Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fiamnak egy éve nincsen párja, amitől teljesen kifordult önmagából! Mit tehetnék érte?
Üdvözletem mindenkinek!
19 éves fiamnak 1 éve nincsen párja, ami az utóbbi hónapokban kiforgatta a jellemét, lelkét. Sajnos ki kell mondanom, hogy egy egoista, indulatos, érzékeny, sírós, támadó, csapkodó és dühös ember lett belőle, amit mi, a család is megszenvedjük... Amikor volt kapcsolata 10 minden rendben volt, 4-es fölötti tanuló, boldog és kiegyensúlyozott, életvidám ember volt. (Ma ennek tökéletesen ellentéte)
Ocsmányul beszél, tiszteletlen, az iskolában mindössze 2-3 barátja maradt, a többi ember utálja őt, fél most már a nőktől és közelíteni sem közelít, bezárkózott, éjjel pedig gyakran arra ébredek hogy hajnali 3-kor sír vagy sóhajtozik.
Borzalmas és visszataszító látvány lett, pedig jóképűnek tartották a lányok. Sz emberekkel való kommunikációja egy katasztrófa lett.
Most már utálják a nők, nem néznek fel rá, illetve (szavaival élve) '"Nincs meg a hétvégi löket adó!" (Párjával alvás)
Alkalmira nem hajlandó menni, de örlődik mert nem tudja eldönteni hogy menjen-e vagy sem, egyszerűen tragikus látvány nap mint nap...
Volt pszichológusa eddig, 3 is, jelenleg nincs fél éve.
Mit tehetnék érte? Hogyan segíthetek neki?
13:56
"hát ezek szerint nagyon szereti és az fáj h cuccozik.. nem is akar mást,de igy ôt sem, teljesen megértem és szerencses lehet ha betoppan egy jobb aki (ráerôlteti magát) mert ô nem fog kezdeményezni az tuti, elég közel lehet az a pont amikor teljesen bekattan..akkor lesz gond nem most (19/f)"
Pontosan. Nagyon szerette, de nem kellett neki drogosan. Én is attól félek, hogy nem fog kezdeményezni... Viszont ő a fiú és ezt neki KELL meglépnie, álmai nője nem fog előtte toppanni a semmiért... Itt kéne hogy segítsen a 10 hónapos kapcsolat utáni tapasztalata...
szerintem te nem vagy szülő. túl sok mindent tudsz.
Borzalmas és visszataszító látvány lett, pedig jóképűnek tartották a lányok. Sz emberekkel való kommunikációja egy katasztrófa lett. --> mi van? visszataszító látvány? ilyet egy szülő nem mond.
Most már utálják a nők, nem néznek fel rá, illetve (szavaival élve) '"Nincs meg a hétvégi löket adó!" (Párjával alvás) --> honnan tudod mit gondolnak róla a nők?
nem vagy te szülő. amúgy cseles a kiírás, mert egy "aggódom a gyerekemért, szülő vagyok" típusú kérdésre kevesebb troll fog válaszolni. gratula!
nem tudsz szerintem mit tenni. biztos szerette a lányt és ezért nemtudott tullépni rajta. emiatt sem tud uj kapcsolatot kezdeményezni. biztos idegösszeroppaása van. nekem is ez volt én is igy viselkedtem. söt beszélni se akartam nagyon de ugyanilyen dühkirohanásaim voltak. fél év után probáltam ujkapcsolatot kezdeményezni de nem ment. mindig rá gondoltam.nemment nekem ez az egész. amikor eljutottunk hogy csokolozunk nem tudtam.folyamatosan az exemre gondoltam.probáltam huzni a dolgot és végül nem lett semmi belöle.a fiadra visszatérve ez csak rajta mulik és hogy felkészült e a változásra.ha igen akkor ahogy irták probáljon több szabadidös dolgot csinálni.probáljon meg ne otthon ülni. akár menjen el dolgozni az is lefoglalja. vagy sport nem csak kikapcsol hanem agresszioját is levezetheti. probáljon barátaival is lenni. a párkapcsolatot inkább még nem kéne eröltetni.. azért is lenne fontos a több szabadidös program mert lefoglalja magát addig is nem otthon szomorkodik. ha otthon van még jobban elönti a bánat és ebböl lesz az agresszio. tehetetlennek érzi magát és nem látja semmi értelmét. el kell terelni a gondolatait hogy jobban érezze magát ha van hobbija vagy ha nincs válasszon egyet magának. az is jol jön.pld fényképezés , rajzolás vagy egyebek.ezáltal elmehet szakköre vagy tanfolyamra. haverjaival is csinálhatna olyakat hogy elmehetne pld : margitsziget vagy valami füves területre .ott vizipipázhatnak ha szeret , megbeszélhetik a napi dolgokat, sétálhatnak. vagy a barátaival elmehetne biciklizni, görkorizni esetleg uszni. uszásrol jut eszembe lemehetnének néhány napra de a legjobb az lenne akár egy hétre a balatonra ugy biztos kikapcsolodna.vagy fesztiválokra mehetnének. ugyis itt a nyár.
remélem tudtam valamit segiteni
18 l
Amikor elkezdtem olvasni a topikot, a hirtelen hangulatváltozásról, stb, rögtön az jutott eszembe nem-e droggal, szteroiddal valami más szerrel került kapcsolatba? A szülők sokszor naívak ilyen téren, nem biztos hogy megmondja. Amikor továbbolvastam a fórumot , írtad, hoghy a lány drogozott, sajnos arra is lehet gondolni, hogy valamit Ő is kipróbált, de ha szakítottak is emiatt, akkor reméljük nem így van.
A másik dolog , ami eszembe jutott, hogy érdekes ahogy írsz a fiadról. Mármint , hogy egoista, indulatos, ...Nem lehet, hogy túlságoisan téma lett ez a párkeresősdi, azt meg hogyha ilyen így viselkedik stb nem lesz nője, belebeszéled. Nehogy a lelkizések átmenjenek abba, hogy a szülő beszéli bele a gyerekbe hogy alkalmatlan a párkeresésbe, ez csak egy ötlet volt, érdemes átgondolni, nem akarok vele senkit megbántani. :)
"A lány nagyon mély, mély nyomott hagyott benne a mai napig. Ha rá gondol akkor hajlamos sírni. Próbálja elfelejteni."
Ezt a fő kérdésedből kifelejtetted, konkrétan egy szóval sem említetted. Ezt nem igazán tudom mire vélni.
Amúgy ha komoly a kérdés, akkor a fiadnak sürgősen vissza kellene mennie a pszichológushoz, mert itt nem a volt barátnőjéről van szó, csak abban az emlékben él ki valamit, ami depressziót (is?) okoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!