Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért jó nyitott kapcsolatban...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért jó nyitott kapcsolatban élni?

Figyelt kérdés
2009. jún. 7. 08:03
 1/5 anonim ***** válasza:
96%
Lehet, hogy régimódi vagyok, de még csak belegondolni sem tudok, hogy a szerelmem nemhogy megcsókoljon, de megértintsen mást gyengéden. Szerintem a kapcsolat alapja a szerelem, melybe két emberen kívül más nem fér bele.
2009. jún. 7. 08:27
 2/5 anonim ***** válasza:
85%

Mert a világtól elrugaszkodott feltételezés azt hinni, hogy a párod - vagy akár Te is - megtapasztaltátok a másik nemet annyira, hogy ténylegesen kinyiljon a szexualitásotok, és ne legyen több olyan kérdés, hogy: Koslassak-e mások után? Megkapom-e, amire vágyom? Megérné-e megcsalni a másikat? Tényleg ő a párom?

Szerintem ezekre a kérdésekre úgy kapunk választ, ha kétfelől közelítünk: az egyik, hogy kell hozzá, hogy a másikkal legyél, hogy az együtt töltött pillanatok adjanak választ, a másik rész pedig az, hogy a másokkal milyen élményeid vannak, és arra van-e szükséged, vagy amit a párodtól kapsz (és nem csak a lepedőgyűrésről beszélek ;) )

A nyílt kapcsolatban megtapasztalhatod azokat az élményeket, amik nem a párodtól származnak, mégis talán a közös összetartozást erősítik végül. Persze az, hogy végülis miért van nyilt kapcsolat, sok tényezőtől függ. Szerintem leginkább életkortól, nemtől és személyiségtől ;) Ezeknélkül ennél többet írni...

(persze van olyan vélemény, hogy az egyik félnek kényelmesebb így, mert szabadon szexelhet és közben mégis várják otthon...de szerintem az emberben az ösztönökkel EGYÜTT mélyebb motivációk is dolgoznak...)

2009. jún. 7. 08:58
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
hát sok ember nagyon megégeti magát egy ilyen "ideális", szerelmen apaluló kapcsolattal... ezután óvatosabbak... nem akarnak pofáraesni.. de a gyengédségre vágynak... a nyitott kapcsolat lényege hogy nincs mit veszíteni... a felek csak adnak egymásnak, de nem törik (törhetik) össze a másik szívét... nem vagyok a híve, de már nekem is volt....
2009. jún. 7. 09:01
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem azért mert nem akarnak elválni, vagy nem tudnak az anyagiak miatt. Ezért az egyik fél elfogadja, hogy a másik már nem szereti úgy, csak mint barátot, és akkor ő is inkább más partnert keres. De attól még jóban vannak. Szerintem egy idő után ez nem tartható (hacsak nem már elég öregek) mert valamelyik tuti beleszeret valaki másba, akiért aztán kilép ebből a nyitott kapcsolatú barátságból. Még nem voltam ilyenben, mert nem volt ár szükségem. Ha láttam hogy nem megy, leléptem, és inkább kerestem mást. Számomra a barátság az barátság, szexmentes. Mert nincs vonzalom.

De azt biztosra veszem, hogy a nyitott kapcsolatosok nem éreznek igazi felelősséget a másik iránt és azt hogy tartoznak valakihez, valahova. Olyan hontalan érzés lehet. Vagy nem mernek tartozni valakihez, ez is elképzelhető. nagyon nagy erőfeszítés kell bízni valakiben, és kitartani valaki mellett. Ideig-óráig jó ezzel, aztán ott a másik, aztán lehet a harmadik.... Ha egyikkel összevesztem ott a másik. :)

30/N

2009. jún. 7. 09:25
 5/5 anonim ***** válasza:

első: ha van szerelem, akkor miért lenne nyitott egy kapcsolat?

2. nagyon jól megfogalmazta, pont ez, hogy megtapasztalni h milyen vele és milyen nélküle, hogy el tudd dönteni, ha még nem vagy biztos benne, h ő kell neked igazán

2009. jún. 7. 11:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!