Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan beszéljem le őket?
Ezt te hol olvastad, ki mondta?
Csak mert ezt nem csak szűzen lehet beadatni, én beszéltem erről egy főműtősnővel a nőgyógyászatról, és igencsak tudja, hogy párkapcsolatban élek. (kórházban is dolgozok)
Kinek, és milyen korban javasolt a HPV oltás beadása?
A HPV ellenes védőoltásokat általában még a nemi élet megkezdése előtt, vagy ahhoz közeli időpontban érdemes beadatni, 3 részletben - az első oltás után 1-2 hónappal, majd 6 hónap múlva. Amennyiben már nemi életet élő páciens szeretné az immunizáló védőoltást beadatni, úgy egy részletes - a szexualitást érintő - anamnézis felvételt követően, negatív HPV teszt esetén adhatjuk be a védőoltást.
Most találtam meg, szóval később is beadható, csak akkor egy külön teszt kell, hogy még mindig nem fertőzött.
Szerintem hiába vagy ennyi idős nem vagy elég érett a nemi élethez,ha annyi felelősség nincs benned,hogy felfogd a súlyát a dolognak.
Nem tudom hol hallottad azt a hülyeséget,hogy "elkaphatod az oltás ellenére is"...
"...Azonban fontos itt megjegyezni, hogy bár a védőoltás hatékony védelmet nyújt a méhnyakrák kialakulásával szemben, nem véd az összes rákkeltő HPV típus ellen. Ritkán, de előfordul, hogy lányok és asszonyok egy kevésbé gyakori rákot okozó típussal fertőződnek meg, így a szűrővizsgálatok az oltás mellett is szükségesek."
A gyakoriaktól megvéd,tehát NAGY ESÉLLYEL neked nem lesz a HPV vírus miatt problémád.
Örülj neki,hogy a szüleid meg akarnak óvni!!!
19/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!