Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Érettségi vagy a barátom?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Érettségi vagy a barátom?

Figyelt kérdés

A barátom is és én is 18 évesek vagyunk, most fogunk érettségizni. Én szeretnék továbbtanulni, ezért fontos, hogy jól sikerüljön. Ennek érdekében csak hetente egy alkalommal találkozunk, a hét többi napján tanulok. Ezt én akartam így, de a szüleim sem engednék, hogy többet legyünk együtt, nehogy a tanulás rovására menjen.

A barátom ezt nem érti meg, és az se nagyon tetszik neki, ha elmegyek pl. vásárolni vagy valamilyen családi program van, mert szerinte ilyenkor inkább vele kellene lennem. Sokszor mondja, hogy nem sokáig bírja ezt már így stb... Félek, hogy szakít velem emiatt. Több mint 1,5 éve vagyunk együtt. Nem akarom elveszíteni őt, de a szüleimmel sem akarok szembeszállni, és az érettségit sem szeretném elrontani. Mit csinálhatnék? :S

2011. ápr. 18. 17:54
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Szeretem őt, ezért nem szakítok. :) És hidd el, hogy nem azért járok vele, hogy legyen pasim, ahogy te mondtad.

Én is észnél vagyok, különben nem gondolkodtam volna el az egészen.

A kérdés meg azért ez, mert valamit csak ki kellett írnom, nem? Leírtam bővebben is, vagy Te csak az első sort szoktad elolvasni? :)

2011. ápr. 18. 18:34
 12/19 anonim ***** válasza:

Hmhm. Na hát ő szemszögéből ugye kb. olyan hogy unatkozik veled akarna lenni és te meg családoddal vagy meg tanulsz. Na ez önmagában nem rossz, meg ha te így érzed jól magad az is ok. Ettől függetlenül meg lehet te nem igényled őt most ennyire, mert ez van. Most fordított estben te folyton vele akarnál lenni ő meg családjával lenne meg tanulna lehet neked se esne jól.

Az már más hogy lehetne megértőbb de most értelemszerűen ö saját érdekeit nézi, 18 évesen meg főleg. Hát nem tudom, ahogy jobban érzed magad tanulni bármikor lehet ugye. Meg elég ügyes vagy megtudod oldani.

2011. ápr. 18. 19:19
 13/19 A kérdező kommentje:

Köszi a választ. :)

Én is legszívesebben minden percben vele lennék, ha nem kellene tanulnom..

Igen, tanulni bármikor lehet, de erre azt mondom, hogy a barátommal bármikor lehetek együtt, de érettségi egyszer van az életben, és sajnos sokat számít.

2011. ápr. 18. 19:39
 14/19 anonim ***** válasza:

igazából én máshogy tettem volna fel a kérdést"hogy értessem meg a barátommal hogy az érettségi fontos dolog?"

igazából itt nem is az érettségiről van szó hanem hogy a pasid gyerekes te meg azt sajnálod hogy ezt nem tolerálod úgy ahogy azt ő szeretné

Most épp az érettségi..ha egyetemre mész akkor a vizsgaidőszakok lesznek ehhez hasonlóak.Gondolom majd akkor is bedobja a durcát hogy nem vagy mindig vele hanem az ezeroldalnyi anyagokat tanulod inkább

na meg majd ha dolgozol,akkor majd az lesz a baja hogy későn érsz haza a munkából....most az hogy elfogult vagy vele az valamelyest érthető de ha ez az ésszerűség határait feszegeti akkor már gondok vannak

2011. ápr. 18. 20:38
 15/19 Darcy01 ***** válasza:

Úgy látom, hogy te egy normális, rendes lány lehetsz, és a szüleid is azok.

Ő nem akar továbbtanulni? Neki ez nem fontos? Ha nem érti meg, hogy ez miért fontos neked, akkor vele van a baj.

És én önzőnek is látom...mi az hogy inkább vele "kéne" lenned?

2011. ápr. 18. 20:56
 16/19 anonim ***** válasza:
Inkább válassz engem:D
2011. ápr. 18. 21:02
 17/19 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Igen, lehet, hogy rosszul tettem fel a kérdést, de már mindegy. :)

Sajnos a barátomnak nincsenek (még) konkrét céljai. De bízom benne, hogy ez változni fog.

utolsó jó fej vagy:D

2011. ápr. 18. 22:40
 18/19 anonim válasza:
Az ember folyamatában csak 45 percig képes figyelni. Egész nap úgyse tudsz folyamatosan tanulni, vagy ha igen , akkor is felesleges, hiszen a végén már úgyse marad meg semmi. Céljai meg biztos vannak neki is, csak manapság nincs értelme ennyire előre tervezni....évente változnak a dolgok manapság sajnos.
2011. máj. 1. 10:54
 19/19 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, de már nem aktuális, mert szakítottunk.
2011. máj. 9. 15:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!