Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A melegek miért nem változnak meg és lesznek heterok?
A homoszexualitás nem csak szexualitás, hanem érzelmi kérdés. Tehát ha valaki csak férfiba lesz szerelmes, akkor mindig is csak férfiba lesz szerelemes, nőbe nem. Onnantól homoszexuális valaki, hogy tudja/érzi a lelki vonzódást a saját nembeli ember(ek) felé.
A homoszexualitás genetika, mert neveltetéstől és hatásoktól független, a Föld minden egyes népénél, népcsoportjában, természeti népeknél, civilizált népeknél előfordul közel azonos arányban.
(Egy kulturális antropológus hallgatót idéztem)
8. voltam, sok buta minek pontoz le, azt se tudják mi az énkép és életükben nem tanultak pszichológiát, csak izélni tud az ágyban 90%-a azoknak aki ide ír.
kulturális antropológiának kevés köze van hozzá, inkább pszichológiai kérdés, mint írtam, mert meg lehet változni, csak a lustaság fél egészség. nem ítélem el őket, de nehezükre esik szembenézni önmagukkal, ez tény. könnyebb a társadalmat hibáztatni, h az változzon az ő elvárásaik szerint.
Most őszintén minek megváltoztatni egy meleget. Mi hazsna lesz belőle az emberiségnek? Pont a pszichológia tudománya mondja azt, hogy nem megváltoztatható, és az emberi szexualitás egy formája. Most komolyan azt hiszed minden meleg rosszul érzi magát az miatt mert meleg???? Nem hiszem, hogy egy meleg rosszul tudja érzeni magát a szerelmével.
Értelmes heteró férfiak elfogadják, hogy vannak melegek és viccesen megjegyzik, ok nem baj ha az vagy legalább több nő jut nekünk.
kedves 13.!
még önmagában nem is lenne baj, csak át akarják formálni a társadalmat és gyerekeket akarnak örökbe fogadni. bocs, de nem tehetik tönkre gyerekek életét, ehhez nincs joguk! a pszichológia tudománya is egyértelműen ki tudja mutatni h a gyereknek anyára és apára van szüksége, akik külön neműek.
egyébként meg pont a pszichológia az, aminek segítségével helyre lehet rakni az énképet. és azért felszabadító önmagunkkal szembe nézni, még ha fájdalmas is és nehezen is megy. a mai társadalomban úgyis az egó táplálása, az nagyon megy.
Ha több kiegyensúlyozott család lenne, nem lenne ennyi meleg. Sok anya egyedül neveli fiát, ráadásul úgy h csak élvezkedni akart (egó!), így született meg, és a gyerekneveléshez meg amúgy kevés lövése van, és nem igazán tud, de talán nem is akar férfit nevelni belőle.
Kedves előző!
Az, hogy a család helyzete instabil a mi társadalmunkban nem éppen a melegek hibája, sőt mint más kérdésnél is kifejtettem, azokban az országokban (Skandinávia), ahol elfogadják a melegeket sokkal kiegyensúlyozottabban élnek a családok, negyed ennyi problémával. A pszichológia és az énkép nem értem, hogy jön ide. A melegeknek ugyan olyan énképük van, mint bárki másnak. Értsd meg, hogy a melegek jó része stabil, kiegyensúlyozott, szerelemmel-szeretettel teljes párkapcsolatban él, ezt tapasztalom a környezetemben élő melegeken. Ezért nem igazán értem, hogy miért kell megváltoztatni őket, amit amúgy sem lehet. Ami meg a kérdést illeti nagyon sok meleg megházasodik úgy, hogy nem szerelmes az asszonyba, nem is kívánja, de a társadalom miatt gyereket vállal, és el lehet hinni nem szokja meg a heteró életet, hanem szenved. Ismerek olyan srácot is, aki csak a társadalom miatt tart barátnőt, és amikor kell mennie hozzá olyan képet vág, hogy rossz ránézni és azért könyörög, hogy a csajnak lehetőleg ne akarodzon szexelni. Tehát ennyit a megszokásról.
Kedves előzőt megelőző! :)
Kérlek, ne haragudj meg, de pont annyi közöd lehet a pszichológiához, mint nekem az agysebészethez! Azt ne mondd nekem, hogy az agymosás, az aktuális társadalmi normákhoz igazított nevelés "kigyógyítja" a melegeket a homoszexualitásukból?! Legfeljebb olyan embereket hoz létre, akik soha nem tudják elfogadni magukat és igazán boldog pillanatokat átélni, helyette a bűntudat jelenik meg bennük. Biztos vagyok benne, hogy az alapvető "zsigeri" működésben nem lesz változás, bár nem vagyok sem orvos, sem pszichológus. Az énkép idekeverését pedig abszolút nem értem. Én sem repesek a gondolattól, hogy egy gyereknek két apja vagy két anyja legyen, de nem azért, mert ez a megszokottól eltérő és a társadalmi normák közé nem illeszkedik, hanem azért, mert szerencsétlen gyereket minden lehetséges módon kicikiznék, és szégyen érzetét próbálnák benne kelteni. Azonos nemű szülőkkel felnőni biztos, hogy jobb, mint egy árvaházban hánykolódni jobbra-balra, ahol a felnőttkor küszöbére érve egy megtört, megalázott ember lép ki a nagyvilágba, aki soha nem kapott szeretetet, sőt!
22/F
14. voltam.
Kedves 15.!
"Az, hogy a család helyzete instabil a mi társadalmunkban nem éppen a melegek hibája"
Nem is mondtam, hogy az!
Nem a melegek elfogadása ellen beszéltem (bár én betegségnek tartom ha valaki meleg, lelke rajta, ha betegen akar élni), hanem az ellen, hogy saját elképzeléseik alapján szeretnék (talán nem az összes meleg) átformálni a társadalmat, és ezzel az én gyerekeimet is olyan társadalomba kényszeríteni, amiben nem szeretném őket felnevelni!!!
Nem tudhatod, kiket lehet vagy nem lehet megváltoztatni. Nem tudhatod, hogy én mivel néztem szembe, és miből változtam meg. Nem tudhatod.
Minek házasodik meg a meleg, ha nem szerelmes az asszonyba??? Minek veszik el normális hetero elől a lányokat? Tudtommal a társadalomban NEM KÖTELEZŐ senkinek megházasodni, rengeteg normális egyedülálló van, akinek nincs párja. Nem arról beszélek, házasodjon meg meleg meleggel, ha azt akarja, de ne fogadjon örökbe gyerekeket, mert nincs joga ártatlan gyerekek életét tönkretenni azzal az agyament ötlettel, hogy egy gyereknek két apára van szüksége, és játékból közülük az egyiket kinevezzük anyának. Oké, mondhatod, ellenkező neműek házassága sem tökéletes sokszor, ez egészen biztos.
Kedves 16.!
"Azt ne mondd nekem, hogy az agymosás, az aktuális társadalmi normákhoz igazított nevelés "kigyógyítja" a melegeket a homoszexualitásukból?! "
Ezt nem is mondtam!!!
Szerintem kicsit félreérthettük egymást. Nem azt akartam mondani, hogy mindenkit meg kell változtatni. De kicsit lehetnének magukkal kritikusabbak az emberek.
A szexuális perverzióknak, pl. mazochizmusnak, szadizmusnak is konkrét visszavezethető pszichológiai okai vannak. Érdemes lenne megvizsgálni (de ezt biztos megtették már), hogy hány meleg nőtt fel apa nélkül, vagy skizofrén anyával, vagy nagyon rendezetlen családi körülmények között. Könnyű lenne belátni, hogy ide vezethető vissza az oka ennek a betegségnek. Csak, tudom, és elfogadom, megértem, hogy nehéz szembenézni sok olyan dologgal egy illetőnek, hogy nem szerette az apja/anyja, vagy nem is akarta, hogy megszülessen, vagy egyéb vad dolgokat csináltak a gyerekkel a szülők, stb., ami így vagy úgy, de kihat az énképére, felnőttkorára.
Még egyszer mondom, nem tehet arról senki, hogy kire/mire indul be, meg arról se, hogy az énkép, önkritika, identitás kérdésében semmilyen felvilágosítást nem kap.
Megoldás pl. az lehetne egyrészt, hogy a sok felelőtlen tizenéveseket lekorlátozni, ne szexeljenek egymással idő előtt, mert ezekből a kapcsolatokból születnek olyan gyerekek (persze véletlenül), akiket nem akarták, hogy megszülessenek, és aztán nem azt kapják a szüleiktől, amire szükségük lenne, már ha egyáltalán kapnak tőlük valamit. Az emberek csak élvezkedni akarnak, de nagy ívben letojják a lehetséges következményeket. Azért oké, hülye, aki nem védekezik, de valljuk be, felelőtlen tizenéveseknek köszönhetően is születnek nemkívánatos gyerekek, szóval egyrészt ezt kéne kiiktatni. De a probléma teljes megoldása nem az én dolgom lenne, most csak egy okot mondtam el a sok közül. De úgyis mindenki azt csinál, amit akar, ami neki jó, és fütyül arra, hogy az másnak nem jó.
Hú, hosszú lett, bocsánat. Minden jót kívánok mindenkinek!
Kedves előző!
De igen tudhatom, hogy egyesek mit meg nem próbálnak, hogy megváltozzanak a vallási módszereken át a világi áltudományos pszichológiai módszerekig. A baj ezzel, az, hogy az esetek többségében a ténylegesen homoszexuális egyéneken nem működik. A bizonytalan, vagy biszexuális egyének elkezdenek heteróként élni és azt mondják ok, tessék én vagyok a példa megváltoztam. De minden ilyen példára 1000 bevallott kudarc, sőt néha öngyilkosság és öngyilkossági kísérlet jut.
Avval egyetértek, hogy nem kötelező mindenkinek megházasodni, gyereket vállalni. De a társadalom nem ezt mondja és a társadalmi nyomás nagyon erős.
Hallottam olyan melegről, aki vallásos és megházasodott és melegségét kísértésnek fogja fel, de nem szerelmes. Ez így szerintem abszurd, de a környezete erőszakolta ki rejtetten, hogy ezt tegye.
A másik szélsőség, hogy egy meleg barátomtól a munkaheélyén KÖVETELTE a főnöke, hogy jöjjön össze egy nővel csináljanak 3 gyereket, mert ha nem teszi a demográfiai válságot csak mélyíti.
Nyíltan soha nem követeli a társadalom, de rejtetten az íratlan törvényeken keresztül igen. Szélsőséges heteronormativitás van, ahol egy férfi még nőiesebb szakmát sem választhat (ismerem a férfi tanítók, óvóbácsik, és védőbácsi kálváriáját) mert nem kap munkát. És a ha meleg mozgalom miatt ez a szélsőséges heteronormativitás eltűnik, akkor szerintem sokat nyer a társadalom.
Kedves 18.!
Ezekkel én sem értek egyet, hogy akár vallási, akár munkahelyi okokból belekényszerítettek valakit házasságba, ezt NEM ÍGY KÉNE! és ez engem is felháborít. Szerintem azt a munkaadót fel is lehetne jelenteni. Legalábbis eléggé meg kéne büntetni. A szabadságát mindig meg kéne hagyni az embernek. Igen, a társadalom nagy nyomást gyakorol igazából mindenkire, rám is.
Én se házasodtam még meg különböző okokból és nagy a nyomás, pedig nem lenne ebben semmi, van, aki később házasodik, van, aki előbb. (Az az igazság, a sok tizenéves is nyomást gyakorol rám is azzal, amit művel, szexuális életet élnek tizenévesen, és ez sok egyedülállóra nyomást gyakorol, mert ettől megházasodni nem fog előbb, csak a nyomás nagy! Aztán írnak ide, hogy 16 éves lány vagyok, lefeküdtem a barátommal, terhes lehetek és hasonló szánalmas kérdésekkel jönnek, ezeket úgy el kéne fenekelni, hogy megsántulnának, de a szüleiket is.)
A meleg-mozgalom szerinted változtatna azon, hogy az általad említett vallási és munkahelyi dolgok ne történhessenek? Mert amikor én a meleg felvonulásról hallok, sosem ezek a valódi igazságtalanságok jutnak eszembe, hanem az, hogy szerencsétlen árva gyerekeket örökbe akarják fogadni és át akarják a társadalmat formálni úgy, ahogy nekik tetszik.
Eleve olyan társadalom kellene, ahol az ember magától felismeri a hibáit, mert nem ölik meg csírájában a lelkiismeretet és magától tesz az ember a hibái ellen.
Én továbbra is az énképben látom a kulcskérdést: az embereknek szembe kellene nézni önmagukkal (mindenkinek,nem csak a melegeknek), akkor is, ha nagyon fájdalmas és nagyon nehéz, ez vezetne a megoldáshoz. Persze ezt is úgy kéne, hogy nem ráerőszakolni az emberekre, hanem mindenki önként a lelkiismerete miatt érezné szükségét annak, hogy jobb ember legyen. Na ez most nagyon magasztosra sikerült biztos írnom.
Egyébként vallási közösségekben is vannak ilyen gyógyulások, de ott sem úgy érik el, hogy ráerőszakolják az illetőre, hanem eleve olyan "légkört" alakítanak ki, hogy az ember tisztán akarjon önként élni és rendezni a dolgait. Ha meg valaki nem akar változtatni, nem erőszakolják rá, hanem meghagyják, hogy szabad akarata szerint tegyen, amit akar, de felkínálják a lehetőséget, mert a szeretet igazából erről szól, nem arról, hogy erőszakkal átformáljuk a másikat.
A 17. voltam egyébként, meg aki előtte irkált.
" A meleg-mozgalom szerinted változtatna azon, hogy az általad említett vallási és munkahelyi dolgok ne történhessenek?"
A meleg mozgalomnak pontosan ez lehetne az egyik pozitív hozadéka, hogy a vallási és munkahelyi esetek ne történhessenek meg. Azokban az országokban, ahol ezt jobban elfogadják (pl.: Skandinávia) sokkal kisebb a szélsőséges heteronormativitás: a nők és férfiak dolgozhatnak egyenlő pozíciókban, sőt a férfiak is megélhetnek nőiesnek tartott szerepeket (pl.: gyes-re mennek a picivel), összességben sokkal kiegyensúlyozottabb módon élnek a családok, kevesebb szociális problémákkal (szoc.ped. tanárom tapasztalata).
"Mert amikor én a meleg felvonulásról hallok, sosem ezek a valódi igazságtalanságok jutnak eszembe, hanem az, hogy szerencsétlen árva gyerekeket örökbe akarják fogadni és át akarják a társadalmat formálni úgy, ahogy nekik tetszik."
Amíg csak konzervatív médiából tájékozódsz, és elhiszel mindenféle összeesküvés-elméletet és az előítéletednek megfelelő szöveget még magadévá is teszed, persze hogy ez jut eszedbe elsőre a melegfelvonulásról.
Nézd, amíg a melegséget a kicsapongással és erkölcstelenséggel azonosítod, nem fogod a dolgok valóságát meglátni. Egy meleg elsősorban attól meleg, hogy szerelmes egy azonos nemű emberbe. Utána saját erkölcsi döntése az, hogy mit kezd vele: egy mindenkivel ágybabújó kicsapongó ember lesz, vagy egy hűséges párkapcsolatban élő pár egyik tagja. Nyilván ez utóbbi esetben senki nem érzi azt, hogy ő most hibás valamiben. Hogyan lehetne ez utóbbi hiba? A melegházasságért is ezért küzdenek, mert a párkapcsolatban élő melegeknek is jár az a jog, ami a párkapcsolatban élő heteróknak is jár.
Ami a vallási gyógyulást illeti ilyen nincs. Ezt számos példa is alátámasztja, amiről fentebb már írtam. Ez a szerelem, szex kategória nem fogok teológiai fejtegetésbe menni. De gondolj vissza rá a szentírás nem ír sehol olyanról, hogy valaki megváltozott, meggyógyult ebből, vagy kiűzték belőle a melegség démonát. Ha valóban bűn is a melegség ( itt a helyes bibliaértelmezésre kéne eljutni), akkor is csak a férfiakkal való szex a bűn, tehát a fizikai kapcsolat, nem az hogy valaki meleg és szerelmes, együtt él, összeházasodott egy azonos neművel.
Egy szó,mint száz nem lehet melegből heteróvá válni és a heteróságot soha nem szokja meg az, aki heteróként próbál élni.
A 18-as voltam!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!