Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire számít manapság az intelligencia a lányoknak egy fiúban?
Azért én tovább bontanám a dolgot. Nem csak az intelligencia, mint kognitív jelző fontos, hanem szerintem négy különálló, mégis összekapcsolható terület, ami jelzi az egyén intellektusát.
1. Az intelligencia --> Ez szerintem akkor jó, ha átlagos, vagy picivel átlag feletti. De alapvetően ez egy készség, nem nagyon fejleszthető, viszont nem is olyan fontos.
2. A tudás --> A tudás megszerzéséhez nem feltétlenül kell magas intelligencia. Kellő szorgalommal és kitartással mindenki szerezhet tudást. Az egyetem pl. tudást ad egy bizonyos szakterületen belül. Elmélyült ismereteket jelez, ez azért nem árt, ha van.
3. A műveltség --> Ez számít a legtöbb vetélkedőben. Ez általában nem mély, viszont jobb esetben széleskörűbb ismereteket tartalmaz.
4. A tájékozottság --> Ez hasonlít a műveltséghez, de szerintem még inkább felszínes tudás, viszont tükrözi, hogy az ember nyitott a körülötte lévő világra.
83 %, milyen témákról szeretsz beszélgetni?
Ami kérdésem lenne még ehhez, hogy nem szoktad-e teletűzdelni a mondataidat idegen szavakkal, mert sokaknak az is nagyon zavaró lehet. Bár ezt elsősorban újságíróknál figyeltem meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!