Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti mit szóltok a Jehova Tanús lányokhoz, fiúkhoz?

Kedves Kérdező!
Szerintem mindenki valamilyen szinten nem szereti őket. Ha tanulmányozol, akkor ezt tudod is. De azt is tudod, hogy Isten a "világ bolondjait" választotta népének és ugye Jézust is útálták és feláldozta életét. Sokan a prédikálás miatt útálják a tanúkat (pedig Jézus küldte ki a tanítványait párossával - a tanulmányozóddal nézzétek meg a Bibliában :D ). Valamint azt is mondja a Biblia, hogy "gyűlöletesek lesztek minden nép előtt az én nevemért". Sokan meghallják csak hogy "Jehova"..... és hát "falra másznak tőle".
És ez csak néhány dolog, hogy jó helyen vagy-e. Melyikk az az út, ami által Jézust követhetjük példái alapján és Jehova szemében helyesen járjunk.
További jó tanulmányozást és előre úton "se jobbra, se balra ne térj"ünk el. :)

Én katolikus vagyok, és gyakorlom is a vallásom, nyugodjatok meg, nem akarlak megtéríteni titeket... :D
Ha egy Jehova tanúja csaj kedves lenne, okos, pont az esetem meg ezek a többi tulajdonságok amit írognatnak.Tehát ha normális, csinos lány lenne, akkor valószínűleg összejönnék vele.
Amúgy nincs semmi bajom a jehovákkal, csak jó röhögni rajtuk a haverommal töriórán, amikor a tanár nem mer rájuk mondani semmit.

a jehovás lányokról!
nem tom milyenek :/

Semmit.Nem keresem a társaságukat,mivel még egyetlenegy értelmes emberrel sem találkoztam a köreikben,pedig felénk sokan vannak.
Általánosítás ide vagy oda,ha én száz emberből százat ostobának találok,akkor a többire nem is vagyok kíváncsi .
Valamint egy vallásos embernek nemtudom hogyan fér bele az értékrendjébe- legyen akár jehova,akár másmilyen- az erőszak. Mert amit csináltok az erőszak,és a másik ember privát szférájába való rendszeres betörés .
Azokról a keresztényekről is ilyen véleménnyel vagyok,akik miközben DOLGOZOK olyanokat kérdeznek,hogy ugye szoktam Bibliát olvasni ,és UGYE hiszek Itsenben..mi köze van ehhez? Szerintem MAXIMÁLISAN privát dolog a vallás és a hit is . Kíváncsi lennék ,mit szólnátok ha minden másnap becsöngetnék ,hogy UGYE $eggbe szoktad rakni a barátnőd,mert ha nem,akkor vége a világnak .. kb ennyire tartom magánügynek a hitet is,csakhogy szemléltessem.

Én múltkor elbeszélgettem kettővel a kapualjban. Ők az a bekopogós fajta voltak, az egyik eléggé úgy állt hozzá, hogy majd felvilágosít az igazságról (bocsánat, de: hahaha), a másik viszont értelmes volt. Vele abban egyetértettünk, hogy hinni nem lehet csak úgy a semmibe, bizonyítékok is kellenek. Mondtam neki, hogy ha lesznek, szóljon, és megtérek. Ateista vagyok, de én abban hiszek, amit látok.
Viszont nem kezdenék jehovással, és más elhivatott vallásossal sem. Nem érdekel, ki mit hisz, az ő dolga, de a teljesen más felfogás csak vitákat szülne egy kapcsolatban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!