Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan lehet megszakítani a terhességet az abortuszon kívül?
Barátommal szeretkeztünk és elszakadt a gumi, sajnos későn vettük észre. Most kéne megjönnie, de csak görcsölök és semmi. Eseményutánit vettem be. Most már csak az abortusz a megoldás hogyha nem szeretnénk megtartani?
Normális válaszokat szeretnék kapni, nem hurrogást. És tudom, hogy ezt sokan nem fogadják el, de ez az én döntésem. Nem szeretném ha ebben a kérdésben vitatnánk meg az abortusz témát.
Mikor megjött, akkor a szokásosnál is jobban fájt. De egyébként az hogy mikor jön meg.. Valaki azt mondja egyből utána kellene megjönnie. Valaki azt, hogy normális időpontban. Az meg hogy késve? Tekintve, hogy felborítja a hormonháztartásodat, így épp ez a reakció is normálisnak mondható. Teljesen egyéntől függ.
Nekem hálisten nem lett tőle komolyabb bajom. Picit jobban fájt mikor megjött. Bár ez lehet alapvetően szerintem a késésnek köszönhető. Olyankor ugyanis jobb fáj, ha késik. Illetve fél évig hol előtte jött meg pár nappal, hol utána. És rendszerint 2 vagy 3 napig tartott. Ennyi volt a mellékhatás.
1. Még az sem biztos, hogy terhes vagy. Sőt, jóval nagyobb az esély arra, hogy nem vagy terhes.
2. Magyarországon csak a kaparásos/vákuumos módszer van. Külföldön néhol van tablettás megoldás, de általában a végén ott is kaparás kell.
De vki mondja már el nekem végre, hogy mégis miért kell másik módszer? Mivel lenne jobb, ha mondjuk tablettával vagy épp egy injekcióval szakítanák meg a terhességet? Így is úgy is ugyanaz történik.
Egy nő aggódva fordul nőgyógyászához:
– Doktor úr, nagy bajban vagyok, és már csak maga tud rajtam segíteni. Itt van velem ez az 1 éves gyerek, és már megint terhes vagyok. Nem számítottam arra, hogy ilyen kicsi lesz majd köztük a korkülönbség. Ezt én így nem tudom vállalni.
– Értem – válaszol a nőgyógyász. – Akkor hát mit tehetek önért?
– Nem akarom kihordani ezt a terhességet, a megszakításhoz kérem a segítségét.
Az orvos kicsit töpreng, majd így szól:
– Azt hiszem, jobb megoldást is tudok a problémájára. Olyant, ami önre nézve kevésbé veszélyes.
A terhes megkönnyebbül, mert azt hiszi, a szülész teljesíti a kérését.
De az orvos így folytatja:
– Ha tehát tényleg azt akarja, hogy ne kelljen egyszerre két gyermekről gondoskodnia, akkor öljük meg ezt itt, amelyiket épp a karjában tartja!
Így aztán kipihenheti magát, mielőtt a magzatgyermek világra jönne. Ha tehát tényleg csak az időzítéssel, meg a gyerekszámmal van baj, akkor nem számít, hogy a kettő közül melyiket öljük meg. Meg aztán az semmiféle veszélyes szövődménnyel nem jár az ön testére nézve, ha inkább ettől a karon ülőtől szabadul meg.
A nő szörnyülködve tiltakozik.
– Nem, nem, doktor úr! Hiszen ez szörnyűség! Égbekiáltó bűn lenne, ha megölnék egy gyereket!
– Egyetértek önnel – válaszolt az orvos. – De először azt hittem, hogy ez magácskának nem jelent gondot… Ezért javasoltam önnek ezt a megoldást.
Az orvos elmosolyodott, mert úgy érezte, sikerült megértetnie a beteggel álláspontját.
Az anya így hamarosan rájött, hogy semmi különbség nincs a már megszületett gyermek és a még magzati életkorát élő gyermek életének kioltása között. Mindkét esetben ugyanarról az élet elleni bűntettről van szó!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!