Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem jött meg 1 éve. Baj lehet?
Ne ijesszétek már meg ennyire szegényt! Nem egy olyan nőről van szó, akinek teljesen beállt, és utána maradt ki...
Egy 14 éves kislányt akartok kitenni végbélen keresztüli vizsgálatnak olyan problémák miatt, ami az esetek majdnem 100%-ában a természetes élettani folyamat része. Az első vérzésem anno 13 évesen jött meg, majd még kétszer... utána pedig 15 éves koromig semmi.
Kérdés, mit értesz az alatt, hogy rendszeres volt? Havonta? 2-3 havonta? Lehet, hogy volt 1-2 peteérésed, de igazából én a helyedben 15-16 éves korom előtt nem aggódnék.
Szerintem ebben a korban felesleges vizsgálatoknak ne tedd ki magad. De a gyerekorvoshoz érdemes elmenned, elmondani neki, illetve egy vérkép is jól jön, na meg a mi dokink a lányomat 10 évesen elküldte ultrahangra is, hogy időben lássa, mi van bent.
Ez a két vizsgálat már ad némi támpontot a dokinak ahhoz, hogy lehet-e probléma, vagy pedig természetes folyamatról van-e szó?
11-es vagyok.
Előző: igazad van, ezért is mondtam, hogy vérvétel+UH.
De: a kérdezőnek nem kimaradt, hanem még nem jött meg. Az, hogy volt pár korai peteérése, az nem jelent ezzel egyet.
Kétlem, hogy havonta megjött volna neki az első után, és 5 napig tartott volna.
Igen, de 14 éves!
Tehát 12 évesen megjött neki, utána párszor csak ( a gyakoriságot nem tudjuk, kizártnak tartom, hogy havonta, de ha mégis, az akkor is csak max 6 alkalom, és a rendszeresség 2 év után mondható csak el), és azóta nem...
Nekem ez nem kimaradt menzesznek tűnik, hanem néhány korai peteérésnek.
Nem azt mondtam, hogy ne menjen dokihoz! De talán egy felesleges pánik miatt nem kellene kitenni egy 14 éves kislányt annak, hogy egy nőgyógyász a végbelében matasson...
Házidoki elég, plusz egy labor, és egy ultrahang, és az se a problémája miatt, hanem ebben a korban különben sem árt. Ha meg gond lenne, az eredményekben lesznek ráutaló jelek, és csak akkor tovább...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!