Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Demiszexualitás: van ennek értelme?
A demiszexuális "átmenet" az aszexualitás (amikor egyáltalán nem vágyik az ember szexuális kapcsolatra) és a "normál" szexualitás között.
Pontosabban azt jelenti, hogy az illető csak olyanok iránt képes szexuális vonzalmat érezni, akikkel már mély érzelmi kapcsolatban áll.
Na most kérdem én:
nem ez lenne a normális szexualitás?
Mégis miben különbözik ez a gyakorlatban attól, amit egy normális, kulturált ember csinál? Hiszen a többség azért mégiscsak olyanokkal fekszik csak le, akikhez közel áll...
Szóval a végeredmény ugyanaz - na de akkor minek erre egy külön név?
Mert ugye a homoszexuálisoknál érthető, mert őket sok támadás éri, és egy aszexuálisnak is szüksége lehet az elfogadásra a mai világban ami folyton csak a szexről szól...
De egy demiszexuálisnak (már ha tényleg van ilyen egyáltalán, és nem csak azért találták ki unalmas de feltűnési viszketegséges emberek, hogy érdekesebbnek hangzzon a teljesen átlagos szerelmi életük) tényleg megváltoztatja annyira a mindennapi életét, hogy szüksége legyen külön névre, zászlóra, felvonulásokra stb.?
♈
"Pontosabban azt jelenti, hogy az
illető csak olyanok iránt képes
szexuális vonzalmat érezni,
akikkel már mély érzelmi
kapcsolatban áll"
Nem mindenki van így ezzel. Te talán nem éreztél szexuális vágyat olyan emberek iránt, akiket nem ismersz? Kétlem, ennyit erről.
#23: Őszintén?
Én például nem.
(nem a kérdező vagyok). Én sajnos nagyon kevés ember iránt érzek vonzalmat. Amikor bemegyek egy szórakozó helyre nem érzek minimális szexuális vonzalmat sem senki iránt, annak ellenére, hogy van aki tetszik, de nem érzem azt amit az átlag embernek kellene. Nemtől függetlenül.
Van pl. egy srác, akit megláttam és majd hanyatt estem tőle annyira tetszett, de szexuálisan nem éreztem semmit iránta. Kellett kb. 3 hónap mire valamit éreztem iránta szexuálisan, és 1 év mire teljesen vonzott, és mást nem is kívánok rajta kívül annyira. Ehhez azonban az kellett, hogy napi szinten beszéljünk minimum 1 órát, és szoros barátságban legyünk. Ismeri a keresztemet, csak "sajnos" ő heteroszexuális, de tiszteli, hogy mély és igaz érzelmeket táplálok iránta.
Hát persze utolsó, vannak kivételek, ezért úgy gondolom van értelme a demiszexualitás fogalmának.
Csak meg akartam cáfolni a kérdezőt. Én például leszbikus nő vagyok, és érezni érzek szexuális vonzalmat nők iránt akit nem ismerek, de ez nem jelenti azt hogy le is feküdnék velük.
Na én demi-biszexuális fiú vagyok, és se fiú, se lány iránt nem érzek szexuális vonzalmat alapjáraton, ha nem ismerem és/vagy nem különleges a szituáció és/vagy nem érdekes számomra az egyénisége. Még akkor sem, ha intim viszonyban vagyunk. Ez szerintem elég gáz. A melegekkel erőltettem a legjobban a dolgot, de kiderült, hogy nem vonzódom hozzájuk. Nem jobban, mint a nőkhöz.
Viszont barátságból kialakult már vonzalom. Szerintem ez is gáz. Marad a remeteélet. :-/
#24-es voltam.
Kedves Kerdezo!
Teljesen egyetertek Veled. En korabban egyszeruen csak azt gondoltam,hogy aki nem ilyen, az egyszeruen csak felszines, es nem tul magas erzelmi intelligenciaju. Xd Nem gondoltam volna, hogy amit 'alapnak' gondoltam, valojaban nem az a 'normal' vagy atlagos szexualitas, amit pedig mi gondoltunk annak, az pedig ilyen fura nevet kapott(demiszexualis), mintha valami szokatlan dolog lenne xd
Durva, hogy sokan, ha latnak egy szamukra csinos, helyes valakit, akkor mar kepesek vele fantazialni, es akar le is fekudnenek vele a valosagban is, ugy, hogy alig , vagy egyaltalan nem is ismerik ot. Ha pedig a valosagban megsem teszik meg, akkor az csupan onmegtartoztatas miatt nem teszik. Mar ertem , miert tartottam butasagnak az ilyen "melyik hiresseggel fekudnel le a ketto kozul? " kerdeseket
En se tudok elvonatkoztatni a szemelyisegtol,es a mely erzesektol,meg gondolatban sem, ha intimitasrol van szo xd
De hat latod, a vilagon sokfele ember el,nem kell, hogy Mindenkit megertsunk, eleg, ha beken hagyjuk, es tiszteletben tartjuk a masikat.😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!