Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek ebbe a kapcsolatba...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek ebbe a kapcsolatba érdemes belekezdeni? (Szerintem kicsit húzós)

Figyelt kérdés

Szóval van egy srác. Nagyon régóta nem láttam, de most a suliba végre találkoztunk. Apáink miatt ismerjük egymást, nagyon jó barátok szoktunk együtt kirándulni, elmenni valahova több napra.

Szóval most ahogy már idősebb lettem tetszik nekem, és úgy veszem észre hogy én is neki, na de azért elég húzós lenne ha járnánk, mert ha elmennénk valahova és mi már járnánk...nem tudom amúgy se mondnám el a szüleimnek mert állandóan minket figyelnének. De ha meg szakítanánk és úgy mennénk el valahova, akkor az megint feltűnő lenne, hogy nem akarjuk egymást látni se. :/ Szóval szerintetek?

2012. jan. 9. 13:29
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Oké, köszönöm!
2012. jan. 9. 18:22
 12/14 anonim ***** válasza:

Az a lényeg, hogy ne hazugságra, önzésre építsétek kapcsolatotokat. Az ember úgy természete igényli, hogy valakivel intim kapcsolatba kerüljön, megoszthasson mindent, féltve őrzött testi-lelki kincseit. Ezt a teljes önátadást csak az életre szóló elköteleződés biztonsága mellett lehet veszélytelenül megvalósítani.

Ha egymás alaposabb megismerése és a másik melletti teljes elköteleződés nélkül, az érzelmek és testi vágyak hatására elkezdetek "szerelmeskedni", akkor tényleg nagyon valószínű, hogy a boldogságot csalódás követi, ami egy életre megsebzi a lelkedet, női méltóságodat. Érthető, hogy ellenszenves lesz, miután kihasznált, majd újabbra cserélt, mint egy "lyukas cipőt" (ez persze kölcsönös).

Azzal tehát nincs baj, ha "jártok", ismerkedtek. Azzal sincs baj, ha szakítotok, mert beláttátok, hogy nem olyan a kapcsolatotok, amely az örök hűség és a családalapítás alapja lehet. Ilyenkor a szerelemmel, vágyakkal nem kell foglalkozni. Vagy inkább igyekezni kell feldolgozni, leépíteni őket, hogy ne kísértsenek benneteket (kitartó munka ez, de az idő segít). Csak így lehettek igazán szabadok egy "nagy Ő" keresésében... Akármilyen erősek is az érzéki vágyak, józan ésszel, jó szándékkal kontrollálhatók!!!

A benned éledező tűznek tehát égésteret kell készítened. Gondolj egy cserépkályhára. Mi lenne, ha már akkor meggyulladna a tűzifa, amikor még a raktáron van, vagy miközben bepakolod a kályhába...? Még ha eloltod is, utána sem könnyű a dolgod. Ha viszont okosan gyűjtöd és őrzöd a tüzelőt, akkor boldog családi életed melegét készíted elő.

2012. jan. 10. 09:27
 13/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen! Egészen biztosan, 16 évesen nem fogok férjet keresni... xD De amúgy nagyon hasznos volt, bár néhol talán kicsit értelmetlennek találtam! :))

Nagyon köszönöm! :)

2012. jan. 10. 19:37
 14/14 anonim ***** válasza:
A szerelem kifejezésének igazi (végső) célja mindig a házasságkötés és családalapítás kell hogy legyen. Egyébként nincs értelme belemenni, mert a felelőtlen, csak játéknak tekintett párkapcsolat egymás kölcsönös kihasználását jelenti. Ha csak tíz év múlva akarsz majd családot, gyermeket, akkor is olyan kapcsolatokban érdemes csak komolyan venned a szerelmi vonzalmat, amelyeknek komoly esélye van a teljes hűségre. Ha biztosan tudjátok, hogy ez csak egy múló "szerelempróba" lenne, akkor egy igazibb, esélyesebb jelölt megtalálását, megismerését szalaszthatjátok el. A játékból, élvezetből szított szerelem ugyanis egyenes út a megalapozatlan, elköteleződés nélküli testi kapcsolatokhoz. A házasságon kívüli szexuális kapcsolatok pedig rombolják a társadalmat, abortuszhoz és nemi betegségekhez vezetnek (akárhogy is védekeznek az ilyenek). De még ha odáig nem is mentek el (sokan így tervezték, csak nem sikerült...), akkor is jól sejted, hogy célszerű megkímélni magatokat a szerelmi bánattól. A vágy elleni küzdelem az még mindig kisebb fájdalom, sőt megerősíti a helytelen indulatok, káros szenvedélyek leküzdésének a képességét.
2012. jan. 11. 16:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!