Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » A házasságon belüli óvszerhasz...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A házasságon belüli óvszerhasználat is elítélendő az Egyház által?

Figyelt kérdés
Egy hithű katolikus esetleg egy pap véleménye érdekelne. Szerintük igaz lenne, hogy a szexuális kapcsolat egyetlen funkciója egy új élet létrehozása?
2010. dec. 18. 00:30
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:

Én most lefexek.

Szio.

2010. dec. 18. 01:16
 12/31 sasna ***** válasza:
igen, jó a filozófiája :) de Buddha is azt mondta, h meg kell szabadulni a vágyainktól, h megszabaduljunk a szenvedéseinktől.. én nem tudok megszabadulni a vágyaimtol :S
2010. dec. 18. 01:17
 13/31 anonim ***** válasza:
(Elnézést az OFFért, csak szeretném megköszönni a két kedves válaszolónak ezt a kulturált, nyitott, intelligens párbeszédet. Jólesett olvasni így éjnek idején :))
2010. dec. 18. 02:01
 14/31 anonim ***** válasza:
mit számít, akkor nem használjátok, vagy mi? :)))
2010. dec. 18. 02:14
 15/31 anonim ***** válasza:

Az, hogy az egyház mit tanít, meg hogy te mit vagy képes kibírni, két különböző dolog.

"A virágnak megtiltani nem lehet, hogy ne nyíljék, ha jön szép kikelet"

Én vallásos vagyok, gyakorlom is a hitemet, de nem bírnám ki, hogy ne szeretkezzek azzal akit szeretek, pedig sokáig tűrtőztettem magam, mert azt hittem úgy jobb.

Ha nem csinálhatom, pedig lehetőségem van rá, megbetegszem, azt meg igazán nem akarhatja az egyház. :)

Éppen ezért bűnnek sem tartom ezt a dolgot. Persze nem fűvel-fával.

2010. dec. 18. 09:36
 16/31 A kérdező kommentje:
Köszönöm minden kedves válaszolónak, hogy hozzájárultak ez elmés értekezés színesítéséhez :) Az igazság az, hogy ez nekem nem élet-halál kérdése, én csupán még egy diák vagyok, a házasság gondolata is távol áll tőlem és rég megvolt a saját álláspontom erről a dologról, pusztán csak érdekelt a többiek véleménye, melyeket ezúton is köszönök. :)
2010. dec. 18. 11:35
 17/31 sasna ***** válasza:
azért.. ugye védekezel?
2010. dec. 18. 15:52
 18/31 anonim ***** válasza:
AZ egyház ne szóljon bele az emberek életébe. A papon nem élnek szexuális életet, mégis osztják az észt. Ez olyan mintha egy férfi akarna egy nőt kioktatni a szülésről. Vagy szerintük terjedjen csak nyugodtan tovább az AIDS meg a többi nemi betegség? Ha valaki óvszert használ, akkor már nem is jó keresztény? A pokolra jut? De ha holnap kitörne egy újabb keresztesháború és menni hitetleneket ölni, akkor hős lenne. Nem beszélve, hogy az egyházi személyek sem vették komolyan a cölibátust. A történelem során rengeteg pápának született gyereke, már a hivatalba lépése után persze.
2010. dec. 18. 16:19
 19/31 sasna ***** válasza:
igen, valóban voltak szörnyűségek az Egyházban.. de emberek vezetik, tehát senki sem lehet tévedhetetlen.. :S
2010. dec. 18. 16:20
 20/31 A kérdező kommentje:

Teljesen egyetértek, egyébként is a problémákat mindig több oldalról kell vizsgálni. Igen, a középkor az erotikát túlságosan elítélte, és az Egyház szolgálatának zászlaja alatt minden eszközt, kegyetlenséget szenesített a bűn eltörlésére, mert szinte az egyedüli érték Isten volt. A halál pedig nem jelentett mást, mint örök pihenést a nyomorúságos élet után. ...az egyszerű embereknek.

Ezért mindent elfogadtak, mit az Eh. előírt.

De a ma egyszerű embere nagyon is összetett és minden ami jó, a magáénak akarja tudni, így van ez a szex-szel is. És kérdem én, miért ne, ha egyszer lehet? Ha egyedül a gyermeknemzés lett volna a cél, miért ne teremtette volna az Úr fájdalmasnak, mint a szülést, melynek valóban csak egy funkciója van? :)

Egyébként igen, a védekezést én is nagyon fontosnak tartom. XD

2010. dec. 18. 18:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!