Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen virágot vegyek női barátomnak kedvességből?
Virágok és színeik jelentése:
A vörös Rózsa a szerelem virága.
Ha fehér rózsát adunk, sok mindent mondhatunk vele. Jelentheti a nagyrabecsülést, az alázatosságot, az ártatlanságot, a titoktartást és a csendet is.
A rózsaszín rózsa a kecsesség jele.
Bár sokan az irigység színének tartják a sárgát, a sárga rózsa örömöt és vidámságot jelent.
A Szegfű a szeszélyesség és a komoly szerelem virága.
A Tulipán a lángoló érzelmek és a nőiesség jelképének virága. Vörös tulipán: Szerelmi vallomás.
Az Orchidea a műveltség és kifinomultság virága
A Liliom a kacér nő virága.
A Magnólia a természetesség virága.
A Kála a szépség virága.
Az Írisz a remény virága.
Az Ambrózia a viszonzott szerelem jelképe.
A Borostyán a házastársi szerelem, a hűség, a barátság jelképe.
A Gardénia a titkos szerelem jelképe.
A vörös Krizantém jelentése: Szeretlek. /bár sokan még a „temetővirág” jelentéssel azonosítják/
A fehér Liliom: szüzesség, tisztaság, méltóság.
Mirtusz: Szerelem
első vagyok. szerintem ezek nagy hülyeségek:)
akkor olyannak, akibe nem szerelmes az ember, nem is lehet virágot adni mert majdnem mindegyiknek burkolt szerelmi jelentése van?!
hogyne.
Nem a hozzászólót akarom megbántani, kedves tőled h összegyűjtötted a jelentéseket, de sztem az nagy hülyeség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!