Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » 30-40-es, igényes, polgári,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

30-40-es, igényes, polgári, keresztény értelmiségiek: szerintetek is több a mi generációnkban a nő? Hol vannak a hasonló férfiak?

Figyelt kérdés
Én nem találom őket...
2012. dec. 13. 17:31
1 2 3 4
 31/40 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó!

Nem, nem gondolom, hogy egy „30-40-es, igényes, polgári, keresztény értelmiségi” biztos megfelel, és olyan lesz, mint amilyet szeretnék. Azt sem gondolom, hogy aki ettől eltérő, azt ne tudnám szeretni. Tisztában vagyok vele, sőt tapasztalom, hogy sok értékes kapcsolat köttetik ezeken a határokon átlépve.

Egyszerűen azt gondolom azonban, hogy egy ilyen „merítésből” nagyobb eséllyel találhatnék, mintha mondjuk a következő kulcsszavakat adnám meg: „20-onéves, igénytelen, munkás-paraszt származású, ateista-materialista segédmunkás”... Bár nem kizárt, hogy ebben a körben találnám meg az igazit, de azért minimális az esélye... :)

Ezek, amiket leírtam, csak néhány szó, olyanok, amiket könnyű megragadni. Ennél azonban még sokkal, de sokkal magasabban van a léc... Emberi nagyságra gondolok, rendíthetetlen erkölcsökre, szilárd értékrendre, bölcsességre, empátiára, rugalmasságra, távlatokra, tervekre, világjobbításra, hazaszeretetre, erőre, kifogyhatatlan energiára, bőkezűen osztott szeretetre, idealizmusra, okosságra, természetszeretetre, talpraesettségre, minden nehézségen keresztülragyogó humorra és egy csipet barkácsolásra...

2013. jan. 13. 21:41
 32/40 anonim ***** válasza:
9%

Ez, amit felsoroltál, mind megvan bennem.

De nem vagyok keresztény.

Sőt, semmiféle istenben, vagy felsőbb erőben nem hiszek. Sőt, a szervezett vallásgyakorlást(gyk. egyházakat) nem látom másnak, mint a hatalom megszerzésére létrehozott szervezeteknek, akik nem fegyverekkel szereznek hatalmat - bár erre is volt példa - ,hanem kihasználják az emberek hiszékenységét és butaságát. És igen, ebbe beletartozik a keresztény egyház is.

És igen, ezt akár le is tudom logikusan vezetni, bár kétlem, hogy érdekel, és még jobban kétlem, hogy meggyőzne :)

Ezt tényleg nem sértésnek szánom, és tiszteletben tartom, ha valaki nem boldogul valamiféle felsőbb erőbe vetett hit által nyújtott lelki támasz nélkül, de szerintem kissé szűk látókörű vagy, és ez megnehezíti számodra a pártalálást.

2013. jan. 13. 23:06
 33/40 A kérdező kommentje:
Nagyonis tág a látóköröm. Tágabb, mint neked, mert én átlátok a másik dimenzióba is... Te viszont túl gyerek vagy még, hogy elfogadd a lehetőségek korlátlanságát...
2013. jan. 13. 23:51
 34/40 anonim ***** válasza:

"Nagyonis tág a látóköröm. Tágabb, mint neked, mert én átlátok a másik dimenzióba is.."

1. Ebben a kontextusban a látókört nevezzük inkább szemléletmódnak. Mert én tudományos szemmel állok a dolgokhoz, te meg a tényeket figyelmen kivül hagyva. És akkor igazad is van, hogy tágabb a tiéd.

2. Miféle dimenzióba? Igazán ne vedd kötözködésnek, de tisztában vagy dimenzió szó jelentésével?

"Te viszont túl gyerek vagy még, hogy elfogadd a lehetőségek korlátlanságát..."

Egyrészt ez a személyeskedés kissé olcsó húzás. Másrészt nagyon mellé, elég messze vagyok már attól, hogy gyerek legyek. Harmadrészt teljesen nyilvánvaló, hogy a lehetőségek nem korlátlanok, hadd ne hozzak erre példákat.

2013. jan. 14. 00:07
 35/40 anonim ***** válasza:

Utolsó, te kezdtél bunkózni kérdezővel, és leszűklátókörűzni a hite miatt. Ne csodálkozz, havisszaszól, megérdemled!

Kérdező, ne hagyd magad! :)

2013. jan. 14. 22:13
 36/40 anonim ***** válasza:
9%

"Utolsó, te kezdtél bunkózni kérdezővel, és leszűklátókörűzni a hite miatt. Ne csodálkozz, havisszaszól, megérdemled!

Kérdező, ne hagyd magad! :)"

Nem értelek. Illetve inkább úgy fogalmazok, hogy csak abban az esetben írhatom, hogy értelek, ha feltételezem, hogy nem tanítottak meg arra, hogy megértsd, amit olvasol.

De vegyük alapul inkább az előbbit, és akkor van értelme megkérdeznem a következőket:

- Melyik része volt bunkózás annak, amit írtam?

- Miért gondolod, hogy csodálkozok, hogy visszaszólt?

- Hogy sikerült kihozni az írásomból, hogy a hite miatt illettem a szűklátókörű jelzővel?

2013. jan. 14. 22:30
 37/40 anonim ***** válasza:
0%

Kedves kérdező!

És te hol keresgélsz, jársz, ahol megtalálhatnád a párod?

A lakásodba nem fognak becsengetni, az utcán nem fognak leszólítani, és a munkahelyeden sem fognak megkeresni,

nemde?

2013. jan. 16. 00:31
 38/40 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező! Waldorf pedagógus vagy?
2013. jan. 31. 00:15
 39/40 anonim ***** válasza:
Még aki hasonló értékrenddel rendelkezik mint te,az is titkolja ezt a mai világban,mert minden változott,az emberek el idegenedtek egymástól,kiszolgáltatottá váltak a munkahelyeken,jelen van a biztonságos keret hiánya.A kapcsolatok felszínessé váltak (családi,baráti,intim),mások által felállított szabályoknak kell megfelelni,persze,hogy sokan megkeseredtek ebbe.De az még nem jelenti azt,hogy a te normális értékeiddel,nem hozhatod elő másban ezeket a szép értékelhető tulajdonságokat.De riasztó lehet kijelenteni,hogy -légy igényes,polgári és keresztény azon kívül értelmiségi férfi,mert én csak ilyet keresek! Szerintem meg sok értelmes férfi van,csak finomabb formában hozható elő belőlük az előnyös tulajdonság.(Persze vannak kivételek.)
2013. jan. 31. 00:33
 40/40 anonim ***** válasza:
Szabad tudnia kérdező életkorát ?
2013. jan. 31. 02:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!