Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Erről mit gondoltok?
Ezt egy válaszoló ezt írta arra a kérdésre, hogy férfiként vagy nőként könnyebb-e az élet. Ha így van akkor a fejlett világban miért folyik még a csapból is, hogy szegény nők? Akár a párkapcsolati vonatkozásai is érdekelnek. Ki mit gondol?
"Nőként azt mondom, hogy a nőknek. Családban, iskolában, egyetemen, munkakeresésben is ezt tapasztalom. Sok munkám volt, ahova férfit fel se vettek volna... kis pozitív diszkrimináció a nőkkel szemben :P Irodai, marketinges, pénzügyi jellegű területeken dolgoztam eddig és egyszerűen alig vesznek fel férfiakat ilyen munkakörökbe.
Szexről nem is beszélve. Sok fiú panaszkodik, hogy nehéz neki párt találni, nőként ilyet sose tapasztaltam.
Lehet, hogy kétszáz éve nehezebb volt a nőknek (nem vagyok benne biztos), vagy Afrika közepén is elég szar lehet nőnek lenni, de hogy Európában, Amerikában, a fejlett világban most könnyebb nekünk, mint a férfiaknak, az szerintem nyilvánvaló.
26/N"
Nagyrészt egyetértek ezzel, bár lehet találni ellenpéldákat is. Az nyilvánvaló, hogy bizonyos munkakörökbe inkább nőket alkalmaznak (pl. titkári, marketinges, kereskedelmi területeken). Viszont valljuk be, nagyon gyakran kell a nőknek szembesülni az állásinterjún olyan jellegű kérdésekkel, amiket egy férfinek sosem tesznek fel (férjnél van-e, van-e gyermeke, mikorra tervez gyermeket stb.). Innentől kezdve az is nyilvánvaló, hogy az fog pozitív diszkriminációban részesülni, akinek nincs kisgyermeke (a nagy nem gond, ő ha beteg, nem kell vele otthon maradni, már önálló stb.), vagy belátható időn belül nem szeretne családot alapítani.
A párkapcsolati vonatkozások megint érdekesek. Általánosságban elmondható, hogy a nőknek könnyebb, bár ez nagyon függ attól, hogy melyik korosztályról van szó. Az szinte biztos, hogy ha nem párkapcsolatot szeretne a nő, csak kalandot, nagyobb sikerrel jár, mint ugyanerre váró férfi társa. Viszont normális párkapcsolat kialakítása lehet mindkét nemnek könnyű és nehéz is, attól függően, hogy milyen körökben mozog, mennyire nyitott, milyen a természete.
Tehát én nem jelenteném ki egyértelműen, hogy a nőknek könnyebb. Főleg, hogy van még egy nagyon érdekes téma, amit boncolgatni lehetne ezzel kapcsolatban. A férfi és a nő is dolgozik, ez szerintem nagyon jó dolog. A nő, amikor végez a munkahelyén, még 100 másik dolgot el kell intéznie, amiben sok esetben a férfi nem partner, nem segít. A nőnek háztartást kell vezetni, gyermeket nevelni, bevásárolni és természetesen a párjával is megtartani a harmonikus kapcsolatot. Ez szerintem hosszútávon csak abban az esetben lehetséges, ha a férfi segít, tehát a házimunkákat, bevásárlást felosztják egymás között. Hosszútávon ha minden egyéb feladat (háztartás, gyereknevelés, számlák fizetése, bevásárlás stb.) a nőre marad, tönkreteheti a párkapcsolatot.
Ebből a szempontból viszont nem mondanám, hogy a nőknek könnyebb.
ez így van! a mai világban könnyebb nőnek lenni. a nők válogatnak a férfiak között. persze itt most nem az ostoba lányokra gondolok.
25F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!