Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A házasságon belüli óvszerhasználat is elítélendő az Egyház által?
"A papon nem élnek szexuális életet..."
Bocs, de ezen röhögnöm kell. :) Élnek azok, csak sunyiban. Tipikus eset: vizet prédikál, bort iszik...
Ki nem fossa le, hogy az egyház mit gondol? K*rvára semmi köze sincs semmihez, ahhoz meg főleg nem, hogy az ágyban mit csinálok.
Amit tanítanak, az káros testileg-lelkileg. A szex az egészséges élet szerves része.
Tudod, mi az, amit a Biblia ír? Nem, nem Isten tanítása. Régesrég pár bolond összeírta benne a sok maszlagot, hogy azzal bírják hallgatásra az egyszeri embert, hogy az csak dolgozzon reggeltől estig, és fizessen az egyháznak, hogy a sok pap boldogan, gazdagon éljen. Az egyszeri embert meg lehetett vele félemlíteni, hogy a Pokolra jut, stb, és tette, amit mondtak neki.
Tele van sötét dolgokkal az a könyv, ezért én úgy szoktam hívni, hogy Nagy Fekete Mesekönyv. Gyűlölködő, kirekesztő...
Az egyháznak nem erről kéne szólni. Én hiszek Istenben, de Isten nem veti meg a szexet, sem a melegeket, sem semmit, ami létezik a Földön, de ártani nem árt.
Aki hithű katolikus: olvasta a terhességre és szülésre vonatkozó részt? Embertelen és beteges nézetek... A nő a szülés után nem mozdulhat ki 3 hétig a házból, ha lányt mert szülni, akkor még tovább sem, sőt, tisztátlanul kell lennie, hogy vezekeljen. És mikor végre elhagyhatja a házat, egyenes út vezessen a paphoz, akinek birkát vagy mit kell vinni engesztelésül. A számadatokban most fejből nem vagyok biztos, tessék utána nézni! A pofám leszakad! Maga a gyereknemzés is egy szükséges rossznak van beállítva és ha gyereket mer szülni a szerencsétlen nő, még könyörögjön bűnbocsánatért!
Megnézem azt a keresztény nőt/férfit, aki 2010ben meg akar felelni a Bibliának...
Két jelszó van: Mindenért bűnös vagy és mindenki pusztuljon!
21L
Igen, ezt tanítja az Ószöetség, ami a zsidóknak írt elő törvényeket. Hogy miért ilyen szigorúakat? Fogalmam nincs. Talán a ,,törvénymániájuk" miatt. A mai embereknek viszont az Újszövetségre kéne fókuszálni, ami azért keletkezett, hogy felváltsa a régit. Itt eztmaga Jézus is kifejezésre juttatja.
És hogy valaki elfogadja-e a Bibliát Istentől ihletettnek, az ismét csak egyéni hit kérdése, észérvekkel nehéz valakit meggyőzni erről, vagy az ellenkezőjéről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!