Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Volt már valakinek olyan, hogy a szerelme inkább az
alkoholt választotta?
Figyelt kérdés
Elhagyott a pasim, ok nélkül. Rendben működött minden, terveztük a közös jövőt, de egyre többet kezdett inni és végül ilyen szöveggel dobott, hogy jobb szeret inni és meccset nézni és nem akar kapcsolatot. Nem velem, hanem senkivel. Egyedül akar lenni. Egyedül érzi jól magát. Azóta szinte minden nap részeg, ezt hallomásból tudom. Kapcsolatunk kezdetén kb. havi egyszer vagy kétszer rúgott be, de később gyakoribbá váltak. Azt mondta, hogy ő így érzi jól magát és így akar élni, mert úgysem él túl sokáig. Tényleg ennyire függő lehet valaki? Mikor ott van mellette egy nő, aki mindenben segíti és támogatja, ott van, ha szükség van rá, de ha nincs, akkor háttérbe vonul, fiatal, szereti, nem mellesleg nem csúnya (ez mind én lennék) , és jól éreztük magunkat egymással, tudtunk beszélgetni, meg szex is oké volt. Mit tehetnék, hogy észhez térjen? Segítsetek lécci!
Annyira szeretnék segíteni neki, de így, hogy már nem vagyunk együtt, nem rángathatom szakemberhez. Ha még együtt lennénk, lenne is esélyem szerintem. Előbb vissza kéne szereznem, hogy rájöjjön, hogy tud anélkül is boldog lenni, és utána meg tudnám dumálni. De hogyan?
2012. szept. 7. 15:07
12/20 anonim válasza:
Ok, ez esetben én kérek elnézést (8-as)
Bár alkoholista apa gyermekeként biztosíthatlak, hogy nem egy leányálom piás apával felnőni. Ha kívülről nézel, én is olyan vagyok, mint a lány, akit leírtál: bár apukámnak érettségije sincs, én lediplomáztam, jó állásom, egzisztenciám van, soha életemben nem drogoztam, élsportoló voltam, amíg be nem fejeztem az egyetemet, azután a munka lett az első.
Kívülről szép és jó. Csak belül vannak meg a következményei: hogy félek a férfiaktól, hogy nem tudok bízni, hogy görcsbe rándul a gyomrom, ha megpuszilom a párom, mert apám egyszer nagyon csúnyán megvert, mert megpusziltam.
Tartom magam ahhoz, hogy jobb, hogy megszabadultál tőle.
24/N
2012. szept. 7. 15:33
13/20 A kérdező kommentje:
Hát őt nem bántotta soha az apja. És semmi baja lelkileg. Elég sokat beszélgettünk, jó volt vele a kapcsolatom.
2012. szept. 7. 15:42
14/20 A kérdező kommentje:
Még annyit tennék hozzá, hogy nem hat rá negatívan a pia. Jó kedvű lesz, beszélgetős, utána éhes, utána alvás. Soha nem agresszív.
2012. szept. 7. 15:44
15/20 anonim válasza:
Az agressziót nem a pia váltja ki, hanem a harag. Viszont ha részeg, könnyebben fajul tettlegességig bármilyen konfliktusa.
Amíg viszonylag rendben mennek a dolgok, addig jókedvű, ha iszik. De aztán valami elpattan, és onnan lejtő.
De látom, hiába magyarázok neked, nem vagy hajlandó belátni, hogy a pasas alkoholista, és semmi jóra nem vezet ápolgatni a lelkét, amíg iszik. Anyám se látta be. Rá is ment az egészsége meg az idegei.
24/N
2012. szept. 7. 16:01
16/20 A kérdező kommentje:
Természetesen belátom, és ő is belátja. Csak az a baj, hogy nem akar rajta változtatni, mert azt hiszi, hogy csak így lehet boldog. Pont ez a bajom, hogy mintha teljesen kitörlődött volna az emlékezetéből, hogy milyen boldogok voltunk együtt piálás nélkül, és tehetetlen vagyok.
2012. szept. 7. 16:14
17/20 anonim válasza:
Megkérdezhetem, hogy mióta iszik?
2012. szept. 7. 17:37
18/20 A kérdező kommentje:
Amióta az eszét tudja sajnos. Bár van mikor többet, van mikor kevesebbet. Amikor összejöttünk, szinte teljesen leállt. Mert full szerelmes volt belém és én hiányoztam neki, nem a pia. De aztán egyre gyakoribb lett sajna. Viszont én soha nem cseszegettem, mert tudtam, hogy csak jól érzi magát. Ezért nem is értem, hogy miért nem tudott "mindkettőnket megtartani". Hiszen nem állítottam választás elé...
2012. szept. 7. 18:28
19/20 anonim válasza:
De a pia igen...
Ez van, fogadd el.
2012. szept. 7. 18:43
20/20 anonim válasza:
Az alkoholisták sem egyik napról a másikra épülnek le... De előbb utóbb leépülnek, mert az alkohol ilyen... Anyukám is ilyen tökéletes gyerek lett, mint a lány, és a nagyapám is ivott, minden este. Őt sem bántotta fizikailag, de lelkileg sérült tőle... engem nem fogsz megdumálni, hogy egy gyerek számára az tökéletes nevelés, hogy az apám mindig részeg... Lehet, hogy látják, hogy mennyire szánalmas mindaz amit művel, ezért van jó élete, mert próbálja nem így végezni.
Én is egyet értek a másik válaszolóval, jobban jársz nélküle.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!