Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az miért "gázabb" egyesek szerint, ha egy 19 éves lánynak van egy 15 éves barátja, mint ha egy 19 éves fiúnak van egy 15 éves barátnője?
Könnyű azt mondani, hogy az ember sz@rja le a környezete véleményét, de higgyétek el, hogy nem olyan könnyű. Például egyszer összevesztem az akkori barátnőmmel és emiatt rossz kedvem volt és a tesóm (lehet, hogy csak vigasztalásként) odajött és azt az egyszerű és elsőre nem is túl mélynek tűnő mondatot mondta, hogy "nyugi, nem is volt olyan szép". Ettől függetlenül később kibékültünk, de ez a mondat már a kapcsolatunk végéig ott motoszkált a fejemben. Hiába próbáltam magamnak bemesélni, hogy a tesóm csak vigasztalásból mondta, ha pedig nem, akkor amúgy is mit érdekel engem más véleménye, az a fő, hogy nekem szép stb stb... De ha már egyszer egy gondolat megtelepedik az ember fejében, akkor az már ott fog motoszkálni. Én is (főleg tudat alatt) egyre kritikusabb szemmel kezdtem el nézni a barátnőmet és hiába nem akartam, de végül "felszállt a köd".
És ez csak egy félig-meddig véletlenül elejtett butácska mondat volt, de hiába telt azóta egy év (azóta a lánnyal is szakítottunk, de nem emiatt), még mindig tisztán emlékszem rá, mert akkor nagyot ütött.
Képzeld el, hogy mi történik akkor, hogyha több embertől is hall az ember kritikát a párjára, melyek ráadásul jóval keményebbek és egybecsengenek. Meg lehet próbálni úgy tenni, mintha lesz@rnád őket, de hidd el, hogy ez csak a felszín és az első párkapcsolati problémátoknál egyszerre fog a mélyből feltörni ez a sok elfojtott gondolat, és akkor komolyan el fogsz gondolkodni rajtuk. És onnantól már valahogy "más" lesz minden...
"Annyira nem érdekel más véleménye, rájöttem, ha én vele vagyok, lennék, leszek boldog, kit érdekel az a pár év"
Meg is válaszoltad a kérdést. Ne érdekeljen más véleménye. A srác, aki meg a korkülönbség miatt b*sztatott és összejött egy 13 évessel egy szánalmas idióta, aki a saját korosztályában nem talál magának senkit. Az meg nem érv, hogy a lánynak kell fiatalnak lennie. Miért kéne? Amúgy a kérdés teljesen jogos. Az miért van rendben, hogy 15 éves, vagy még fiatalabb csajok 20-on felüli fiúkra másznak rá, de fordítva már égő, meg mindenki húzza a száját. A lányok korábban érnek? Testileg talán, de agyilag nem. Akárki akármit mond egy 10-en éves még nem érett, hiába hiszi magát annak. Majd 20 felett, de még akkor se mindenki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!