Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » A szexualitást miért kötik...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A szexualitást miért kötik így össze a szerelemmel? Többi lent.

Figyelt kérdés
Ezt most nem a GYIK témaköreire értem, mert itt megértem, mert mindkettőnek köze van a párkapcsolatokhoz, randizáshoz stb. De miért mondják azt, hogy a szexualitás egyik fokozata a szerelem? Ez szerintem akkora hülyeség, hogy nem igaz. A szerelem eleve egy eszményibb dolog. Már csak magamból is kiindulva, ha szerelmes vagyok nem vágyok rá, sőt, kifejezetten megvetem, hogy a szex szemszögéből gondoljak rá. Én annál sokkal jobban szakralizálom az adott lányt.

2013. márc. 28. 10:39
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:

Eleinte minden kapcsolat szerelmen alapul, csak te vagy ebben kicsit eltévedve, hogy a szerelem az a full csöpögős romantikus, rózsaszín leányálom, mindenki boldog és minden happy, ez tart kb 5 hónapig, aztán visszazuhansz a valóságba, az már akkor csak megszokás?

Mennyi volt a leghosszabb kapcsolatod ilyen szentimentális, naív hozzáállással?

2013. márc. 28. 11:09
 12/26 anonim ***** válasza:

"ha pedig szerelem van, nem fog soha tönkremenni a kapcsolat, legyen a szex bármennyire borzalmas is"

Nálam még akkor sem ment tönkre soha kapcsolat, ha még igazából nem is forrt ki annyira a szerelem, de volt megértés, egymásra való odafigyelés, törődés és fontos volt, hogy a másiknak is jó legyen. Ha ismerjük a saját testi igényeinket, nem is félünk ezeket a másikkal megismertetni és az ő igényeit is hajlandóak vagyunk megismerni, megtanulni, hogy működik az ő teste, akkor nincs rossz szex. Legalábbis eddig én ezt tapasztaltam.

Ha meg még nagyon szerelmesek is vagyunk egymásba, akkor szerintem nem lehet nagy gond.

Az viszont nem igaz, hogy a legrosszabb kapcsolatot is összetartja a jó szex! Legalábbis nekem önmagában a jó szex soha nem volt elég egy kapcsolathoz.

Viszont ahogy írtam, soha nem volt még olyan kapcsolatom, ahogy egy eleinte nem olyan tökéletesen működő szexuális életet ne tudtam volna idővel nagyon élvezetessé tenni.

2013. márc. 28. 11:09
 13/26 anonim ***** válasza:

Èrdekes egy kérdès és a kommentek is meg a te véleményed is.

Most tulajdonképpen mit is akartàl ezzel mondani, azt hogyha szerelmes vagy oké van egy pàrod de a szexuàlis vàgyaidat màssal elégíted ki? vagy a pàroddal bàr te nem élvezed annyira?

2013. márc. 28. 11:10
 14/26 anonim ***** válasza:

Az egy másik dolog, hogy megtanulod, hogy okozz a másiknak örömet, de van olyan, hogy egyszerűen nem működik valamiért és egyik fél sem érti, miért nem.

Van, hogy két ember között annyira erős a kémia, annyira egymásra vannak hangolódva, hogy mindig visszatalálnak egymáshoz, még ha vannak összezörrenések, akkor is. A békülős szex a legjobb mindig.

2013. márc. 28. 11:12
 15/26 anonim ***** válasza:

"de van olyan, hogy egyszerűen nem működik valamiért és egyik fél sem érti, miért nem"

Akkor rá kell jönni, miért nem. Olyat nem tudok elképzelni, hogy szerelmesek vagyunk egymásba, vonzódunk egymáshoz, lelkileg, testileg rendben vagyunk, nyíltak és nyitottak vagyunk egymásra és ennek ellenére sehogy és soha nem működik egyáltalán.

Nem mondom, hogy nem lehetséges ilyen, mert csak van, ha mások tapasztalták már, csak azt, hogy én a saját tapasztalataim alapján nem tudom elképzelni.

2013. márc. 28. 11:18
 16/26 A kérdező kommentje:
#13 Egyáltalán nem erről van szó. Nem is tudom ezt hogy sikerült leszűrnöd. Arról van szó, hogy ha szerelmes vagyok, akkor nem a szex szempontjából gondolok a másikra. Persze a szex is fontos egy kapcsolatban, de ha ez a kapcsolat szerelmen alapul, akkor nem arról szól, hogy "jujj de izgató", hanem hogy megtörténik, mert ez része egy kapcsolatnak és szép dolog is, hisz ezzel örömet szerzünk egymásnak, de nem a tudatalatti szexuális késztetések irányítják az ilyen fajtájú szexet.
2013. márc. 28. 11:19
 17/26 anonim ***** válasza:
100%

A 4-es vagyok.Lehet, hogy nem olvastátok el figyelmesen, de akkor leírom bővebben, személyes élményeimet is belevéve.

Nyáron volt szerencsém egy felkapott üdülőhelyen dolgozni. Rengeteg emberrel találkoztam, köztük több csinos lánnyal is. Mivel fürdőruhában voltak, ezért az alakjukat is egy az egyben megfigyelhettem. :)

Nagyon sokuk megtetszett akkor, simán lefeküdtem volna velük. Amikor beszélgettünk, megismerhettem valamelyest a gondolkodásukat, stílusukat és többüknél arra jöttem rá, hogy nem működne közöttünk a kapcsolat. Viszont ez nem volt a feltétele annak, hogy ne lehessen közöttünk semmi, mivel szexuális vágyat ők is éreznek és ha megfelelő a partner, akkor ők sincsenek ellene. Két, egymást tisztelő ember között kapcsolat és szerelem nélkül is teljesen jól működhet a dolog.

Már két hónapja kint voltam, amikor az egyik nap jött egy család, az anya a két lányával. A nagyobbikkal elkezdtem beszélgetni, amit ráadásul ő kezdeményezett és ahogyan egyre többet társalogtunk, rájöttem, hogy remekül kijövünk egymással. Külsőre is egy nagyon szép, helyes lány, de ettől még sokkal többet jelentett az, hogy olyan kifinomult, huncutul szemtelen és bájos stílusa van, ami azonnal rabu8l ejtett. Nagyon intelligens és kedves lány, egyszóval minden megvan benne, amit csak lányban szeretni tudok. Természetesen azért megnéztem a testét is, szerencsére az is teljesen rendben van, de ennek nyugtázása után azonnal az arcát és a szemét kezdtem el figyelni. Hihetetlenül jó érzés volt a közelében lenni és nagyon sajnáltam, amikor elmentek. Sajnos nagyon messze lakik, emiatt nem alakíthatok ki vele kapcsolatot, de attól még ugyanazt érzem felé. Rengeteget gondolok rá, pedig már hét és fél hónapja, hogy találkoztunk. Őszintén remélem, hogy találkozom még olyan lánnyal, mint amilyen ő és remélem, hogy neki is boldogan alakul az élete! :))

2013. márc. 28. 11:23
 18/26 anonim ***** válasza:

"Arról van szó, hogy ha szerelmes vagyok, akkor nem a szex szempontjából gondolok a másikra. Persze a szex is fontos egy kapcsolatban, de ha ez a kapcsolat szerelmen alapul, akkor nem arról szól, hogy "jujj de izgató", hanem hogy megtörténik, mert ez része egy kapcsolatnak és szép dolog is, hisz ezzel örömet szerzünk egymásnak, de nem a tudatalatti szexuális késztetések irányítják az ilyen fajtájú szexet."

Pontosan erről van szó! Ha egy férfi igazán szeret egy nőt, akkor nem az az első gondolata, hogy le akarja őt fektetni! Ki lehet dobni a könyveket, amikben azt írják, hogy a férfi csak a szex után kezd el szerelmet érezni a nő iránt, mert ez nem igaz! Ha valaki igazán szerelmes lesz egy nőbe, akkor már a szex előtt szerelmes lesz belé, ha pedig csak szexet akar, akkor a szex után sem lesz szerelmes belé.

Még egyszer hangsúlyoznám, ha csak szexet akar valaki a másiktól, az is teljesen természetes dolog, nem parasztság/ribancság, ezt csak a mostani idióta gondolkodásmód mondatja sokakkal. (És persze a kötelező álszentség, mivel a legtöbb ember életében volt/van/lesz ilyen esemény is!)

2013. márc. 28. 11:30
 19/26 anonim ***** válasza:

Kicsit túlmisztifikáljátok ezt a szerelem dolgot, nem tudom, hogy lehet elválasztani a szexuális vonzalomtól, maga az egész szerelem azon alapszik. Szexualitás a WHO megfogalmazásában:

A szexualitás az egész emberi lét központi aspektusa, s magában foglalja a nemet, a nemi identitást és szerepeket, a szexuális orientációt, az erotikát, gyönyört, intimitást és a reprodukciót. A nemiség kifejeződik gondolatokban, fantáziákban, vágyakban, hiedelmekben, attitüdökben, értékekben, viselkedésekben, szokásokban, szerepekben és kapcsolatokban. Bár a szexualitás mindezeket magában foglalja, nem mindig nyilvánul meg mindegyik. A szexualitást befolyásolja a biológiai, pszichológiai, szociális, gazdasági, politikai, etikai, jogi, történelmi, vallási és szellemi tényezők interakciója.

Kivételesen ebben a definicióban minden benne is van, amiről eddig szó volt.

2013. márc. 28. 11:42
 20/26 A kérdező kommentje:
És ebben hol van a szerelem? Különben is, ha már valaki átélte, annak nincs szüksége definíciókat keresni. :)
2013. márc. 28. 11:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!