Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek? (Kérdésed túl...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tegyek? (Kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú. )

Figyelt kérdés
17,5 éves lány vagyok, több, mint 2 éve van barátom, nagyon jól kijövünk egymással. Kb. 1 éve élek szexuális életet, a szüleim is tudnak róla, anyuval járunk nőgyógyászhoz, semmi bajuk nincs ezzel. Belara fogamzásgátlót szedek. Az elmúlt hetekben rosszullétek, hányingerek kerülgettek, kétszer el is ájultam. Nem foglalkoztam vele, immunrendszer-legyengülésnek véltem, esetleg vírusnak. Elmentem a háziorvoshoz, ő ajánlotta a terhességi tesztet. Csináltam hármat, mind pozitív lett. Nem akartam hinni a szememnek, így anyu tudta nélkül meglátogattam a nőgyógyászom, és tényleg: majdnem 5 hetes terhes vagyok ( a menstruációm sosem volt rendszeres, volt, mikor 2x is kimaradt, szóval ez nem adott okot gyanakodásra). Egy világ omlott össze bennem, 4 napja folyamatosan sírok, alig eszem, egyre több a rosszullét is. Nem tudom, mit tehetnék, és hogy mondjam el anyuéknak. Úgy érzem, tönkrement mindkettőnk élete. Abortuszra sosem vállalkoznék, az egyik legszívtelenebb dolognak tartom, iszonyatos traumaként élném meg, utálnám magam, ráadásul tudom, hogy kockázatos is a későbbi teherbeesésre tekintve is. Szeretem a gyerekeket, de egyáltalán nem vágyom 17 évesen babára, tovább akarok tanulni, bulizni, szórakozni a barátaimmal, azaz kiélni magam. Mit tehetnék? Nagyon el vagyok keseredve :( A fogamzásgátlót rendszeresen beszedtem, egy szemet sem hagytam ki sosem, anyu mindig ellenőrizte is, hiszen nagyon aggódós. Meg amúgy is, miért hazudnék ezzel magamnak? Attól nem lesz jobb semmi. Köszönöm előre is a válaszokat, kérlek, normális hangvételben írjatok, így is van elég bajom :(

2012. aug. 24. 18:13
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Sziasztok. Köszönöm a további válaszokat. Beszéltem anyuval. Kiakadt, nem szól semmit. Láttam, hogy éjjel fent van, én sem tudtam aludni, kimentem hozzá beszélgetni. Vagy 3 órán át csak beszélgettünk. Az abortuszt ő is kizárta. Az örökbeadástól is ódzkodott ő is. Nem hibáztat egyikünket sem, nincs miért. Arra jutottunk, hogy megtartjuk. Nehéz feladat lesz, de sok örömet fog adni. Nyilván lesz miről lemondani, de azt mondta, bármiben számíthatok rá, segítenek, és ha a barátaimmal szeretnék elmenni valahová éjszakára, rá bízhatom. Persze nem neki szülök kisbabát, szóval ez nem fog gyakran előfordulni. Főiskolára szerettem volna menni, de olyan szakra, amiből van OKJ-s képzés is, olyat fogok csinálni esti tagozaton. A barátommal délelőtt beszéltünk, beleegyezett. Nem tudjuk, hogy fogjuk még eltartani magunk, ő most kezdte idén a fősulit, 18 éves, szóval passz. Szerintetek mi legyen? Remélem, jól döntöttünk.
2012. aug. 25. 12:10
 12/16 anonim ***** válasza:
Jó döntés.
2012. aug. 25. 18:49
 13/16 anonim ***** válasza:

A döntés ne az itteni válaszadóktól függjön!

Örülök, hogy a szívedre hallgattál! Ugyan fiatalon kezdesz bele a családalapításba, de ha megszületik majd a baba, jobban fogod őt imádni mindenkinél.

Én a legjobbakat kívánom nektek, és nagyon sok örömöt a kisbabával! :-)

2012. aug. 25. 19:47
 14/16 anonim válasza:
Ne aggódj minden rendben lesz!!Rentgeteg örömöt fog ez hozni neked,a barátodnak,nagyszülőknek.Biztos vagyok benne hogy segíteni fognak rajtatok pénzileg és számíthatsz a családodra.Unokanővérem is 17 évesen szült és énis követem a példáját(lehet).Én még csak most fogok tesztet csinálni mert nem telt el a 2 hét..de nekünk annyiból más hogy jegyesek vagyunk és 2-3 hónapon belül saját házunk lesz.Sok sikert kívánok neked a babához,imádni fogod:))
2012. aug. 26. 00:59
 15/16 tkata81 válasza:

Szia!

Tudod, én azt hiszem jól döntöttél. Ha ezt akkor kérdezed meg tőlem, vagy én kerülök ebbe a helyzetbe, amikor annyi idős voltam, mint te most, akkor mást mondok, de azóta sok minden történt velem.

Én is megvártam, hogy elvégezzem az iskolát, munka legyen, lakás. aztán amikor úgy döntöttünk a férjemmel hogy jöhet a baba, akkor nem jött. nagyon sok mindent végig csináltunk, sokáig, mire sikerült, én most vagyok 14. hetes. és nekem szerencsém volt, mert nekem kevesebb mint 2 év alatt sikerült, de sok ismerősöm lett a meddőségiből, kórházból, akik nagyon rég próbálkoznak, és akár 7-8 éve nem sikerül a baba :(

szóval amikor már régóta kínlódtunk, akkor azt mondtam, hogy ha újra kezdeném, és választanom kellene akkor azt választanám, hogy fiatalon szüljek, mint hogy talán soha.

Én azt gondolom te nagyon érett vagy és mivel anyukád segíteni tud, meg tudjátok oldani a dolgot. az iskolát 1-2 év múlva is elvégezheted levelezőn és nem maradsz le semmiről.

nagyon drukkolok neked, remélem sikerül megoldani a felmerülő problémákat és minden rendben lesz!

2012. aug. 28. 21:11
 16/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek, igazán rendesek vagytok! :) Már jobban vagyok.
2012. aug. 28. 23:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!