent...
4-6-s az mesterséges megtermékenyítés, hiszen több beültetés miatt lesz ez,
ikrek azoknál szokott előfordulni, akiknek a családjában már volt, azoknál nagyobb a hajlam erre N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!