Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért mondják sokan, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért mondják sokan, hogy szedj gyógyszert, vagy hogy miért nem szedsz gyógyszert? Nem tudják, hogy milyen mellékhatásai lehetnek? Néha jobb az óvszer, mint a fogamzásgátló. Főleg ha gyereket akar az illető.

Figyelt kérdés
2011. márc. 21. 13:57
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
14:39-nek ment
2011. márc. 21. 14:56
 12/32 anonim ***** válasza:
45%
Nálam annyi mellékhatása volt, hogy mióta szedem nem fáj a hasam, mikor megvan, és csak 3 napig tart. Nekem ez nem tűnik túl borzalmasnak. :)
2011. márc. 21. 14:58
 13/32 anonim ***** válasza:
73%
Komolyan nem értem azokat, akik idejönnek prédikálni arról, hogy a fogamzásgátló az ördögtől való. Tegyük fel, hogy ez igaz- akkor is, mi közötök van hozzá, hogy MÁS mit kockáztat a szedésével? Én meg a többi gyógyszerszedő viseljük/vállaljuk a felelősséget és a következményeket. Úgy vergődtök itt, mintha mindenkinek kötelező lenne szedni. Osztjátok nekünk az észt, hogy miért nem alkalmazunk "természetes" módszereket mi gyarló eretnekek, mert az úgy "jó". Legyen már tökmindegy nektek, más milyen módszerrel védekezik a nem kívánt terhesség ellen, jó? Még egyszer hangsúlyozom: szerencsére nem kötelező szedni, úgyhogy le lehet most már nyugodni.
2011. márc. 21. 15:03
 14/32 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a kérdező nem feltétlen ara gondolt, hogy senkinek nem kellene tablettát szednie.

Én pl. egyetértek azzal, hogy egy megbízható és kényelmes védekezési mód, DE:

Az azért elég durva, hogy ezen az oldalon MINDENKINEK azt mondják, hogy "szedjél tabit, mert az jó".

Pl. 14-16 éves gyerekeknek....

Hiába mondják, hogy nem ártalmas, azért ez közel sem így vam. Nyilván nem mindenki tapasztal mellékhatásokat, de nagyon sokan igen.

Egyszer csináltam egy kérdőívet erről...50 nőből 10 olyan volt, aki semmilyen negatív mellékhatást nem tapasztalt.

Arról nem is beszélve, hogy nagyon alapos kivizsgálás lenne szükséges a tablettaszedéshez. Pl. meg kellene nézni, hogy van-e rendszeres peteérés.

Ilyen vizsgálatot pl csináltak vkinek is?

Vagy tudtátok, hogy migrénes nőnek nem szabadna szednie?

Megkérdezte vkitől is az orvosa, hogy szokott-e migrénes lenni?

Az orvosok nagyon kis része vizsgálja ki felelősségteljesen a páciens. A legtöbb csak megkapja a tablettát, azt mehet isten hírével...

Meg amúgy azt vettem észre, hogy általában azok dicsérik nagyon a tablettát, akik szedik, de még sosem hagyták abba.

Aztán mikor gyermeket szeretnének, és abbahagyják a szedést, de még fél év múlva sem menstruálnak normálisan (csak mondjuk a fél év alatt egyszer kétszer), akkor megbánják.

Senki nem tudhatja előre, hogy normálisan helyreáll-e a peteérése a tabletta után, vagy sem.

Ugyanis akármennyire hihetetlen, de elég gyakori, hogy tabi szedés után orvoshoz kell rohangálni, mert annyira jó sikerül leállítani a peteérést, hogy újra sem akar indulni.

Felőlem szedje aki akarja, egem csak az zavar, hogy mindenkire rá akarják beszélni.

Egy 14-16 éves gyereknek marhára nem való tabletta!

2011. márc. 21. 15:05
 15/32 anonim ***** válasza:
100%
Én az óvszert pártolom és csak az emberi ostobaság ellen emeltem fel a szavam :(
2011. márc. 21. 15:06
 16/32 anonim ***** válasza:
100%

Én sajnos pár kilót felszedtem miatta (amit tornázással azóta szépen adok is lefele), viszont majdhogynem létszükség volt elkezdenem, mert olyan erős görcseim voltak havikor h többször majdnem elájultam és napi 3 cataflammal tudtam csak úgy-ahogy megmaradni.

2 ismerősöm viszont rosszabbul járt, igaz ők nem híztak, de helyette csomók jelentek meg a melleikben. Akkor már inkább a hízás, azon edzéssel lehet segíteni...

Igen, sok mellékhatása van, de aki szedi nyilván tisztában van ezekkel és figyeli magát. Az pedig h szedi-e vki v nem egyéni szocprobléma, mindenki el tudja dönteni h melyik a számára legjobb védekezési módszer.

2011. márc. 21. 15:07
 17/32 anonim ***** válasza:
100%

Bírom ezeket a "nekem nem volt mellékhatása" hozzászólásokat, de ez miben zárja ki azt, hogy nem káros? Gondolj bele, a hamburgertől sincs semmi mellékhatásod MÉG, 40 éves korodra meg majd orvostól orvoshoz fogsz jársz.

Ja és még ezeket az "én ismerősöm ismerőse menstruáció alatt lett terhes" meg "az mondta az egyik barátnőm, hogy ő tuti biztosra nem volt termékeny akkor, mégis...", "a nőgyógyász meg azt mondta, hogy xy akkor lett terhes" (könyörgöm, egy nőgyógyász abból él meg, hogy gyógyszereket ad el, persze, hogy rémhíreket terjeszt) hozzászólásokat hanyagoljátok, mert semmi valóságalapja SINCS!

2011. márc. 21. 15:07
 18/32 anonim ***** válasza:
100%

"Tegyük fel, hogy ez igaz- akkor is, mi közötök van hozzá, hogy MÁS mit kockáztat a szedésével?"

Igenis van hozzá köze mindenkinek, mert TE is részese vagy a társadalomnak. Akkor szerinted a drogosokat is hagyjuk, hadd tegyék tönkre magukat, mert senkinek sincs hozzá semmi köze, hogy meg-e döglik vagy sem?

Előttem az egyik hozzászóló említette, hogy csomókat találtak a barátnői mellében. Igen, azt tényleg elfelejtik ráírni a dobozra, hogy a fogamzásgátlót szedő nők körében sokkal valószínűbb a mellrák kialakulása, sőt azt is rendszeresen elfelejtik megemlíteni, hogy a fogamzásgátlók miatt van manapság annyi mellrákos nő. Régen, mikor nem volt fogamzsgátló, alig volt mellrákos nő.

2011. márc. 21. 15:15
 19/32 anonim ***** válasza:
45%

A szabályaidról:

0. Nem futószalag: erre írtam, hogy 100 féle gyógyszerből tudsz választani, és mindenkinek a megfelelőt írja fel a doki

1. Csak mert nekünk nincs bajunk, attól másnak lehet: valóban, de mivel ilyenről én még nem hallottam ismerősi körömből, ezért nem gondolom, hogy nagy százalék lenne, akinél komolyabb mellékhatás lép fel

2. 21 éves vagyok, 5 éve szedem a gyógyszert 3 éve nem voltam beteg, még csak megfázás sem, felnőtt háziorvoshoz még be sem kellett jelentkeznem, szóval nincs is mit "ráfogni" a gyógyszerre

3. Ki mondta, hogy orvosi felügyelet nélkül szedi bárki is a fogamzásgátlót? Már ha csak felíratni akarod, akkor is el kell menni dokihoz...

De már mondtam, aki nem akar szedni, az ne szedje, ha ellene vagy, akkor védekezz máshogy, nem akarok senkit sem rábeszélni, csak nem értem mi ez a nagy felháborodás a szedése miatt.

2011. márc. 21. 15:16
 20/32 anonim ***** válasza:
100%
És milyen vizsgálatot végzett az orvosod, mielőtt felírta?
2011. márc. 21. 15:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!