Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Érettségi vagy a barátom?
A barátom is és én is 18 évesek vagyunk, most fogunk érettségizni. Én szeretnék továbbtanulni, ezért fontos, hogy jól sikerüljön. Ennek érdekében csak hetente egy alkalommal találkozunk, a hét többi napján tanulok. Ezt én akartam így, de a szüleim sem engednék, hogy többet legyünk együtt, nehogy a tanulás rovására menjen.
A barátom ezt nem érti meg, és az se nagyon tetszik neki, ha elmegyek pl. vásárolni vagy valamilyen családi program van, mert szerinte ilyenkor inkább vele kellene lennem. Sokszor mondja, hogy nem sokáig bírja ezt már így stb... Félek, hogy szakít velem emiatt. Több mint 1,5 éve vagyunk együtt. Nem akarom elveszíteni őt, de a szüleimmel sem akarok szembeszállni, és az érettségit sem szeretném elrontani. Mit csinálhatnék? :S
Mindenképpen meg kellene ezt vele beszélni és szerintem egy 18 éves meg is érti:D vagyis meg kellene,hogy értse.
Ennyit igazán megtehetne érted és megérthetné a helyzetet.Próbáld neki ezt elmagyarázni,hogy ez csak ideiglenes dolog,majd ha vége lesz ennek a "felhajtásnak" akkor majd tudtok többször is találkozni és együtt lenni.Ha szeret akkor megérti:) És szerintem a tanulás sokkal fontosabb most a számodra,ha még tovább szeretnél tanulni főleg:)
Ha emiatt elhagyna, akkor inkább menjen is. Szerintem.
Azért a továbbtanulásod mégiscsak fontosabb, bár esetleg meg lehetne úgy is oldalni, hogy mondjuk két rövidebb tali egy héten, vagy suli után fél órát együtt vagytok (pl. együtt mentek haza). Mondd neki, hogy csak érettségiig kell kibírnia. Ennyit megtehet.
Ha türelmesebb, akár már nyáron is sűrűbben találkozgathattok.És ha mellette még őszinte és hűséges is akkor ezen a 1,5éven túl is sokat lehettek együtt.
Mondjuk nekem tetszik az hogy végre egy értelmes fiatal, aki a tanulással szeretné megalapozni a jövőjét.A párodnak meg kell értenie hogy mit szeretnél az élettől.Ha ő nem így szeretné attól még támogathatna és mivel már elég régóta együtt vagytok, igazán részvehetne akár a családi programokban is, és így szemelőtt lehettek.. nem kell a szüleiteknek attól rettegnie hogy "vajon mit csinálhattok kettesben".. biztos megszeretnék ismerni a választottad is.
és igazán igy sokkal jobb ha valamiben anyukád segítségét kérnéd, hiszen egy kívülálló sokkal könnyebben látja át a kettőtök helyzetét mint aki benne van: ti/te! és könnyebben tud tanácsot adni.
Szerintem beszéld meg vele hogy neked milyen elképzelése van a továbbiakban!
sok sikert az érettségihez! :)
Ha együtt maradtok, netán össze is költöztök, abból nehezen fogtok megélni, hogy "együtt vagytok"!
Márpedig ahhoz hogy legyen munkátok és pénzetek, ahhoz dolgozni kell, előtte pedig tanulni! És e tekintetben teljesen mindegy, hogy érettségire, diplomára vagy "csak" szakmára tanul valaki, valamit "tudni kell" ahhoz, hogy munkát kapjon!
Ha ő ezt nem így gondolja, akkor nem biztos, hogy tartóztatni kell. Mert szerintem te jól gondolod, és az is természetes, hogy a tanulás mellett vannak még olyan kötelezettségek (bevásárlás, egyéb ügyek), amelyeket el kell intézni.
Ő nem készül a vizsgákra? Őneki nincs a tanulás mellett egyéb kötelezettsége?
Érzésem szerint ez részéről ürügy arra, hogy véget vessen a kapcsolatnak. Csak ezt nincs képe bevallani és téged akar érte felelőssé tenni.
Köszi a válaszokat:)
Próbáltam már beszélni vele, de utána is mindig felhozza..
Aki kérdezte, hogy mit kell tanulni írásbelire, hát pl. töriből szerintem kell valamennyit. De amúgy sem csak az írásbeliről van szó.
a barátod hát elég együgyű voltaképpen hülye.te nem vagy nagyon hülye csak kicsit.valamire való lány már lapátra tette volna ezt az agyatlant.
tipikus tizenévesek vagytok:csakmert
"van csajunk meg pasink" már azt hiszitek mindent tudtok az életről,pedig az ott bánik el veletek ahol csak lankad a figyelem.Még szerencse hogy a szüleid észnél vannak
"Érettségi vagy a barátom" ez a kérdés elég sikítófrász-kategória
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!