Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért keverik össze az egyenjogúságot az egyenrangúsággal?
Csomóan jönnek itt azzal, hogy kezdeményezzenek csak a nők, ha már egyenjogúságot akarnak. De az egyenjogúság nem egyenlő a szerepcserével vagy akár a nemi szerepek egybeolvadásával!
Az egyenjogúság azt jelenti pl., hogy ugyanazon munka elvégzéséért ne kapjanak a nők kevesebb fizetést és egyéb JOGI dolgok, nem mások. Ezért egyenJOGÚság.
Szóval, az alapján, hogy a nők egyenjogúságot szeretnének, miből gondolják egyes férfiak, hogy már nem kell udvariasnak lenni? Hogy például nem kell előreengedni a nőket az ajtónál? Miért hivatkoznak az egyenjogúságra akkor, mikor megpróbálják kimagyarázni, hogy miért nem mernek kezdeményezni, mikor a kettőnek semmi köze sincs egymáshoz?
A nők sosem akartak egyenRANGÚak lenni, mert ez jelentené azt, hogy abszolút nem kell törődni a nemi különbségekkel. Szerintem.
21:50: Itt valóban nem találkoztam olyannal. (Főleg, hogy itt mindenki kedvesnek, udvariasnak vallja magát.)
Egyébként meg itt nézz utána esetleg: http://www.gyakorikerdesek.hu/szerelem-szex__egyeb-kerdesek_..
Van aki előreengedi, de többen csak akkor ha szép és lehet nézni a seggét...
Egyébként meg tudod mikor engednek előre az ajtóban úgy az életben? 100 esetből kb. 2-szer, bár tegyük hozzá, ez az arány leginkább a fiatalabb korosztályra vonatkozik.
21:54: Kifejtenéd, ha szépen megkérlek?
Ez a kérdés azért kulturális különbözőségekből is adódik. A német nők például ma már kikérik maguknak, hogy előreengedjék őket az ajtóban, mivel ők egyenRANGÚak.
Amúgy a nemi szerepek valóban egyre közelebb kerülnek egymáshoz az élet minden terültén. Szerintem ez nem feltétlenül kedvezőtlen folyamat. A múlt század elején a nőknek a legtöbb helyen szavazati joguk sem volt. Napjainkban ilyen téren teljes az egyenJOGÚság. Ezzel párhuzamosan szerintem természetes, hogy kevésbé ügyelünk a kizárolág nőkre irányuló udvariasságra, valamint ma már az is elfogadott, ha ismerkedés terén egy nő kezdeményez.
24/F
22:01 vagyok
Még ezt akartam írni:
A Kérdező amúgy elmagyarázhatná nekem, hogy miért is kellene olyan nagy dolgot tulajdonítani a nemi különbségeknek?
Azért, mert én férfinak születtem, nem érzem magam alsóbbrendűnek, hogy állandóan a nők kényelmét szolgáljam, pláne, hogy a nők többsége semmit sem tesz azért, hogy az udvariasságot kiérdemelje. Ez csak egy többszáz éve a köztudatba épült rossz szokás.
Amúgy megnyugodhatsz kedves Kérdező, kormányunk a kizárólag nőkre vonatkozó 40 év munkaviszony utáni korkedvezményes nyugdíjával csak erősíti a nemi különbségeket, bár ez szerintem diszkrimináció.
Ma már hazánkban a nők az élet minden területén sokkal előnyösebb helyzetben vannak a férfiaknál.
Ellentmondasz magadnak kedves Kérdező! Pontosan a nemi különbségek erősítése révén került az a köztudatba, hogy a főzést, mosást, vasalást, takarítást, gyereknevelést csak nő végezheti. Ha a nemi szerepek közelednének egymáshoz, akkor általánossá válna, hogy ezen feladatok egy részét férfiak is végzik. És akkor már valóban értelmetlen lenne előreengedni a nőket az ajtóban, hiszen teljes lenne az egyenRANGÚság.
Amúgy az a férfi, aki leül sörrel a kezében TV-t nézni, és elvárja, hogy párja kiszolgálja, az egy paraszt. És ez nem nemi szerep kérdése.
most ezen lehetne órákig vitatkozni, szval nem érdemes belekezdeni....
de ha pl. f@sz kell a punádba akk nem szájalsz ilyen hülyeségeket.;)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!