Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek, hogy "igényesebb"...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tegyek, hogy "igényesebb" legyen a barátom?

Figyelt kérdés

A barátommal már másfél éve vagyunk együtt,és 2 hónapja együtt is élünk.Nagyon szeretjük egymást,de van vele egy elég kínos problémám.

Arról van szó,hogy nagyon hanyag az öltözködése.Minden egyéb területen igényes,minden nap fürdik,borotválkozik,naponta 3-szor fogat mos,tehát a higiénia terén semmi gond nincs vele,az öltözködésre azonban abszolút nem figyel.Nagyon ócska ruhákat hord,ami alatt nem azt értem,hogy nem a legújabb divat szerint öltözködik,hanem gyakran felvesz lyukas (!) holmikat,a pólói össze vannak mosva,egy csomó ruha van,ami nagy rá (kb. 5 éve volt egy időszak,amikor 10 kilóval nehezebb volt ,mint most,és azóta sem vált meg azoktól a ruhadaraboktól,amiket akkor vett),gyakran felvesz egymással nem összeillő darabokat,sok cucca teli van mindenféle foltokkal,amiket nem lehet belőle kimosni és még sorolhatnám.Vannak ruhái,amiket tőlem kapott,ugyanis reménykedtem benne,hogy akkor inkább azokat hordja majd,és megszabadul a régi,már valóban nagyon ócska daraboktól,és tetszenek is neki,amiket vettem,mert sokszor hordja őket,de ugyanúgy felveszi ezeket a borzalmakat is.

Szeretném kihangsúlyozni,hogy nem az zavar,hogy nem a divatot követi és nem márkás holmikat visel,mert nem akarnám pl. ráerőltetni,hogy csőnacit hordjon,mert most az a menő,ha ő nem érzi benne jól magát,és azt sem akarnám,hogy az én ízlésemet kövesse,nyugodtan hordjon olyat,ami neki tetszik,csak legyen kicsit igényesebb,ne vegyen fel lyukas,ócska stb cuccokat.

Már többször próbáltam vele finoman beszélni erről,de semmi hatása.Eleinte azzal próbálkoztam,hogy mikor (sajnos ez a ritkább eset) "normálisan" öltözött fel "bókoltam",hogy milyen jól néz így ki,mennyire tetszik nekem ebben a szerelésben stb.,de nem igazán jött be.Utána próbáltam finoman rávenni,hogy válogassuk át a ruháit,de ez sem vezetett eredményre.

Mit tegyek,hogy ne bántsam meg,de észrevegye végre,hogy nem ártana egy kicsit jobban odafigyelni a külsejére?

Én tudom,hogy nem ezek a dolgok a legfontosabbak,ha jól megvagyunk és szeretjük egymást,de szerintem az emberek többsége nem örülne,ha a párja nem figyelne a megjelenésére.

Előre is köszönöm a normális válaszokat!

2012. júl. 4. 16:43
 1/8 anonim ***** válasza:
41%
ha a barátod jól érzi magát senki kedvéért nem fog átalakulni:)
2012. júl. 4. 16:45
 2/8 anonim ***** válasza:
Mivel együtt éltek, egy lassú folyamat kapcsán ezen lehet javítani. SZerintem a férfiak néha nem is veszik ezeket a dolgokat komolyan. Lassan vegyetek új cuccokat, ha láttok itt-ott és tünedezzenek el az ócskák, fokozatosan.
2012. júl. 4. 16:48
 3/8 anonim válasza:

Ha már eljutottatok addig,hogy együtt is éltek,akkor kellene,hogy legyen annyi őszinteség,hogy normális hangnemben elmondd neki,hogy zavar téged,hogy úgy öltözik ,ahogy és jobban örülnél ha újítana kissé,mert te érzed magad hülyén miatta.Ennyire egyszerűnek kéne,hogy legyen szerintem.Hiszen már nem 2 napja jártok(gondolom).

Mellékesen szólva Őt is meg tudom érteni.Mi férfiak a kedvenc ruháktól sokszor csak akkor válunk meg,ha lerohad rólunk,szinte szó szerint. :) Az én kedvenc ruháim sem az újak,hanem a régebbiek,amik már hasonló kategóriások,mint a barátodéi.Nekem is szokták mondani,hogy mihelyt leveszem,már vágják is szét "egyszer használatos rongynak". :)

2012. júl. 4. 16:50
 4/8 anonim válasza:
De ez fordítva is igaz,mert én is szoktam mondani az asszonynak,ha véletlen úgy öltözik,hogy nem tetszik nekem úgy,akkor szólok neki,hogy inkább a másik ezt-azt vegye fel,mert jobb úgy.És itthonra ő is az ezer éves szakadozott pólót hordja a házimunkához. :)
2012. júl. 4. 16:52
 5/8 anonim ***** válasza:

Hali

Én is férfi vagyok és megmondom őszintén nem értem a célzásokat. Jobban szeretem ,ha a párom megmondja a frankót így nekem nem kell totózzak ,hogy mi a baj ő meg nem töri magát feleslegesen.

Amikor lyukas ruhában van mond meg neki ,hogy "Szivem utálom ,ha lyukas ruhákban vagy! Légyi öltözz rendesen." Ezzel meg nem sérted ,de kerek perec megmondod neki..

2012. júl. 4. 16:54
 6/8 anonim válasza:
Az előttem szólóval egyet értek.Az utalgatás tényleg nem jó.Az egyenes beszéd korrekt és érthető.Az utalgatásokkal csak magadat emészted,ő meg kútfejből nem fogja úgysem kitalálni.Nem azért,mert buta,hanem mert a nők néha elvárják,hogy legyünk gondolatolvasók.De nem vagyunk. :)
2012. júl. 4. 16:58
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat :)

Megpróbálok vele beszélni. :) Egyébként az nem zavar,ha itthonra felvesz ócskább ruhákat,mert én sem Chanel kosztümben sütöm mondjuk a rántottát,de mondjuk moziba ne abban jöjjön már el. Majd megpróbálok vele valami kompromisszum-félét kötni,hogy itthonra felveheti ezeket a cuccokat,ha szeretné,de ha megyünk valahova,akkor öltözzön fel ,,tisztességesen''

2012. júl. 5. 12:17
 8/8 anonim válasza:
Szerintem ez tök jó ötlet. :)
2012. júl. 5. 15:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!