Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a bajok mostanában az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi a bajok mostanában az embereknek a "párom" kifejezéssel?

Figyelt kérdés

Egyre többször hallom innen-onnan, h miért kell az embernek úgy hívni a barátját/barátnőjét, hogy a párom. És nem értem, hol ezzel a probléma?

És ha ez nem a helyes kifejezés egyesek szerint, akkor melyik lenne az? a barátom/pasim, barátnőm/csajom elég komolytalan, viszont még nem élettárs se férj/feleség. Akkor??

2011. márc. 18. 07:27
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Valaki elkezdte ezt a hülyeséget hogy a párom az nem jó kifejezés és a többi meg folytatta. Én így vettem észre. Amúgy semmi baj vele. Mindenki maga dönti el hogy nevezi. Én nem használom a párom kifejezést mert tőlem olyan furán hangzik, jobban tetszik a barátom/barátnőm kifejezés. Semmi mást nem használok. De másoktól tetszik mikor azt hallom hogy "párom". Semmi gond vele.
2011. márc. 18. 11:35
 12/22 anonim ***** válasza:
Én inkább azt mondom,hogy "az egyetlenem".:) De előfordul az is,hogy egyszerűen csak azt mondom,hogy a párom.Semmi baj ezzel a kifejezéssel szerintem.
2011. márc. 18. 12:24
 13/22 A kérdező kommentje:
olyat hallottam vagy olvastam már nem emlékszem hol, hogy azzal a kifogással jöttek, hogy párjuk az állatoknak van, nem az embereknek....
2011. márc. 18. 12:46
 14/22 anonim ***** válasza:
Talán néhányan anakronisztikusnak tartják.
2011. márc. 18. 14:58
 15/22 anonim ***** válasza:
Még mindig ez a legjobb szerintem. Főleg ha valaki már házas. Akkor végképp nem mondhatja, hogy a barátom/barátnőm. A férjem meg valahogy olyan túl komoly. Végül is semmi bajom vele, csak szokatlan. A kedvesem meg irtó nyáááááál szerintem. Mintha valami múlt századi filmből lépett volna elő az illető. :D A párom még valamennyire megteszi. Amíg jobb nem lesz és amíg meg nem szokom a "férjem" megszólítást, maradok ennél.
2011. márc. 18. 17:15
 16/22 anonim ***** válasza:
Azt nem értem, hogy a "kedvesem" miért elfogadott? Így csak a régi parasztlegínyek beszéltek "kedvesem, tubicám, galambocskám". :D
2011. márc. 18. 17:19
 17/22 anonim ***** válasza:
A kedvesem abszolút nem parasztlegényes..:D
2011. márc. 18. 17:21
 18/22 anonim ***** válasza:
Nem tehetek róla, nekem mindig a dédmamám régi történetei jutnak eszembe róla, amiket mesélt. Azokban szólították mindig a legények a lányt kedvesemnek, meg galambomnak. Talán ezért érzem így. :) Szóval régies az biztos. Azokba a történetekbe még illett. De mostanság mondva már kicsit tényleg nyálasnak érzem. Talán mert nem nagyon ismerek olyat, aki így szólítja a férjét/feleségét, ezért szokatlan.
2011. márc. 18. 17:37
 19/22 Ixdecske ***** válasza:
Én nem használom a párom kifejezést de elmondom h sztem a csajom kifejezénél is lenézőbb a nőm kifejezés
2011. márc. 20. 10:52
 20/22 anonim ***** válasza:
anyuék a "kedvesem"-et használják:)
2011. márc. 20. 11:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!