Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
30-40-es, igényes, polgári, keresztény értelmiségiek: szerintetek is több a mi generációnkban a nő? Hol vannak a hasonló férfiak?
Kedves kérdező! Bár nem tartom magam hülyének - és éppen ezért gondoltam végig a kérdést - de segíts nekem! Végigmegyek a szempontjaidon önmagam alapján (bár soha nem aggattam magamra ilyen jelzőket):
- értelmiségi: mit jelent ez számodra? Mert én annak tartom magam. Ha iskolázottságot, akkor ültem eleget iskolapadban. Ha általános műveltséget, akkor eddig abban is megálltam a helyem. A társaságom, barátaim nagy részét Dr. kicsinyítő képzősök teszik ki (jellemzően orvosok és ügyvédek). Úgy gondolom a sznob nézőpont alapján eszerint értelmiségi körökben mozgok és ott megállom a helyem, tehát értelmiségnek vallhatom magam.
- keresztény: meg vagyok keresztelve. Hiszek Istenben, hiszek a keresztény eszmékben, ismerem a Bibliát, ki olvastam többször is. Csak a magam igényessége és kíváncsisága miatt ... esténként nekiálltam és legalább kétszer végigolvastam az első betűtől, az utolsóig. Az egyházak dogmáival nem minden esetben értek egyet, de tagja vagyok egy hitközösségnek, járok rendszeresen templomba, sokat beszélgetek a lelkésszel, mert jóban vagyunk. Azt hiszem beleférek a keresztény fogalmában, annak ellenére, hogy nem vagyok bigott vallásos azért.
- polgári: ez nem tudom számodra/itt mit jelent. Középosztályba tartozom. Nem minimálbérét dolgozom, de nem vagyok vagyonos. Ha ez anyagi/vagyoni besorolást akar jelenteni. Ha politikai besorolást, akkor: nem politizálok. Túl sok jó kapcsolatot láttam már politika miatt tönkremenni. Megvan a magam nézete, de nem szeretem hangoztatni. Valamikor benne voltam legalább helyi szinten a politikába nyakig ... csak leszoktam már róla.
- igényes: Na ez alatt mit értesz? Persze igényesen öltözködöm, de nem vagyok divatmajom. Inkább a konzervatívabb stílust kedvelem külsőségekben. Igyekszem igényesen szórakozni, rendszeresen járok színházba (mondjuk havonta biztos), a magam öröme miatt is megnézek kiállításokat, sokat jártam - ez az utóbbi időben elkopott - operába. Szívesen hallgatok komolyzenét, bár AC/DC koncerten is jártam már. Úgy gondolom, hogy mind külsőségek (öltözködés, megjelenés), mind szórakozás, intellektuális kielégülés terén igényes vagyok.
Nem tudom kérdező ezekre gondoltál -e a fenti fogalmak alapján? Vagy félreértetem? Vagy ha azt kérded, hogy hol vannak a hasonló férfiak, akkor részletezd ki Te is a dolgot: mit jelentenek ezek a fogalmak számodra, Te ezek alapján milyen nő vagy?
Ja igen! 30-40-es korosztályt céloztad meg: 38 vagyok.
Ps.: két gyengém van egyébként:
1., Szeretek a GYK-n trollkodni a sok selejtes csökötten ... tudom nem szép és nem túl intelligens dolog, de ez van.
2., Ezt meg ha van kedved találd ki :-P
Bár nem hozzám szólt a kérdés, de kitalálhatom én a másik gyengédet? Biztosan idő előtt eldurransz:DD
Na jóó, ez is olyan igazi trollos válasz volt :)) de nem bírtam ki.
További jó ismerkedést nektek ;)
Szia caM008!
Hát vicces vagy,először durván beszólsz nekem, aztán valami nem hagy nyugodni, elmélyülsz a témámban, és részletesen reagálsz...
Inkább privátban válaszolok rá, mert ez már mélyebbre megy.
A kocsmában vagyunk és jól érezzük magunkat:)
Nekünk még nagyapa magyarázta az élet értékeit:
Nagyapáink az első világháborús lövészárkokban megvásárolták azt a jogunkat, hogy megvonjuk a beteges, mániákus tiszteletet a múlt minden közszereplője, vallása, szentje, ereklyéje iránt!
1. A polgári az mit akar jelenteni?
2. Nem fér a fejembe, hogy miért ragaszkodsz ahhoz, hogy keresztény legyen..
Utolsó: a polgári az egy réteg, amely különbözik a proletariátustól is és az arisztokráciától. A proletárdiktatúra ugyan ledarálta a társadalmunkat, és kisebbek lettek a különbségek, de vannak. Itt elsősorban neveltetésre, otthonról hozott dolgokra gondolok, viselkedésre, kultúrára.
Nem fér a fejedbe, hogy miért fontos a keresztény? Pedig pofonegyszerű: hasonló a hasonlónak örvend.
"Nem fér a fejedbe, hogy miért fontos a keresztény? Pedig pofonegyszerű: hasonló a hasonlónak örvend."
Na jó, de konkrétan az kell, hogy higgyen istenben, meg járjon templomba? Vagy legyen megkeresztelve?
Mert mi van akkor, ha például valaki egy racionális ember, és nem hisz semmiféle istenben, vagy felső hatalomban, mert egyszerűen illogikus számára, hogy ilyesmik létezzenek. Értelemszerűen templomba sem jár.
Így nem tekinthető a klasszikus értelemben kereszténynek.
Viszont a keresztény értékrend szerint él, mert belátja ésszel, hogy ezek az alapelvek tudják úgy-ahogy a társadalmat a normális mederben tartani.
Ez ugye azt jelenti, hogy értékrendben hasonlóak vagytok, de mégse keresztény az illető.
Utolsó :))
Jó, értem. Nem zárom ki. Meg persze vannak teljesen hitetlen barátaim, akiket nagyon szeretek, tehát nem kizáró ok...
Ugyanakkor ha életre szóló társról van szó, az élet kulcshelyzeteiben meghatározó lehet a világkép... más döntések születhetnek... Jó ugyanazon a plattformon gondolkodni...
www.keresztenyrandi.hu
Ezt nézted már?
Tudom hogy a nőket bántja a az igazság kimondása, de én leírom:
Honnan tudhatod előre, hogy az élet kulcshelyzeteiben ki hogyan fog dönteni?
Mitől vagy úgy meggyőződve hogy a templomba járók a hozzád valók?
A leendő párod meg/kiismerésével járó "munkát" azzal akarod helyettesíteni, hogy sztereotípiákat találsz ki?
Ez azt hiszed olyan dolog, mint hogy ha jó márkát vásárolsz akkor majd kapsz rá 3 év garanciát?
Itt szabad akaratú emberekről van szó.
Ráadásul ha találsz is "30-40-es, igényes, polgári, keresztény értelmiségi"-t meg fogsz neki felelni?
Mert neki is lesznek elvárásai.
És neked is vannak vetélytársaid elég sokan, hacsak nem vagy valami kiemelkedően nagy tünemény.
Én igényes vagyok, 31 éves, biztos anyagi háttérrel, mérnök, és a kulcshelyzetekben a keresztény elvárásoknak megfelelően döntök, de sosem találtam még társat, mert nekem vannak elvárásaim.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!