Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Akinek nincs gyereke, annak...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Akinek nincs gyereke, annak milyen hosszútávú életcélja van?

Figyelt kérdés
Arra gondoltam, hogy ha valaki nem szeretne gyereket, akkor ha véletlenül nem valamilyen sok ember életét befolyásoló tudós, politikus vagy valaki aki mondjuk 40-50 éves korára nagy karriert csinált (de még ha így is van akkor is) annak milyen életcélja van?
2011. jún. 19. 15:41
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Bocsesz, nem gondoltam rá hogy meg magyarázzam.

Így értem: Egy utóddal valami maradandót alkot az ember, átad valamit az utókornak lesz ami lesz.

2011. jún. 19. 17:52
 12/15 anonim ***** válasza:

17:52

Az előtted szóló vagyok. Nem érted, amit írtam. Nem baj.

Nem kizárólag egy utóddal tud maradandót alkotni az ember. Valaki ezt máshogy érzi. Ott van pl. Teréz Anya, jó lehet vitatkozni a munkásságán, nem is direkt egy vallási dolgot hoztam ide, csak pont ő jutott eszembe, akinek nem volt gyereke. Pl. a hozzá hasonló emberekre nem lehet azt mondani, hogy egyáltalán nem volt életcéljuk.

De az átlagemberek szintjén is: van, aki a gyerekének él, van, aki a munkájának, van, aki a férjének, stb. Mindenkinek megvannak a saját indokai (ne menjünk bele, hogy ezek az indokok jók, vagy rosszak), megvannak a saját céljaik.

2011. jún. 19. 18:02
 13/15 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom, engem úgy nagyon nem izgat, hogy mi lesz ha én meghalok, csak az ami előtte van...

Meg nem is hinném, hogy mindenkinek az lebeg a szeme előtt amikor gyereket csinál, hogy adjon valamit a világnak. Különben is, igaz hogy minden ember egyedi, de tele van velük a világ. Én pl jobban félek a túlnépesedés következményeitől...

2011. jún. 19. 18:05
 14/15 Tyler913 ***** válasza:

Szerintem elegge mondvacsinalt indok az,hogy a gyerek kepeben "maradandot alkotunk".Tudod,ki volt az ukanyad?Legfeljebb a nevet tudod,talan elo tudsz asni egypar megsargult fotot,de az az igazsag,hogy a csaladi emlekezet nem megy vissza 4 generacional tovabb.Es a mi kis eletunk,sot meg az utodaink elete ezeriziglen is csak egy pillanat az Univerzum vegtelenjeben-ergo minden emberalkotta "maradandosag" csupan illuzio.

Nemreg olvastam par dolgot egy kivalo amerikai teologus,Stanley Hauerwas tollabol.O ir arrol az erdekes jelensegrol,hogy tulajdonkeppen az emberek tobbsege egyszeruen nem tudja,miert is vallal gyereket.O pont amellett ervel,hogy bar a gyerek aldas,de nem kotelezo tartozeka a teljes es boldog eletnek,mint ahogy az emberek tobbsege hiszi.Ugyhogy en inkabb azt a kerdest tennem fel Nektek: mi ertelme a gyerekvallalasnak?

2011. jún. 19. 18:52
 15/15 anonim ***** válasza:

"Egy utóddal valami maradandót alkot az ember, átad valamit az utókornak lesz ami lesz."

Ez így marha hülyén hangzik. Egyrészt, az állatok is ezt csinálják, úgyhogy akkor vagy ők is maradandót alkotnak, vagy az ember is csak szaporodik mint a nyulak. Attól függ, hogy honnan nézzük.

De igazából az utóbbi az igazság, az emberek is pontosan azért szaporodnak, amiért az állatok. Ösztön. Aki nem teszi, abból valamiért hiányzik ez az ösztön. Pl. belőlem is. Ez nem jelent semmi mást, csak hogy az én génjeim velem együtt kihalnak. És akit ez zavar, az szüljön helyettem is, és legyen vele boldog.

2011. jún. 19. 18:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!