Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Titkos barátság vagy a csalás...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Titkos barátság vagy a csalás előszobája?

Figyelt kérdés
Szerintetek gáz, hogy amig elutaztam, a férjem titokban felment a volt kolléganője lakására? Nekem úgy állította be, hogy ez csak az irodára korlátozódó rokonszenv, valaki, akivel lehet beszélgetni, és a maximum a közös ebéd a menzán, de semmi több, még csak nem is a bizalmasa. A nő szinglinek adta ki magát, de kiderült, a főnökkel hosszú ideje viszonya van. Mikor a férjem eljött, sorozatos telefonok (titokban), kitörölt sms-ek, majd a lakása. A főnök vetett véget ennek, mert felé a nő leplezte ezt (felém meg a férjem). A nő konkrétn hazudozott ezzel kapcsolatban a saját párjának, az enyém meg amnéziás lett és "egyáltalán nem emlékszik". Viszont mélységesen fel van háborodva, hogy rosszat feltételezek róla.

2013. márc. 16. 00:30
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Az. Először arról hadovált, hogy a kollegináknak amiatt bezsélhetett pont a gyerekvállalási gondolatairól, hogy engem "védjen", ne adja ki, hogy ezzel gondjaink vannak. Azt nem nagyon tudta megmagyarázni, hogy akkor hogy jön ide a béranya-poén. Mondjuk, nem nagyon tudtam rajta mulatni... Nagyon nehezen értem azt is, hogy ha be akar vágódni valakinél, miért ilyen baromságokat mond, szánalomkeltésból, a rokonszenv felélesztése miatt? Ilyet egy idióta csinál csak, ő meg mindenkinél okosabbnak és intelligensebbnek hiszi magát. (Szuperértelmiségi család, mindenki nagyon okos, polgári stb...) Nem fogom ezt a mechanizmust az életben megérteni, ahelyett, hogy felvinne a nőnek egy üveg bort, ha elfogadta a meghívását, jön ezzel az önsajnáltató, hülye dumával, aminek nagyon zavaros üzenete van. "Az asszony meddő, gyereket szeretnék, de szuperbecsületes vagyok, vagy annak akarok kinézni, emiatt nem duglak meg, csak gyere el velem a Káli-intézetbe és az ottani kisműtőben majd megtörténik, aminek történnie kell, a többit meg hozzáképzeljük??" Ez beteg, de nagyon. Elképzelni nem tudom, hogy mit gondolhatott az, aki még hallotta (még páran az irodából.) És arra is csak igen későn jöttem rá, hogy a munkahelyén miért néz még a kis recepciós lány is úgy rám, mint valami szerencsétlen nyomorultra. Hogy végképp hülyét csináljak magamból előttetek, elmondom: mikor ezt megbeszélni próbáltam vele (nem hisztiztem, kérdeztem, normálisan), akkor úgy felháborodott, hogy megütött és üvöltött, hogy én az ő becsületébe gázolok, mit képzelek róla, és megfenyegetett, hogy rettegjek, ki fog nyírni, ha ezt a mélységes megaláztatást és gyanúsítgatást folytatom. Nincs arra lehetőségem, hogy azonnal összepakoljak és elmenjek, de minden erőmmel azon vagyok, hogy függetlenedjek tőle. Másnap volt egy nagyon enyhe "elnézést kérek", slussz. Persze, hozzátette, hogy ő nem tenne ilyesmit magától, ha nem hoznám ki belőle ezzel a képtelen történettel az állatot, mert neki ez esik a legjobban és bőszíti az igazságérzetét(?), hogy hiteltelen hazugnak tartom. És ettől ő nagyon szenved. Szegény... Hát nem dóltem be ennek, azóta a tekintetemet kerüli, erről nem hajlandó beszélni, vagy ha szóba kerül, akkor azonnal ordít és próbál engem okolni, és mivel nemmegyek bele a játszmáiba, azóta játssza a sértettet. Nagy tüntetően mosogat, takarítja a teraszt, mártírkodik savanyú pofával, és azt várná el, hogy ettől én nagyon rosszul érezzem magam. Nem is érzem jól, persze, alig várom, hogy leléphesek. Ezen ugye szerintetek sincs mit megbeszélni vagy évekig terápiára járni? Hozzáteszem, mert most majd kapok tőletek hideget-meleget, tudom, hogy hogy lehetek ekkora barom, hogy személyiségzavarral és depresszióval kezelték, nagyon furcsa alkat és én sokáig elhittem, hogy az a feladatom, hogy a megértő anyukája és ápolónője legyek egy személyben. Többször próbáltam elhagyni, de nagyon durva dolgok történtek: öngyilkossági kísérlet, törés-zúzás, kórház. Közben kiderült, az előző barátnőjét, kamaszkora nagy szerelmét is megverte, nem bírt vele szakítani, nem hagyta elmenni. Nagyon zavaros kapcsolat volt, pedig az a lány egy szelíd, kedves angyal. A lány terhes lett, nem tervezetten, és úgy tűnt, hogy talán ez majd eldönti a kapcsolatot, és ő elkezdett lakást nézni hármójuknak. Nekem akkor eladó volt a lakásom, így ismerkedtünk meg. Nagyon nyomult, engem akkor nem érdekelt egyáltalán, leráztam hála istennek (nagyon nehéz lenne a tudat, hogy bármi közöm van a továbbiakhoz) de közben meg ment a balhé a barátnővel, aki nem tudta, mi van, de érezte, hogy itt nagy a bizonytalanság, a pasi nem tud állást foglalni és a végén a gyerek nem született meg. Fél évig rohangált utánam, aztán összejöttünk. A lánnyal jóban vagyok, néha beszélünk, így derült ki ez a sztori is, amitől forog a gyomrom, ha rágondolok. Na erre varrjatok gombot!
2013. márc. 16. 14:34
 12/24 anonim ***** válasza:

4: Hát meglehetősen nagy szakadék van a férjed és a szerető érzelmi intelligenciája között. A nő felhív, hogy mit szólsz a párhuzamos kapcsolathoz, mert ő csak akkor folytatná, ha minden érintett beleegyezik. A férfi meg tagad és hazudozik. Mikor már semmi oka nincsen rá, és semmit nem ment vele, mert minden világos. Én is amondó vagyok, hogy a férfi csak a hazudozás izgalmáért, öröméért csinálja ezt, mert más értelme nincsen ennek.

Ez valami szenvedélybetegség lehet.

2013. márc. 16. 19:46
 13/24 anonim ***** válasza:

"Azt mondja a nő, hogy szegény férjem sokat beszélt arról nekik, hogy mennyire szeretett volna gyereket, de nem jött össze. És emlegeti a nevet, melyet sok éve még mi választottunk (volna). Kérdem: ebben biztos? Mert mi már ezt a kérdést lezártuk. "

Én is ismerek olyan férfit, aki evvel az infóval manipulálta a szálakat a női között.

Arra tippelek, hogy csak hatáskeltés miatt mond ilyeneket (is). Még csak nincs is átgondolva, nincs mögötte szisztéma, hanem amikor szánalmat akar kelteni maga iránt, mert azt érzi, hogy abban a szituban éppen azzal éri el, amit akar, akkor előránt egy ilyen mesét.

2013. márc. 16. 19:50
 14/24 anonim ***** válasza:

"Most a helyzet szerinte az, hogy ő tök ártatlan, a nő a hazug és buta liba, aki rosszul rakta össze az infómorzsákat, én meg szintén egy barom vagyok, hogy ezt elhiszem."

Leülnék a nővel. Vele érdemesebb próbálkozni, mint a férfival.

NEKED IS azt mondja, amivel szerinte a számonkérő szituból a lehető legjobban jön ki. (Ebben persze tévedhet, ő is ember.)

Semmi jelentősége a szavainak.

Hatásvadász.

Ez jön le.

2013. márc. 16. 19:52
 15/24 anonim ***** válasza:

"Hogy végképp hülyét csináljak magamból előttetek, elmondom: mikor ezt megbeszélni próbáltam vele (nem hisztiztem, kérdeztem, normálisan), akkor úgy felháborodott, hogy megütött és üvöltött, hogy én az ő becsületébe gázolok, mit képzelek róla, és megfenyegetett, hogy rettegjek, ki fog nyírni, ha ezt a mélységes megaláztatást és gyanúsítgatást folytatom. Nincs arra lehetőségem, hogy azonnal összepakoljak és elmenjek, de minden erőmmel azon vagyok, hogy függetlenedjek tőle. "

Szerintem tökjól látod a dolgokat, de nyilván külső megerősítésre van szükséged.

Akkor legyen egy kis könyvajánló:

- Szavakkal verve

- De hiszen azt mondja, szeret - vagy csak uralkodni akar?

- nane.hu

Röviden:

- El akarja hitetni Veled, hogy értéktelen vagy, és nem találnál senkit. Evvel próbál maradásra bírni.

No de Teneked ez nem volna akkora csapás, mint vele élni, hiszen egyedül is megállsz a lábadon, érzelmileg is. Nagyobb lenne az elhitetés veszélye, ha egy idegen országban élnél háztartásbeliként, még a nyelvet sem tudva olyan régimódi neveléssel a hátad mögött, hogy még azt se tudd, hogy a nagykövetségen kérhetsz segítséget.

- Ha megüt és szavakkal bánt, az agresszió. Akkor ő ilyen, nemigen van "közöd" ahhoz, hogy ez kiváltódott őbelőle. Ha komoly sérüléseket szereznél, bizonyára megpróbálná elhitetni, hogy nem érdemes segítséget kérned, mert Te jössz ki rosszul a helyzetből. Ezt SE hagyd!

- a halálos fenyegetés már most megvolt. Ez bűncselekmény. A helyzet csak rosszabbodni fog. És azt is tudnod kell, hogy az elhagyás után jön a legrosszabb szakasz, akkor valódi veszélynek leszel kitéve általa.

2013. márc. 16. 20:13
 16/24 anonim ***** válasza:

"sokáig elhittem, hogy az a feladatom, hogy a megértő anyukája és ápolónője legyek egy személyben"

O.K., csak akkor ez nem párkapcsolat.

"Többször próbáltam elhagyni, de nagyon durva dolgok történtek: öngyilkossági kísérlet, törés-zúzás, kórház."

Érzelmi zsarolás.

2013. márc. 16. 20:15
 17/24 anonim ***** válasza:

És még egy gondolat:

Indiában - vagy más olyan kultúrában, ahol a szülők intézik a házasságot - ha egy nőt megcsal a férje, nem magában keresi a hibát. Elmegy a férje szüleihez, és szemrehányást tesz nekik, hogy nem jól nevelték, nem készítették fel őt a házasságra.

Tudsz beszélni a szüleivel?

2013. márc. 16. 20:19
 18/24 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm, hogy nem bíráltok, hanem mindenki hozzátesz valamit, támogat és ez engem erősít!

A családját a bántalmazást követően megkértem, hogy segítsenek, tartsanak tükröt elé és foglaljanak állást. Nem a ítélkezés miatt, és azt sem várom, hogy a pártomat fogják, hanem mert szüksége lenne külső kontrollra és orvosi segítségre.

A szuperintellingens értelmiségi család együttérzett velem, de kijelentették, hogy mindennek oka van, ő egy szegény, beteg ember, aki erről nem tehet és nekik az a dolguk, hogy segítsék és nem az, hogy kritizálják. Nem fogadom el, mert az az ember nem szerencsétlen kontrollvesztett, aki egyébként másokkal tud viselkedni és betartja a szabályokat. Szóval szerintük meg kell őt érteni, simogatni a buksi fejét és biztosítani arról, hogy ők nagyon szeretik... Ezt azért is furcsállom, mert anno apuka az egész család életét évekig pokollá tette az indulataival és a bántalmazásal szintén, az anyuka pszichológus, akinek ezt duplán értenie kellene. Fej a homokba, ezekben a körökben ilyesmi nagyon megbélyegző, tehát nem beszélünk róla.

Nagyon köszönöm a könyvajánlót, a nane oldalát megnéztem és egy külföldi oldalhoz is csatlakoztam. Úgy döntöttem, bármennyire szégyenletes és megbélyegző, beszélni fogok róla. A nyilvánosság az egyetlen fék. Nekem sokat jelent az is, hogy ha csak elmondhatom/leírhatom és ha olvashatok hasonló helyzetben lévők tapasztalatairól.

2013. márc. 16. 20:50
 19/24 anonim ***** válasza:

Ez nagyon jó és bátor döntés szerintem, mert így tudsz objektívebb képet alkotni a helyzetedről a visszajelzések segítségével, mint egyedül. Mert abban a világképben, amibe a férjed(ék) próbálnak belemagyarázni, nagyon szubjektívvé, torzzá válhat a megítélésed a saját helyzetedről.

Egy önsegítő csoportba is eljárhatnál.

Magyarországon éltek?

2013. márc. 17. 01:48
 20/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Magyarországon élek, de csak internetes csoportba van lehetőségem bekapcsolódni. Ami nagyon érdekes: a külföldiek hasznosabbak, mert jobban vállalják mindazt, ami történt velük és szókimondóbbak a nők. Nálunk nagyon szégyelli, akivel ilyesmi történik. Mi is un. "jó család" vagyunk, nem alkoholisták vagy perifériára sodródtak. Ráadásul én eléggé ismert is vagyok, nagyon sokan csodálkoznának, ha kiderülne, mi zajlik nálunk otthon. De lassan azt érzem, pont amiatt kell megszólalnom és felvállalnom, mert akkor talán elgondolkodnak sokan, hogy ez az ő köreikben is megtörténhet, nemcsak a bányászvárosban élő munkanélküli szerencsétlenekkel. És hogy akkor mi van, ha ez épp a saját családunkban vagy a budai társasházban történik?

De ez már egy másik téma.

Sok hasznos és megértő dolgot mondtatok. Ilyenkor az ember koordinátarendszere megbillen és képes elhinni, hogy csak ő a hülye. Fontos lesz majd levonnom a tanulságokat saját magammal kapcsolatban is, ha nem leszek már érzelmileg elbillenve és tudok logikusan gondolkodni. De nekem most ti és a visszajelzéseitek jelentik a normalitást, az igazodást. Az életem elég különlegesen alakult és sokan, akik csak a produktumot ismerik, úgy gondolnak rám, hogy na én aztán tényleg teljes és kerek életet élek és megcsináltam azt, amire sokan csak vágynak vagy filmben látják. (Nem vagyonról beszélek, hanem egy nagyon kereknek tűnő életről). Szóval olyasmit érzek, mint egy író, akinek a regényei a teljességről szólnak és vágyott példaként olvassák sokan, de azt senki nem tudja, hogy ezeket a boldogságot árasztó könyveket egy szűk és sötét cellában írja. Tudom, gyávaság, de féltem ezt a képet összetörni. De ez már egy másik téma.

2013. márc. 17. 12:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!