Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért hiszi a férfiak igencsak túlnyomó része, hogy a nők csakis a pénzre buknak?
Én elhiszem, hogy sok ilyen csajjal volt dolgotok és tök normális dolog az általánosítás, de csak egy bizonyos határig!
Itt, GYK-n meg egyenesen nevetséges párbeszédek zajlanak le. Ha kiírnak egy ezen témát ecsetelgető kérdést és egy nő elmeséli a saját példáját, miszerint két srác közül a szegényebbiket választotta, szinte biztos, hogy azonnal ugrik egy férfi, aki hazugsággal vádolja a nőt ('Nem, nem, én tudom, hogy a fele sem igaz!').
Ennek mi értelme van?
Mondom, nekem nincs bajom az egészséges generalizációval, de azért ez mégis túlzás. Lehet, hogy sokan csesztek ki veled, de az összes nőt úgysem ismered - és nem is fogod -, ergo nincs jogod a beskatulyázásukhoz! Miért nem lehet megérteni, hogy az emberek nem egyformák?
Ez olyan, mintha én váltig állítanám, hogy minden hímneműt csak a kamaty és a külső foglalkoztat és meg sem hallgatnám az ellentábort. Hiába tiltakozna mindenki hevesen, én csak egy szimpla 'Hazudsz!' felkiáltással leinteném őket. Szerintetek így viselkedik egy intelligens ember?
Ha valaki meg tudja ezt magyarázni nekem, tegye már meg, legyen szíves!
(Bocs, ha túl hosszúra sikerült a szöveg, de mindent ki kellett már írnom magamból.)
Kedves Ráffájel, az általánosítás lényege tudtommal az, hogy az egész "csoportot" (jelenesetben az összes férfit) elítélem. Én csak a saját és az ismerőseim észrevételei alapján jelentettem ki, hogy ilyen a többség. De mielőtt azzal jönnél, hogy nem ismerhetem az összes férfit (tehát amivel én is érveltem a kérdésemben), felhívnám a figyelmedet a monológom azon részére, hogy 'nekem nincs bajom az EGÉSZSÉGES generalizációval'.
Jokerstil nem mondott hülyeséget, ebben talán lehet valami.
16:32, ezt az elméletet kismilliószor hallottam, de ilyen alapon a férfiak meg csak a jó alakot (nagy mell, karcsú derék, nagy segg, formás lábak) tartják szem előtt, hiszen az ilyen nők tudják kihordani a gyereket, nem? Egyébként szerintem a mai ember egy pöppet intelligensebb lény egy félig ember-félig majomnál, úgyhogy nem kéne fizikai törvénynek tekinteni az elméletedet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!